Момиче почина след ваксина срещу рак на матката

14-годишната Лилия Христова издъхна в болницата във Ватикана
9 юли 2015 07:35,
133
Момиче почина след ваксина срещу рак на матката
Колаж: Dnes.bg

14-годишната Лилия Христова от великотърновското село Самоводене, която се разболя неизлечимо след поставена ваксина за папилома вирус, е починала в детската болница на Ватикана.

Момичето постъпи там преди месец, след като нито едно лечебно заведение у нас така и не успя да излекува заболяването й. Бабата на детето, Лилия Костадинова, разказа пред "Монитор", че нещастията започнали през лятото на 2013 г., седмица след като на внучката й била поставена широко рекламираната ваксина.

Момичето е ваксинирано заради наследствена обремененост. Бабата, чието име тя носи, е с рак на гърдата, а майка й има проблеми с яйчниците.

"Решихме да ваксинираме Лили за добро, пък то виж какво стана. Тази ваксина й отне живота", тъжно промълвява бабата.

Седмица след поставянето на ваксината на главата на Лили се появила подутина като цирей. Тя нараснала и започнала да гноясва. Семейният лекар отправил запитване до фармацевтичната компания, производител на ваксината.

От там първия път изобщо не му отговорили, а втория път казали, че техният продукт няма странични ефекти. Близките на момичето подали жалба в съда, но от там им отговорили, че няма основание за образуване на наказателно производство срещу световната фармацевтична кампания.

През следващите месеци върху главата на момичето започнали да се появяват още подутини, които накрая станали девет. Заедно с майка си Лили обиколила почти всички болници и клиники в София. След дълго проучване на различните възможности за лечение родителите на Лили се спират на детската католическа болница във Ватикана, която била третата сред най-добрите в света по лечение на редки детски заболявания.

До Италия Лили летяла със самолет въпреки жестоките и смразяващи болки в цялото тяло. Там й бил направен ядрено-магнитен резонанс и бронхоскопия. След прегледите лекарите забранили на момичето да става от леглото в продължение на три месеца.

В началото състоянието на Лили като че ли започнало да се подобрява и болките намалели. В началото на юли обаче една нощ тя започнала внезапно да повръща. Температурата й се качила на 41 градуса, а кръвното й паднало до 40/20. Момичето веднага било поставено в състояние на изкуствен кома, но на 6 юли починало от белодробна недостатъчност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Стефан д-р ЧолаковТака е, като "четеш" с "ушите си".
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са коментарите под статията? Имаше много. Къде изчезнаха? Или наистина да очакваме скоро и статията да се изтрие? Намесиха ли се вече фармацевтичните лешояди?
61
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще го кажа и тук:Всеки повтарям Всеки който не си ваксинира децата е невеж наглец. Не дай си боже детето ти да стане на години и да се разболее от нещо от което има ваксина искам тогава всеки един от наглеците да го погледне в очите и да му каже как това е било за негово добро. А тъй като никой от вас наглеци не знае какво е тетанус какви са симптомите и как се заразяваш се моля децата ви да не се заразят с нея. Наглоста и простотата са пагобна комбинация предимно за невините
60
2
 
9
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Така е, който се лови на реклами.Противно на мнението на всички лекари, доценти и професори ще кажа, че безвредна ваксина няма, както и безвредно лекарство!
59
8
 
11
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 8 години
Чета коментарите по-долу и не вярвам на ушите си !Всякакви "специалисти" имат крайни мнения. В статията дори не пише коя е ваксината - гардаксил или церварикс, нито от какво е починало момичето (може би някаква грануломатоза?), но висококомпетентните по всички медицински въпроси форумни плъхове са готови с неадекватните си крайни мнения. Няма бъдеще общество, състоящо се от дейни но неграмотни хора, до ушите затънали в Дайнинг-крюгер синдрома, без представа за собствената си глупост :(
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До аажж 61, МНОГО МЕ ИНТЕРЕСУВА КАК РАЗБРАХТЕ КОЛКО ХОРА БИЛА СПАСИЛА ТОЧНО ТАЗИ ВАКСИНА? НЕЛЕПО Е ПОДОБНО ТВЪРДЕНИЕ. НИКОЙ НЕ ЗНАЕ, ДАЛИ ВАКСИНИРАНИЯТ Е ЩЯЛ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕ ТОЧНО ОТ ТОЗИ ВИД РАК И ЧЕ АКО НЕ СЕ РАЗБОЛЕЕ ОТ НЕГО, НЯМА ДА ГО ОТНЕСЕ ДРУГ.
57
2
 
