Момиче почина след ваксина срещу рак на матката

14-годишната Лилия Христова издъхна в болницата във Ватикана
9 юли 2015 07:35,
133
Момиче почина след ваксина срещу рак на матката
Колаж: Dnes.bg

14-годишната Лилия Христова от великотърновското село Самоводене, която се разболя неизлечимо след поставена ваксина за папилома вирус, е починала в детската болница на Ватикана.

Момичето постъпи там преди месец, след като нито едно лечебно заведение у нас така и не успя да излекува заболяването й. Бабата на детето, Лилия Костадинова, разказа пред "Монитор", че нещастията започнали през лятото на 2013 г., седмица след като на внучката й била поставена широко рекламираната ваксина.

Момичето е ваксинирано заради наследствена обремененост. Бабата, чието име тя носи, е с рак на гърдата, а майка й има проблеми с яйчниците.

"Решихме да ваксинираме Лили за добро, пък то виж какво стана. Тази ваксина й отне живота", тъжно промълвява бабата.

Седмица след поставянето на ваксината на главата на Лили се появила подутина като цирей. Тя нараснала и започнала да гноясва. Семейният лекар отправил запитване до фармацевтичната компания, производител на ваксината.

От там първия път изобщо не му отговорили, а втория път казали, че техният продукт няма странични ефекти. Близките на момичето подали жалба в съда, но от там им отговорили, че няма основание за образуване на наказателно производство срещу световната фармацевтична кампания.

През следващите месеци върху главата на момичето започнали да се появяват още подутини, които накрая станали девет. Заедно с майка си Лили обиколила почти всички болници и клиники в София. След дълго проучване на различните възможности за лечение родителите на Лили се спират на детската католическа болница във Ватикана, която била третата сред най-добрите в света по лечение на редки детски заболявания.

До Италия Лили летяла със самолет въпреки жестоките и смразяващи болки в цялото тяло. Там й бил направен ядрено-магнитен резонанс и бронхоскопия. След прегледите лекарите забранили на момичето да става от леглото в продължение на три месеца.

В началото състоянието на Лили като че ли започнало да се подобрява и болките намалели. В началото на юли обаче една нощ тя започнала внезапно да повръща. Температурата й се качила на 41 градуса, а кръвното й паднало до 40/20. Момичето веднага било поставено в състояние на изкуствен кома, но на 6 юли починало от белодробна недостатъчност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
7
 
! Отговори
Жестоката доктрина преди 8 години
Напишете в търсачката във Фейсбук "Bivirkninger ved Livmorhalskrft vaccinen (HPV)" и ще видите Фейсбук група на пострадалите от ваксината в Дания. Борбата ще е безмилостно жестока да наложат тази ваксина като задължителна навсякъде по света. Между другото натъртването на думата "антиваксер" от наши медицински специалисти, неспазващи вече елементарна етикеция, когато дават интервю цели точно това внушение - всеки, който пази телесната си неприкосновеност да бъде заклеймен и да има ОЩЕ ВАКСИНИ.
102
1
 
2
 
! Отговори
До 120 преди 8 години
Да знам . Има разлика.Понеже папилома вирус може да причини рак, затова се изразих така! Също така има огромна разлика между инфекциозно заболяване и папилома вирус !
101
0
 
1
 
! Отговори
Krasen преди 8 години
tova ne e edinstveniq sluchaj !!! edgytruth/2015/07/09/hpv-vaccine-did-this-to-her-child-warning-hard-to-watch/
100
0
 
4
 
! Отговори
До 120 преди 8 години
Не знам дали знаеш. но има разлика между рак и папилома вирус. Ваксината е срещу вируса.
99
5
 
2
 
! Отговори
До 77 и 111- преди 8 години
Няма по-възмутително от твоето твърдение ! Да сравняваш ваксина против рак с ваксина против едра шарка!: (Личи си ти колко научни статии си прочел и колко си грамотен и запознат! Седнал и другите да поучава !Да статията не е писана от мед.лице, тя съдържа информация за конкретно трагично събитие! Седни ти малко да почетеш и да направиш разлика между ваксина за инфекциозно заболяване и ваксина срещу папилома вирус! Спри да наглееш и "поучаваш " на фона на тази трагедия !!! :(
98
0
 
9
 
! Отговори
men преди 8 години
и тук в швейцария доста момиченца станаха дроб след ваксина срещу папилома но не можаха да осъдят фармацевтичните фирми въпркеи че всичките се поболяват след тази ваксина. в америка също има доста смъртни случаи. когато ротшилдови и другите *** управляващи света почнат да се ваксинират тогава и вие ги последвайте, до тогава гледайте от далеч.
97
1
 
