Борисов вече не вижда основание за протеста на бизнеса за тока

След 15 г. ще можем да си купим нова ескадрила, сигурен е той
Обновена: 26 юни 2015 19:56 | 26 юни 2015 18:30, Веселина Йорданова
113
Борисов вече не вижда основание за протеста на бизнеса за тока
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов коментира в Брюксел, че не вижда основание за протеста на бизнеса днес срещу поскъпването на тока. Само преди дни той обяви готовност дори да се присъедини към недоволството.

"Работодателските организации бяха при мен, чуха аргументите ми, че правим всичко необходимо да изчистим енергийната система от течове и повече харчове и да направим така, че да не се вдига цената за потребителите и индустрията“, заяви премиерът.

Още по темата
Той съобщи, че заедно с вицепремиера Томислав Дончев са изпратили в КЕВР за проверка над 330 договора за ВЕИ-та, направени по програмата за селските райони, което означава – с държавни или европейски средства, а са заявили, че са собствени.

„Би могло регулаторът със стара дата да им събере парите, които са получили и съответно дори да наложи най-тежките санкции, но да изчакаме – това е работа на регулатора, не искам да се меся”, коментира Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Попитан за споразумението с Полша за ремонт на самолети, премиерът отбеляза, че би толерирал подписването му, ако е на финална фаза, защото ще даде възможност в дълъг хоризонт да пазим границата си. „С този ръст на икономиката след 15 години ще можем и сами да си купим нова ескадрила. Сега имаме проблем с това, че над 3,6 млрд. лв. вече сме изплатили по КТБ“, добави той.

В Брюксел, където участва в заседанието на Европейския съвет, Борисов настоя България да получи специален статут при бъдещото разпределение на бежанците в Европейския съюз, предвид факта, че след предприетите мерки в Средиземно море целият миграционен натиск се пренасочва през сухопътната ни граница с Турция.

Той посочи, че само миналата седмица са задържани 3000 души при опит да излязат от България. "В Италия има 1000 души, които са на границата, и в България има 1000 души на границата дневно. Вече сме приели много бежанци и голяма част от тях са разселени в България. И в момента имаме достатъчно бежанци. Идването на подобни големи групи хора променя демографската ни карта“, подчерта Борисов.

"Имаме проблеми с контрабандата от Гърция“, добави министър-председателят. Той съобщи, че е поканил гръцкия си колега да посети България и да се запознае с начина, по който осъществяваме контрола по границата.

Премиерът Борисов изтъкна, че ако обединят усилията си в тази посока, България и Гърция ще могат да съберат и повече приходи. По отношение на ситуацията в самата Гърция, Борисов посочи, че пред европейските си колеги е потвърдил изразената вчера пред медиите позиция и е получил техните поздравления.

„Гръцкото правителство трябва да намери разумния изход. За България това е пример какво значи да не се спазва фискална дисциплина“, каза Борисов и добави: „Докато не се дисциплинират държавите в еврозоната, не виждам смисъл да бързаме с членството. Ако сега бяхме в еврозоната, също щяхме да дадем пари за Гърция – по-бедните ще дадат на по-богатите, което не ми се вижда логично. България в момента е много атрактивна не само с политическата и финансовата си стабилност, а и като място за инвестиции. Следващите години, ако българските политици бъдем мъдри, България ще бъде остров на стабилност“.

Министър-председателят беше категоричен, че са взети мерки, за да няма проблеми за хората, които имат депозити в гръцки банки в България. „Направили сме системи, за да ги наблюдаваме, за да не се създаде паника. Нека хората, които имат пари в гръцките банки в България, знаят, че те са самостоятелни от майките си в Гърция и няма проблем за парите им. Направили сме всичко необходимо като мерки“, добави Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Уйна преди 8 години
За цели 10 години това е смешно постижение, но свикнахме и на двойки, като няма поне три на релсии... Бавното развитие има и друг термин бавноравиващи се... , но щастливи глигани, *** и полски мишки!
60
0
 