10
 
! Отговори
Х преди 8 години
Май Лъчо Мозъка ги внасяше,доколкото си спомням имаше скандали ,че има голям процент жива ваксина в пратките ама всичко потулиха!
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чешем си езиците, ама едно дете си е отишло без време...Дано да е по-добре там отвъд!
55
6
 
17
 
! Отговори
Едра шарка-до 56 преди 8 години
Ваксината против едра шарка е стара ваксина ! Няма нищо с противораковите ваксини. Едрата шарка е инфекциозно заболяване, с него може да се заразиш ! Затова има ваксина и срещу бяс, с него може да се заразиш ! Откога с рак можеш да се заразиш ?Може да има фамилна обремененост, но въобще не е задължително да се разболееш ! И кои са държавите в които противораковите ваксини са задължителни ***? Повечето държави в Зап.Европа ги отричат !!!
54
1
 
21
 
! Отговори
Джо преди 8 години
Когато един индивид или сбор от индивиди поверят живота си на телевизионни реклами, неминуемо следва ужасен край.
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм против ваксините, но те трябва да се поставят по индивидуален план за всеки, а не ан гро по комунистически и после видни имунолози да казват колко животи са спасили ваксините - да така е, но и много са отнели и то повечето на невръстни деца. Не се ли подхожда индивидуално ще губим още много деца, а всяко дете ни е ценно и именно лекарите трябва да отстояват това, а не да се продават за жълти стотинки на фармацефтичните компании.
52
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова мразените от вас фармацевтични компании печелят достатъчно много от производството на лекарства, за да кроят грандиозни планове как да убият повече хора чрез ваксини.
51
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля, хора, които нямат завършено висше образование по биология, фармация или друго свързано с химия, да дават "компетентни" мнения. Изобщо знаете ли какво са ваксините? Знаете ли как действат, какво съдържат, как се съхраняват и т.н.? Не, не знаете! ;) Долу в коментарите прочетох за "въображаеми болести". Колко трябва да си заблуден, за да смяташ, че например полиомиелит е въображаема болест. Не мога да повярвам, че образовани хора първо се доверяват на бгмама.
50
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази ваксина не е задължителна никъде по света, ТУК Я ТЕСТВАХА!!! И още много други чужди фармацевтични продукти се тестват върху българина от нашите лекари тихом мълком!!!
49
23
 
4
 
! Отговори
аажж преди 8 години
Светла памет на момичето!Има страни, в които тази ваксина е задължителна и никой не пита искаш или не. Съгласна съм, че са спасени много повече хора, отколкото са пострадалите. Благодарение на НЗОК я поставихме на дъщеря ми безплатно (иначе е над 100лв.). Поех тази отговорност, независимо от такива публикации и се надявам да е за нейно добро.
48
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази точно ваксина е известна вече по целия свят със сериозните си странични ефекти. Откакто се появи започнаха да се появяват новини от ццелия свят за подобни случаи, но изглежда трябва да почине дъщерята на някой виден политик, за да я спрат. Или пък ще стане кто с онова германското лекарство против "сутрешно неразположение по време на бременността", което все още се продава, използва и все още се раждат инвалиди от него, ама какво от това, нали се печели..
47
2
 
21
 
! Отговори
горкото преди 8 години
Горкото момиченце! Светла му памет! Тази гадна ваксина на такъв принцип ли работи - няма човек- няма проблем.За колко много случаи вече писаха и не я спират и забраняват.
46
4
 
18
 
! Отговори
До пичове и пички преди 8 години
Бабите и дядовците са губили братчета и сестричета от холера, тиф, дифтерит. Почти изчезнали инфекциозни заболявания, които сега се лекуват и няма ваксини срещу тях. Бабите и дядовците ни никой не ги е ваксинирал срещу грип, детски незнам си какъв вирус и новата мода противоракови ваксини и затова са доживели до тези години!
45
5
 
6
 
! Отговори
Леси преди 8 години
Ваксина срещу нещо което организма самоизчиства без каквато и да е намеса ?? Интересно ...
44
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казвате ваксините убивали, ами добра, ама ако нямаше ваксина против едра шарка, а?! Те тогава щяхте да видите!