Вместо хотел на първа линия – къща насред бостана

Обещаният рай се превръща в ад за наши туристи в Гърция
Обновена: 23 юли 2015 14:18 | 23 юли 2015 10:42,
107
Вместо хотел на първа линия – къща насред бостана
Снимка: Reuters, архив

Пари на вятъра. Така туристи описват екскурзия до гръцкия остров Закинтос, организирана от български туроператор.

7-дневната почивка струва 460 лв. на човек. Включва транспорт, екскурзовод, 6 нощувки в хотел, както и разходка с автобус из острова. Обещаният рай обаче се оказва далеч от реалността.

"След като отидохме на острова се оказа, че ще спим в едно село, което представляваше нива с къща и един бар. Нямаше плажове, нямаше нищо", разказа пред Нова тв един от 26-те потърпевши туристи.

Хотелът в Закинтос не отговарял нито на името, нито на звездите, нито на града, в който трябвало да се намира.

Туристите не били уведомени, че ще бъдат настанени в друг град. Дори им потвърдили, че хотелът ще е този, обещан в обявата, и че е на първа линия на плажа, че има и басейн.

Според собственика на туроператорската фирма обаче нещата са различни.

"Аз съм доплатил от личния си джоб 1425 евро за по-висока категория хотел на първа линия на плажа, така че това не е истина", твърди Васил Божинов, събственик на "Лъки транс".

"Това е много нагло отношение към нас след всичко случило се", коментира опарена туристка.

По думите на друг опарен турист имало и други проблеми. Някои от екскурзиантите спали на походни легла. На връщане автобусът прегрял и се наложило да стоят на пек. Собственикът обаче твърди, че автобусът е прекрасен.

Три дни след злополучната екскурзия офисът на туроператора е затворен.

"Туристите са в правото си да настояват за тяхната претенция, независимо от това, че туроператора е направил опит да подобри положението", коментират от "Активни потребители".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Турист преди 8 години
Здравейте !Нека и аз да се включа, защото бях на екскурзията. Не разбирам какви са възраженията на младите хора, които спечелиха малко медийна слава. Не разбрах и какви за исканията им при положение, че в офертата имаше име на хотела и никъде не беше записано, че е близо до плажа.
80
0
 
0
 
! Отговори
Стойко преди 8 години
Заглавието внушава, че гърците са виновни, а то се оказва, че пак проклетият български туроператор е ограбил клиентите си. *** от туристическия бранш, всичките са едни долни престъпници. И това нескопосано материалче да не би да иска да ни пренасочи към нашето Черноморие, където е пълна отврат.
79
0
 
2
 
! Отговори
до 92 преди 8 години
Какви 80 евро бе, ами пътя, ами таксите за магистрали и ферибот- до там са повече от 1000 километра.Аз тук гледам на Дюни 500 лева апартамент за двама възрастни и две деца НА ВЕЧЕР, тоя иска по гръцките острови за 10 евро
78
0
 
2
 
! Отговори
Дюни преди 8 години
Дюни беше чудесен курорт до към 2000 г. После го взе някакъв назначен капиталист от Перник. Не пущаше Българи сгърчен от комплекси и вече не съм ходил. Очаквам че се е скапал вследствие безумно управление.
77
0
 
2
 
! Отговори
будали преди 8 години
А защо отиват в Гърция? Човек трябва да разбере че тези информации за това колко хора прекарвали почивката си в Гърция е чиста проба реклама която често нашите журналисти правят безплатно за да се направят на по-горни. В същото време други които са били прецакани не си признават за да не им се смеят.
76
3
 
1
 
! Отговори
Хах :) преди 8 години
До ЯнуковичИ колко да е бе ***?80 еврака на стая малко ли са?
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
460лв за 7 дни? Не знам кой какво си въобразява, над 300 евро ми беше пътя + ферибота за 4-има с доста икономична кола на газ. Оттам нататък спането - това е остров бе хора, при това не Тасос... пак добре, че изобщо са им осигурили спане и са ги върнали живи и здрави, без да им искат още пари на място. А туроператора е или луд или ***, що не пусне екскурзия до Лондон 7 дни за 300лв...
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ми намирисва на "недоглеждане" от страна наш туроператор. Закинтос като цяло е по-скъпо от Халкидики, не знам кой очаква за 230 евро да има 6 нощувки + транспорт, такива цени няма дори по нашите села, не на морето...
73
0
 
3
 
! Отговори
Гарвана преди 8 години
Да не споменавам, че на българите им озлиза 5-10 пъти по евтино да резервират за България с чужд туроператор, отколкото с български. Извинявам се за грешките. Не е лесно да се пише от гсм.
72
0
 
