В държавната енергетика средно с 4300 лв. заплата

Шефове обаче вземат по-малко от заместници
Обновена: 26 юни 2015 15:05 | 26 юни 2015 13:36, Веселина Йорданова
67
В държавната енергетика средно с 4300 лв. заплата
Снимка: flickr

На фона на готвеното поскъпване на тока, служителите в държавната енергетика вземат 4300 лева средна работна заплата.

Още по темата
Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски коментира въпроса пред Нова телевизия, като заяви, че когато се говори за оптимизиране на разходи, трябва да се обърне сериозно внимание и на възнагражденията.

По думите му тези заплати не са адекватни спрямо цялото ни общество.

Той даде пример с това, че български лекар взема около 600-700 лева, а медицинска сестра – около 400 лева. "Да не говорим за учителите, които трябва да образоват бъдещето на нацията”, аргументира се Зеленогорски.

Той посочи, че има постановление на Министерския съвет, с което са ограничени възнагражденията на шефовете, но не и тези на зам.-шефовете и директорите на дирекциите.

"Така се получава парадоксът шефът да получава много по-малко от заместниците си", коментира Зеленогорски.

По думите му, когато сме в тежка финансова ситуация, е хубаво тежестта да се разпредели.

Заплатата на депутатите е 2500-2600 лв., по-ниска от средната в енергетиката, даде и друг пример той.

1.4 млрд. лева са административните разходи в енергетиката годишно, поет е ангажимент те да се намалят с 10%.

"Настояхме да има ревизия от Сметната палата в държавната енергетика, а вече в частните компании вървят ревизиите на АДФИ и очакваме от тях да излязат сериозни неща", заяви той.

Зеленогорски напомни, че и той е бил кмет, но не бил карал скъп автомобил. Неговият струвал около 45 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: енергетика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Стан преди 8 години
До АнонименКое ЕРП ти плаща?
53
1
 
5
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Тока от ВЕИ трябва да е най евтин.Там влагаш пари за построяването и персонала. После ако се скъса някоя перка или повреди някое платно.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога ще кажете най-накрая по колко държавата изкупува тока от ВЕИ-тата???????? Ще се намери ли един журналист да зададе този въпрос??? Защото заплатите са нагло високи, но огромните пари се източват чрез зелената енергия,зад която стоят и лапат нашите пари политици и депутати.
51
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eнергетиката - Бастиона на дългата ръка на Кремъл !
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво стана бе, май позабравихте ЕРП-тата. Или вече доста хора разбраха, че дялът на ЕРП-тата от цената на тока е под 1% и не върви някак си отново да насъсквате хората срещу тях.Видя се кои са истинските виновници за съсипията в Българската Енергетика. И те на нито омразните чехи, нито омразните австрийци, а просто наши родни мутро-мафиоти.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама не бе, не бе, ЕРП-тата крадат хората!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега напишете какви са заплатите в другите европейски страни в този сектор.
47
2
 
21
 
! Отговори
Неудобен преди 8 години
Работещите да стачкуват за заплати, а не за енергийните проблеми на работодателя си! Заплати от по 300- 400евро, в европейска държава, са направо смешни и не би трябвало да се стремим към тях, а да се срамуваме, че получаваме по-малко от другите работещи в Европа. Принципа на формиране на заплатата при нас е: "Виж другите получават малко и за това и ти ще трябва да получаваш малко". Време е да се отървем от комунистическите синдикати и да стачкуваме, в работещите хора е силата!
46
1
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
до 29/от Тошко/АЕЦ и ТЕЦ 2 са извадени от микса, тоест те могат да продават само на външния, не продават на вътрешния пазар в България, защото има излишък на електроенергия в момента и естествено от НЕК изкупуват от частните с които са подписани договорите. тоест на цени между 160 и 600 лв. И естествено че ще се вдигне тока. А дупката която се образува е неизбежна при условие че НЕК го продава на 125 лв мгвч. а го купува на колко? - направете си сметката.
45
0
 
3
 
! Отговори
daniela преди 8 години
Nek e izmislena kompania,a BEX e smeshno i jalko,che e sazdaden!Tova e sachto kato toplinnite shcetovoditeli mesta za bivshi direktori,rodata i dechitzata im
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a v toplofikacia sashto sa visoki a zaradi tezi ne mozem da si plashyame
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей на това му викам строга финансова дисциплина, дето се изказва Борисов и дава акъл на гърците!!!
42
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
И искат увеличаване на цената на тока още??? Ами като гледам доста са им нисички заплатките....
41
10
 
7
 
! Отговори
До ВЕИ мафията преди 8 години
Стига с тази мантра че Борисов е подписал ..... тогава просто се реализираха проектите а знаеш ли, че тези проекти и разрешителни са от предишни години и правителства? Най-вероятно НЕОтделно погледнете в парламента кой, депутат от ДПС става и казва на председателя на НС че годините са точно 25 при положение че преди това бяха 12? А и още един въпрос на който да си отговорите защо повечето депутати имат соларни паркове където далаверата с високата цена на тока беше най-голяма?
40
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой както се уреди в тази бананова държава. Учителите, които създават бъдещето - с 500-600 лева заплати, лекарите ,от които зависи здравето на нацията -800-900 лева, а тези, които носят не ползи, а вреди с 4500-5000лева. Да не говорим за банкерите, където понякога става дума за престъпления. Те са с 5 цифрени заплати. Търпелив до глупост народ, не си знае интересите. "Дълго ли ще чакаме за по-добро?" Ами ако чакате ще бъде дълго, много дълго.
39
11
 
6
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Номера на БСП и Атака подкрепени от Руското КГБ този път не мина. Червените другари не можаха да прекарат Борисов с тока . Мъжко дупе един път , втори не. А вече имаме и войска на НАТО . Аре чао *** .
38
0
 
0
 
! Отговори
до 48 преди 8 години
dnes.bg/world/2015/06/26/protestite-sreshtu-skoka-na-toka-v-armeniia-prodyljavat.268056
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заплатите на служителите в държавната енергетика са едно на ръка. Мен по мен вълнува как ББ клекна пред така наречения едър бизнес и заигра по тяхната ***. Интересно ми е, ако така нареченият среден данъкоплатец реши да протестира срещу увеличените цени на тока, дали ББ ще подкрепи исканията на електората.
36
1
 
1
 
! Отговори
senseipetz преди 8 години
ama kak puk wednaga oprawdawat 6efowete..? breiiii.. sjaka6 obiknowenniat 4owek na gi6eto wzimal 4.000 leva zaplata.. te kogo prawiat na glupak..? mi nali ako 6e6a wzima 20.000 pri 100 sluzitelja s po 500 levapak prawi redna zaplata po4ti 700 leva(693 ako sme to4ni).. Da ne goworim 4e tuk wlizat mnogo 6efowe i njakolko sluzitelja.. i gowota e wisokata zaplata.. kolkoto po malko ot obiknowennite, tolkowa powisoka e zaplata spored tazi smetka...
35
5
 
10
 
! Отговори
Енергетик преди 8 години
НАЙДЕНЕ, на фиша си ли да вярвам или на теб ?! Лъжеш най-нагло и дължиш извинение на цялата гилдия !!!