Младежите, бити от полицаи: Не ги провокирахме!

"Почерпихме се... тръгнах да я изпращам, но се скарахме за глупости"
10 юли 2015 08:45,
276
Младежите, бити от полицаи: Не ги провокирахме!
Битата Веселина. Кадър: Нова тв

Младежите, които бяха бити при полицейски арест през декември м.г., твърдят, че с нищо не са провокирали агресията на униформените.

Клипчето с бруталната акцията по задържането на Веселина и Александър в столичния център бе излъчено в "Господари на ефира" в понеделник вечер.

Още по темата

Два дни по-късно МВР отстрани четирима служители от Първо РПУ, чиито неправомерни действия бяха заснети от анонимен очевидец на случилото се.

"Почерпихме се, пихме по няколко бири. След това тръгнах да я изпращам към тях, но се скарахме за някакви глупости", спомня си Александър Грошанов.

Караницата се оказала шумна и будни граждани повикали полиция на ул. "13 март".

На сигнала се отзовават двама полицаи от Първо РПУ, легитимират се и искат документите на Александър и Веселина. Момичето обаче отказва да си даде личната карта.

"Единият полицай ме дръпна за ръката, аз се ядосах много и му казах, че няма да му дам личната си карта", обясни Веселина Китова пред Нова тв.

Именно това отприщва гнева на униформените. Тогава те повалят момичето на земята, блъскат я неколкократно в паркирана наблизо кола и я ритат. След ареста им полицейския произвол продължил.

"Вкараха ме в стаята и започнаха да ме питат: "Ти на нашите колеги ли ще се отваряш?". Получих няколко ритника, няколко шамара", допълва Александър.

Веселина споделя, че все още има белег от белезниците. Имала е синка по лицето, прибрала се е вкъщи със скъсани дрехи и чанта.

И двамата са категорични, че с нищо не са провокирали агресията на полицаите. Твърдят, че не са предприели действия срещу униформените, защото не са вярвали, че някой ще направи нещо в случая.

"Нашата дума срещу тяхната. Те са закона и са безнаказани – колят и бесят, а ние сме някакви обикновени граждани, които са сгрешили в дадената нощ. Но това не е начинът", казва Александър.

Благодарение на показанията на двойката четирима от полицаите, които са участвали в ареста им, са отстранени и срещу тях вече се води дисциплинарна проверка.

След тези брутални сцени вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че МВР ще организира допълнително обучение на полицаите как да прилагат техники за задържане.

В сряда премиерът Бойко Борисов нареди униформените да преминат отново курсове как да арестуват без насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
8
 
13
 
! Отговори
Противоречия преди 8 години
Е като е била пияна яко сигурно като са й искали картата и ги е напсувала, тя какво иска - с перце да я галят?!? Че не са прави полицаите и са си заслужили уволнението спор няма, но нямш право да отказваш да се легитимираш пред орган на реда. То само пред такъв трябва да си покажеш картата всъщност.
104
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо май са им скроили шапка на тия полицаи
103
9
 
3
 
! Отговори
Керванът си върви- преди 8 години
...кучетата си лаят!Бе вижте тия дето убиват деца на пешеходни пътеки,Бойко си копува служебни коли за луди пари,тия са однесли по шсмар и обида и край-държавата загина!Глипости,вижте народът да се съсредоточи върху крадците в КТБ,че ще плащаме всички заедно!
102
2
 
8
 
! Отговори
бай Ганьо 2015 преди 8 години
Полицаите и девойката са прости като ***!!Все пак сме в страната на бай ***.Много шлака и негоден мат'рял има наоколо.
101
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ахахахах кво пишело в полицейските доклади ! Малиии ти ако погледнеш документите дето излизат от МВР ще се хванеш за главата . Какво даваш за пример бе човек ?! Ти чуваш ли се , четеш ли се ? Констативни протоколи със случайно объркани дати. Дознания със сума ти грешки. Постановления без правно основание. Объркани разпити, объркани огледи, объркани обиски, насилие по време на задържане, неправилна експлоатация на техника.
100
4
 
4
 
! Отговори
Х преди 8 години
До Анонимен119 Деца са до 14 години,от 14 до 18 са юноши,след 18 са големи и имат права и .задължения на възрастен.А ако са деца защо са употребили алкохол-признак на лошо да не кажа никакво възпитание.Като чета какво си написал и твоите деца са такива.
99
0
 
10
 
! Отговори
селчо преди 8 години
Като видя да респектират талибаните от махалите по същия начин, тогава евала на куките!
98
1
 
9
 
! Отговори
Val преди 8 години
Абе, че полицаите са си за наказания е ясно, ама и девойката не е света вода. Когато орган на реда ти поиска документ да се легитимираш, трябва да се покаже. Поне аз така съм възпитаван.Всичко друго е анархия
97
1
 