2
 
! Отговори
Гарвана преди 8 години
4. Не съм видял отпадни води да се изливат но повечето плажове са празни понеже има РАДИАЦИЯ в него район. И то от край време.5. Цените са като в турция по думи на туристи но качеството на обслужването -не е.6. От 3 години заради валежите и медийните сензации за "евакуирани туристи" резереациите на нормалните туристи постояннонамаляват.7. Текучеатвото е огромно и е политика на собствениците понеже персонала с опит иска повече пари.
71
1
 
2
 
! Отговори
Гарвана преди 8 години
Като две години работил на Дюни - затворен курорт до спзопол ще споделя личен опит.1. Плажовете са добре поддържани самона такива частни места с 1 собственик където няма конкурс кой строи по бързо.2. Пълно е ама с българи и румънци кооито пият и ядат на алл инклузив повече от колкото плащат на ден и са нежелани туристи.3. Храната не се изхвърля а се сервира милион пъти докато се изяде. Лично видях как човек се натрови като цял ден беше ял само варен ориз. о
70
2
 
10
 
! Отговори
съмнително преди 8 години
Доста странно очакване за 460 лева на 1ва линия, ние бяхме в четиризвезден хотел на 300 метра от плажа и с все ранното записване ни излезе по-към 800 на човек, изкарахме си супер, въпреки че аз лично не бих претендирала за барове, щото и без това са пълни с пияни непълнолетни англичанчета тип слънчев бряг, но пък плажа беше перфетен в лаганас, кристална вода, чист пясък, шезлонгите с чадърче бяха само по 3 евро на ден, суперско.
69
1
 
9
 
! Отговори
лайнян бряг преди 8 години
До до *** брягНе бих искал да Ви репликирам, но преди години точно в КАН спомените са ми от: миришеща на пикня градска градинка (точно срещу театъра), изключително мръсен плаж, изключително нелюбезни ресторантъори и келнери ! За разлика от Сан Рафаел, където плажа беше много приятен ! Факт !Надявам се да сте били в Турция - Кушадасъ и да ми говорите също за мърсотия и мизерия !Чудесно е, че такива като Вас не идват по родното черноморие. 248
68
4
 
4
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
браво! честито на всички печеливши.следващият път ще знаят - с български туроператори работа да си нямат никога повече, за да им е мирна и спокойна лятната ваканция.
67
14
 
18
 
! Отговори
истината преди 8 години
Тези, които плюят България са платенити *** на *** и Болен. Преливат от злоба, че нещата най-после и у нас тръгват в правилната посока. По морето ни се построиха пречиствателни станции и няма нищо общо с това, което беше преди 10 години, а също има и раз6ошни ваканционни комплекси - влезте в туристическите сайтове и ще видите оценки на хора, които са ги посетили, а не на жалки платени ***.
66
2
 
26
 
! Отговори
Миро преди 8 години
Извинявам се, но на Закинтос за 460лева не се ходи. Всичко е свързано със това как си организираш почивката. Аз лично прекарах незабравимо там и се влюбих в острова, много съжалявам за хората, които не са могли да се накефят. Както в Египет, за 200 евро не се ходи така и на подобно място като Закинтос не се ходи. Пак се радвайте, че сте спали под покрив за тези пари, и винаги имайте едно на ум със тея тънки лайсни...
65
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НинаА колко спят, без да плащат курортна такса? Говоря и за себе си в това число, когато отсядам в квартира? Иначе си права, че наемът на шезлонги и чадъри е за гушата на някой местен интелектуалец. Но в БГ е така. Няма закони, няма глоби, всичко е синджир. Затова мразя нашето черноморие и все по-често поглеждам към чужбина. От година на година е все по-зле. Мърсотия, скъпотия, презрение, нулево обслужване, скапана храна и алкохол, пияни чужденци, пластмаса в големи количества и вируси.
64
0
 
18
 
! Отговори
Нина преди 8 години
Не е зле, когато се дават пари все пак да се провери информацията. Това явно е офертата: grabo.bg/solun-i-o-zakintos-08rkrb, а оттам се влиза в сайта на хотела ecoresortzefyros/en/joomla-overview.html. Там ясно си пише: "Zefyros Hotel Eco Resort е разположен в центъра на острова, в селски район Агиос Kirykos заобиколен от лозя и маслинови горички...". А има и карта с разположението!
63
2
 
10
 
! Отговори
-10 преди 8 години
То ако имаш постоянна работа и двама в семейството работят не се иска кой знае колко зор да събереш пари за 7 дни на море.
62
1
 
12
 
! Отговори
-10 преди 8 години
в гръцка кръчма само като видят, че си с бебе и веднага вадят бебешко столче за хранене, я ме светене колко пъти ви се е случвало това в България?---------Между другото, оня ден ми се случи в Златната Круша - Пловдив :-)