1
 
! Отговори
do 111 преди 8 години
Нали си ваксиниран бре какво те притеснява толкова!?!?! :-)
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V zapadnite strani ne znam da e zabranena, prepora4itelna e, samo v Anglia e zadaljitelna , no te i proizvejdat ednata Cervarix, drugata Gardasil (2006)e amerikanska i parvo sa bili vaksinirani afrikanski deza .Toest proizvedeni ot dvete imperii na zloto.
95
0
 
3
 
! Отговори
до 109 преди 8 години
В кои западни страни е забранена ваксината и по какви причини?
94
3
 
5
 
! Отговори
до 111 преди 8 години
Няма нищо възмутително - статия в уважавано издание няма. Взимането като чиста монета на такива "журналистически" творения не е препоръчително.
93
1
 
6
 
! Отговори
Wiolette преди 8 години
Жалко за момичето! Станало е невинна жертва ! И все пак не мисля че трябва за всичко да се бърза с ваксина или с лекарства от аптеката , било то грип или нещо по-сложно.Трябва профилактика . Защитата от един грип например е поддържане на имунитета силен , а не противогрипно като се разболееш .. Мисля си че профилактичните прегледи може би щяха да предотвратят заболяване тъй като щеше да бъде хванато в по-ранен етап..Много жалко!
92
7
 
4
 
! Отговори
Anonimna преди 8 години
До АНОНИМЕНА аспирин (или каквото и да е друго лекарство) пиеш ли? Кой знае какво има в него и след някоя друга година ще се разболееш неизлечимо :D Да, по-добре да не даваме пари на фармацевтичните компании а да мрем от грип na po 10 :D
91
4
 
7
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Какви трогателни разсъждения на вече окончателно робски народ?! Всички ваксини са еврейски бизнес както и самата фармацевтика, както и всичко останало. Води се геноцид над бялата раса, но с нас е особено усърден. - Не може да бъде, това е антисемитизъм! - Точно е антисемитизъм, защото кой тогава изби половината българи за четвърт век!
90
11
 
12
 
! Отговори
Възмутително преди 8 години
"която се разболя неизлечимо след поставена ваксина за папилома вирус". Как е възможно да пишете по такъв начин! Не може човек, който е очевидно напълно некомпетентен по тази тема да публикува статия в уважавано издание. Моля четете научни статии преди да пишете такива глупости. Много хора четат, не може да им да ги заблуждавате и манипулирате така! Това което ще постигнете е обществено мнение, че ваксината е лошо нещо, а без ваксини ще измираме от едра шарка и туберкулоза...
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RIP
88
7
 
37
 
! Отговори
Ив преди 8 години
Който от защитаващите ваксината отдолу не знае - тази ваксина е забранена в много западни държави. Ако имате елементарно IQ може и да си отговорите защо. Ако нямате, приятен ви ден! И жалко! Много жалко за детето! Тестват си безкрупулния продукт върху неуките хора. Още една причина защо невежеството е опасно!!!
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 77ПагОбна е комбинацията от ниския ти коефициент на интелигентност, непознаване на материята, за която пишеш, и високо самочувствие.
86
3
 
8
 
! Отговори
хирург преди 8 години
До КратунНе си разбрал защото си КРАТУН.Човек трябва да има елементарна обща култура по отношекие на антивирусните ваксини а не като я покажат по тв да търчи веднага да я купи и сложи на детето си.Задължение на всеки личен лекар е подробно да се обяснят страничните ефекти и рисковете за отключване на рецесивно/в момента неактивно/ генетично заболяване.Най-доброто лечение е профилактиката.След започване на менструацията и особено след 20 г. възраст всяка жена е длъжна да посещава АГ 2 пъти год
85
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В някои държави тази ваксина е забранена,а в тези в които се използва е представена статистика за близо 4% усложнения .Това прочетох преди да реша да не подлагам на това детето си.На този етап е добре,че ваксината не е задължителна.Мисля,че някои от задължителните ваксини също водят до необратими усложнения,които може да се проявят след месец,два или три и изобщо да не направим връзка с евентуален здравословен проблем при децата ни.Съболезнования на семейството за загубата на детенцето им!
84
19
 
15
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
От цялата статия не разбрах каква е била диагнозата и каква е връзката с ваксината, освен предположенията на бабата и фактът, че заболяването и ваксинацията са били близки по време. Описаните симптоми предполагат раково заболяване. При описаната семейна обремененост е трудно да се каже какво точно се е случило.

Спонсорирани публикации