7
 
! Отговори
смятай кви преди 8 години
"техники на задържане" имат тия... не са си обновявали знанията от 100 години сигурно :)
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така и не стана ясно как и кой зъл гений им повдигна обвинение за хулиганство?Гледам тука форума е пълен с много натоварени и работещи кукички, да вземат да обяснат.
95
12
 
7
 
! Отговори
Еди кой си преди 8 години
Тия лекенца са си получили заслуженото, въобще не ги жалете. Щом мама и тати не са ги възпитали ще ядат пердах
94
5
 
1
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
До gioи ако за тебе веселенето е алкохолно освинване и крещене на жена ти, бегай при долината на пингвините. нямам какво да ти кажа, ти си си такъв явно.
93
6
 
2
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
До gioаз не крещя под прозорците, нито се репча на колегите, като довтасат. не съм ченге, за протокола. а ти случайно да си чел доклада по случая, за да се произнясяш така.
92
8
 
6
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
7. не е агрумент против полицаите, че нямало жена да обискира. ако се извършва престъпление, ще чакат полицайката ли да дойде. 8. как така всяко ла*ненце е с права, а никой не мисли за задълженията си пред обществото и гражданите. 9. продажните медии само чакат претоплени манджи и започват да си пълнят блоковете. 10. наркоманката имала след от белезници още, а дали не е садо-мазо. смях в залата, че и над 100 коментара. приатен ден на всинца
91
1
 
8
 
! Отговори
gio преди 8 години
До доц. д-р боко боковти неходиш ли да се веселиш? Никога ли не си се карал със жена ти? Никогали не си се напивал?Как определяш някой за какъвто и да било без да имаш инфорнация къде и какво е правил.Че девойката реагира агресивно не дава право на полицията да я мятакато *** и да я бият, та един от тези полицай е два пъти колкото нея. Тази да е някаква нинджа да ги претрепа. Просто с подходящо обучение нещата могат да са много по-лесни и за двете страни.
90
3
 
18
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
Господа и дами, отношението, което показвате се нарича Стокхолмски синдром. Преди десет години полицай се обърна към мен с думите " Вади личната карта и всичко от чаната на капака на колата, наркоман !" . Когато го помолих да ми се представи ме попита искам ли да ми се стъжни. Проверяваха ме защото съм с широки панталони, а на 200 метра от мен всички знаеха къде е пейката където пичовете с анцузи си разменят джъмпери. НИКОЙ ПОЛИЦАЙ НИТО ЕДИН ПЪТ НЕ ПРИБЛИЖИ ТАЗИ ПЕЙКА
89
4
 
6
 
! Отговори
Х преди 8 години
И едните , и другите са израсли така харесваната от всички ви анархия наречена демокрация.Още по лошо ще става,докато това поколение не изживее живота си.Всеки иска права ,не мисли ,че има и задължения.От които нямат съвест и морал друго не може да се очаква.Отишли да се почерпят и защо непременно с алкохол и това момиче ще става майка -ясно как ще възпитава децата си.
88
5
 
8
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
форумът е пълен със специалисти по наказателно право и дознатели. реакцията на куките, както ги наричате, не е адекватна, но предвид обстоятелствата, е провокирана. а кухата лейка-чалгарка 1. както прави по това време на улицата, не учи и не работи ли. 2. защо вряка под джамовете на работещите през деня. 3. защо не се легитимира. 4. защо обижда длъжностни лица. 5. защо се съпротивлява на влизане в патрулката. 6. защо вика и жестикулира към органите на реда. големи сте защитници на права
87
2
 
13
 
! Отговори
Предистория преди 8 години
Към нашата полиция никой няма нито уважение,нито респект.Причини - колкото искаш.Кой става полицай-най простата , *** , комплексирана и мързелива част от младежта.Ясно е че тези хора не могат да очакват никакво уважение от обществото.Погледнете полицаите по улиците-дебели,разгащени шопари.Същото важи в пълна степен и за военните.Помня като войник среща между наш командир на полк и такъв от Гърция.Нашият висок 1,60 , дебел шкембелия.Гъркът-1,90 добре сложен,направо като модел.
86
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера .... те са поискали лична карта и тя казала , че няма да я даде. Чакайте малко бе пичове , като се правят на интересни какво да направят, да викнат спецназ да им ги поиска. Това ако стане в Америка не само ще ги бият ами ще поощрят и полицаите. Следващият път като не се правят на интересни няма да ги бият. Пак се раздуха тоя случай и сега заради тия отворковци ще уволнят полицаи , които имат да хранят семейства.!!!!!