Никой не обича да му се разхождат танкове, но...

Ако не дай Боже се наложи, има кой да ни защити, рече Борисов
Обновена: 1 юли 2015 14:39 | 1 юли 2015 13:05,
179
Никой не обича да му се разхождат танкове, но...
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов призна, че "дрънкането на оръжие" не носи пасиви, но подкрепи президента, външния и военния министър за нуждата от приемането на американски танкове у нас. 

Още по темата
"Не е приятно, за никоя държава не е приятно да й се разхождат танкове и гаубици на нейната територия, но сме лоялни членове на ЕС и НАТО", каза Борисов в парламента по време на традиционния блиц контрол. 

Той беше попитан от соцдепутата Янаки Стоилов стои ли зад изявленията на министрите по темата.

Червеният избраник обясни и че тежкото въоръжение не допринася за националната ни сигурност и че страната ни става фланг в противопоставянето. 

Премиерът отвърна с констатацията, че днешната международна обстановка е по-сложна от времето на Студената война.

"Носят се пасиви от това дрънкане на оръжие. Но тези 14 танка не могат да са заплаха, това е нормално и стоя зад това, което са казали нашите министри", обясни Борисов. 

Той разказа, че въпреки това малко "смъмрил" външния и военния министър, че са закъснели с обяснението.

"След като стана ясно за танковете, тръгнахме да обясняваме", каза премиерът. 

Той допълни, че е нормално нашите войски да тренират и да познават "и западната техника". Борисов призна, че ситуацията е деликатна и я сравни със санкциите.

"Подкрепихме ги, такава е лоялността и необхдимостта в съюзите", каза той.

Премиерът припомни и че съгласно нашия договор и членството ни в НАТО България влиза в задължтелната зона на защита.

"И ако не дай Боже се наложи, има кой да ни защити. Но с нищо не сме допринесли за такава агресия", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Запомнете има само едно НАТО !!!!! :Америкън НАТО!!!!!!! Америкън НАТО!!!!! Америкън НАТО!!!!Така наречените "съюзници в НАТО" са просто едни "Фак ИЮ (ЕС)",казано много точно от Виктория Нюланд в разговор с друг американски дипломат по отношение на ЕС и "съюзниците на САЩ в НАТО".
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно може да се увеличат цените на ток, акцизите, данъците. А доходите могат да се намалят вече. Тук има НАТО-вски /американски/ танкове да <ни> защитят.
35
15
 
7
 
! Отговори
НАТО преди 8 години
Колкото повече танкове, толкова по-малък шанс за появата на зелени човечета.
34
5
 
23
 
! Отговори
2233 преди 8 години
Щом дойдоха танкове , ще дойдат и терористите.С дюнери няма да се опазим...
33
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След някоя и друга година като почнат бомбардировките над Варна, Бургас и София, да знаете на кой плешив *** да благодарите!Между другото, вие си го избрахте, така че даже няма да можете да му се сърдите
32
0
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
Сигурно има политиците - от народа
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България вече не е суверенна държава!Тъпака от Банкя ще ни вкара в такъв батак , че никога няма да се оправим.От кого ще ни пазят краварските танкове?Защо самият Буда не знае колко ще бъдат ,кога ще дойдат и кога ще си отидат?Защото никой не ни приема като суверенна държава , а правителството ни е марионетка.
30
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И без танкове не може. Членството в НАТО е най-добрата гаранция за националната ни сигурност.Всички видяха какво се случи със страни, като Грузия и Украйна, които не членуват в НАТО.....КАКВО СЕ СЛУЧИ в Грузия и Украйна.След оранжеви революции и Майдани подкрепени и ръководени от САЩ,едните нападнаха Южна Осетия и Абхазия,другите нарушиха Украинската Конституция като сложиха Турчинов за президент и нападнаха украинците в Донбас,които не бяха съгласни с нарушаването на Конституцията им.
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"И ако не дай Боже се наложи, има кой да ни защити."И от какво ще ни защитят Боцко?От въздушно-ракетна атака- не.От атака по море- не.От пехота- не.От какво ще ни защитят бе?
28
0
 
36
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
Първо танковете не са на НАТО, а са американски. НАТО само Америка ли е? Последните много обичат да ползват НАТО като параван за всичките си зулуми по света. Германия, Франция, Италия нали са членове на НАТО и са далеч по-близо, защо няма техни танкове?
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Запада ще ни бомбардира за това че ислямисти се разхождат с редовни български паспорти. Притежават и български лични карти. Ако види зор този от снимката пръв ще изчезне в Америка . На всички държавни големци децата живеят в чужбина не на квартири а в собствени луксозни имоти с вашите парички, Затова вие ще робувате на енергийни мафии ще храните и държавната администрация
26
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо протестирате? Ние сме страна членка на НАТО, следователно тук спокойно може да е армията на Турция. Това е. Ако не бяхме в НАТО нямаше да така, но.......
25
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В НАТО не членува само САЩ, в НАТО членуват европейски държави. Защо не разполагаме техни танкове, а разполагаме американски?
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Б.Б. винаги представя наводненията в селата,дупките след чисто ново преасфалтиране,взимането на 16 млрд. дълг,настаняването на американски танкове и т.н.като нещо случило се от само себе си,по желание на Филан Чешията.Какъвто гласоподавателя такъв и политика (не само Б.Б.,а и политиците от БСП,РъБъ,Патриотите,ДПС и т.н.).Смеем се на Б.Б.,че е "Йес"-мен,но 96 % от българите са със същия нагаждачешки манталитет,който изчезва между 12.30-13.00 часа и 17.30-24.00 когато пият и псуват живота.
23
8
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
И НАТО НЕМА ДА МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ НА ВАС---НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ----ОКТОМРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ Е НА ХОРИЗОНТА
22
30
 
7
 
! Отговори
бат Здравко преди 8 години
Ние сме членове на НАТО и танковете на НАТО не са чужди а наши. Осъзнайте го това вече!
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо разполагаме американски танкове, защо не немски или френски?
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо съвместните учения се провеждат по едно и също време в Румъния, Полша, България и Прибалтика. Не може ли първо в България, после в Румъния и т.н да не се разкарват толкова танкове. Второ нали танковете са уж на НАТО, а те всичките американски. Трето, какво значи не са за постояно?. То 10години - също не е постоянно
19
4
 
36
 
! Отговори
Танковете преди 8 години
Танковете са за лична охрана на Тиквата и Плевнята. 14 танка ще ги пазят от обичта на народа. Лична охрана за Тиквите от пентагона
18
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
14 танка ще издържат точно десет минути, срещу рота Спецназ. Но когато има пушка закачена на стената, винаги гръмва в следващото действие в театъра. А в герберския цирк, това е неминуемо!