8
 
! Отговори
:-) преди 8 години
След 15 години може да си купим нова ескадрила...... То не се знае дали България ще я има догодина, той за след 15 години мисли. За балъците обещания, за тарикатите материални дарувания.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toi Bog che go potarpi oche malko i posle che vazdava..nama bezplaten obad g n premier..kogato Bog ne predupregdava travba da vnimavach ako ne vnimavach...na vsekigo spored delata a nie tvoite sacho kato Bog gi znaem..
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BB vmesto vse da si patuva do Bruksel cho ne si ostane tam i vsr che si e v poza parter..a i nie che se otarvem
57
0
 
2
 
! Отговори
abc преди 8 години
Bg mesechna zaplata 180evro (bg sredstvo za masovo poraziavane) - dinamit, koito razbiva bg ikonomika i bg darjava (ns - s tehnite kamani po tehnite glavi gratis i ot sarce)
56
0
 
9
 
! Отговори
Одитор преди 8 години
Аз пък прочетох "нова есПадрила"..... и се питам: защо само ЕДНА? С този ръст на икономиката, Бате БОРЧЕ, то хора не останаха....
55
1
 
14
 
! Отговори
Спорят и ЗАААА ЩО? преди 8 години
Част IIТъй наречените БИЗНЕСМЕНИ са наследници на станалите партизани на 10. IX.44Наиграха се на социализъм и захвърлиха маските. Сега келепира се определя от американците. Значи: ставаме демократи. Но демокрация по американски образец: убивай, завладявай, присвоявай и унищожавай НЕ съгласните.
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутрите от ДансДанс запалиха автомобила ни !там ли ви е силата да убивате и крадетеДанс и нац. сигурност организират износа на бели роби !
53
1
 
16
 
! Отговори
Манолски преди 8 години
смятам няма 2 мнения по въпроса, че премиера предпочита да се хареса повече на западните си господари, отколкото на собствения си народ, който му дава n-ти път властта в ръцете! Вместо да запише името си със златни бувки в Българската история, Борисов ще бъде причислен към управниците от мрачния преход и душмани на поданиците си! ББ не е екипен играч и с манталитета си не може да вирее другаде, жалко за нас
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема с цените на тока е много лесно разрешим!Всички юридически и физически лица,които с действия и бездействия са разпореждали,замислили, организирали, съдействали ,реализирали договорите за американските централи и ВЕИ и ги притежават трябва да заплащат консумираната от тях електроенергия само по съответните им цени -като се започне от политици, президенти, премиери, министри и т.н., съответно президентство, министерства, фирми и т.н. "Кой каквото е надробил- да си го сърба!"
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По определение *** нямат собствено мнение и виждане.Всичко зависи от това кой накъде в съответния момент ще МУ завърти шията и главата...Има и крайни "получавания", при които "някой" някой може да завърти главата МУ в посока,обратна на посоката на завъртане на шията МУ от друг някой" . Както при вица с изпраното коте- загинало не при прането,а при изцеждането...
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропаднала държава
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ,този не е добре в главата. Какви ти 15 години бе ,Карлуковец ? Кой ,ще те търпи ,партийо ,,Карлуково ,, ? Мръсен ***,обрязян ***! Турски поток!
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да фалира НЕК - и да почнат на чисто - ново дружество и готово. С ЦСКА се получи, ще стане и с НЕК!
47
1
 
19
 
! Отговори
Бай Ристо преди 8 години
Бойче един път тока те свали от властта и ти не си взе поука. Сега си напът да повториш същата грешка. Само *** падат два пъти в един трап.
46
0
 
23
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 8 години
БОЙКО, ПОГЛЕДНИ КАКВИ КОЛИ КАРАТ КМЕТОВЕТЕ ПАРИ ОТ НАРОДА!!!!!!А ДА ТЕ ВИДИМ КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ?? ДА СИ КУПЯТ КОЛИ ДО 30000ЛВ
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vseki put kato vidia Boiko se seshtam zashto ne iskam da se vurna v Bulgaria
44
2
 
24
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Не искам гангстер за министър председател!
43
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая Теменужка Петкова много ме кефи. Страхотна жена - сексапилна и стилна и голям професионалист в областта на енергетиката. Такава комбинация се среща изключително рядко.
42
0
 
14
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
"Работодателските организации бяха при мен, чуха аргументите ми, че правим всичко необходимо да изчистим енергийната система" - Пращайте си сметките за ток на ББ с писмо, че правите всичко необходимо да ги платите.