След 30 години у нас: 2,8 млн. роми и 1,7 млн. българи

Държавата да спре помощите за раждане, настоява здравен експерт
26 авг 2015 11:02,
319
След 30 години у нас: 2,8 млн. роми и 1,7 млн. българи
Снимка: архив, Булфото

През 2050 г. населението на България ще бъде едва 5,2 млн. души – с 2 млн. по-малко в сравнение с тази година. Това сочат данните от стряскащ доклад за демографската ситуация по света, изготвен от ООН.

След 30 години българите ще бъдат едва 1,7 млн. от цялото население на страната ни, а ромите ще наброяват 2,8 млн. души. Останалите 700 000 ще са етнически турци, пресметна пред Нова тв акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт към Българската академия на науките и изкуствата.

Още по темата

Според акушер-гинеколога доц. Атанас Щерев пък държавата трябва да спре помощите за раждане на деца.

Това щяло ограничи раждаемостта при ромите, които и без това създавали "нещастни деца".

Според доцента емиграционните и имиграционните процеси също ще променят демографската ситуация у нас.

"В България ще се заселят много, но ниско образовани бежанци. Повечето имигранти сега са млади хора и деца и те ще бъдат приети в Европа, защото на целия континент населението застарява", коментира още доц. Щерев.

"Генофондът ни е увреден. Българинът е много болен. Освен това сериозно куцат системите на образованието и здравеопазването", каза от своя страна акад. Иванов.

БАН разработва вече националната стратегия за демографско развитие. Очаква се до края на 2015 г. учените да представят идеите си, които да бъдат обсъдени от Народното събрание.

България заема първо място в Европейския съюз в мрачната класация за най-висока смъртност. През 2014 г. у нас са починали 108 952 души. Броят им е с 4607 по-голям, отколкото през 2013 г.

По раждаемост страната ни изостава от средното ниво в ЕС. През 2014 г. у нас са проплакали 67 585 бебета - с 1007 повече, отколкото през 2013 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
23
 
! Отговори
аз преди 8 години
До АнонименЩо за глупости.Ние нямаме нужда от какви да е деца.Имаме нужда от деца,които ще се образоват.Иначе по-добре да ни няма.
134
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма цивилизована държава, която да не подпомага майчинството - ако ще е така по - добре да няма държава
133
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Елемагмного простичко ги представяш нещата. Остави го феминизма- българките се стараят да имат по 2 деца- толкова е ВЪЗМОЖНО да възпиташ, отгледаш и да направиш хора в съвременните условия! Ако се налага да работиш (а иначе няма как да вържеш бюджета, макар и скромен), няма как да имаш 6-7 деца. Българките се стараем да си възпитаме децата, а не да народим 7 отрочета, които нямат елементарни маниери, да не говорим за възпитание и образование. Ние раждаме ВЪПРЕКИ държавата
132
0
 
16
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Ако в близките Десетина Години икономическото, финансовото, образователното и здравно състояние в страната не се подобри кардинално, то до Тридесет години от Бг ще е останало само - Географско понятие!
131
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва закон като в Китай, преди. Всяко ц.....ко семейство по едно дете.
130
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствените виновници за това сме ние - хората наречени Българи. Манталитетен проблем. Просто не можем да функционираме при демокрация, и това си е. Преди 20-25 години имаше шанс да се оправи ситуацията, но имаше едни изкуфели старци чиято мантра беше: Трябва да минат поне 2 поколения, притчата за Соломон, дайте сега да приватизираме, всичко останало ще се оправи и това в началото на 21-ви век. А то трябвало, образование и духовност, защото именно духовността създават перспектива
129
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами браво, колкото и да ми е жал от тази новина, не мога да се въздържа да попитам милите ни управници: а след 30 г. КОЙ ще ви плаща заплатите? Кой ще работи за да има какво да крадете? Как ще си купите 170 лимузини на гърба на народа? А? Ама не му мислете, след 30 г. ще са други политици, вие отдавна ще сте се наяли и накрали и ще сте в чужбина, нашите деца да му мислят, няма да са вашите- те ще са в чужбина в престижните университети.
128
1
 
52
 
! Отговори
7 преди 8 години
Много е лесно да се реши проблема, и без никаква дискриминация - спират се аболютно всички майчински и детски, а на родителите се връщат внесени данъци и осигуровки - с таван примерно до 1000 лева на месец. Така ще се стимулират и то добре само отговорни и работещи родители, а ония дето не внасят и лев в хазната няма да получават нищо ще рече 99% от ромския етнос. Лесно е, но измекярите дето са узурпирали властта няма да го направят защото са предатели и продажници
127
0
 
1
 
! Отговори
ЖОГ преди 8 години
НТЖ
126
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам дали някой забелязва как вече 26 г. нашите политици принасят в жертва на неолиберстията и полит.коректността българския род. Пълен джоб и потупване по рамото, а видимият резултат е страшен- заглавието на статията!
125
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми то работата е ясна последния да загаси лампатна
124
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Децата които се раждат сега, се раждат в условия и среда, която не бих причинил на никой да преживява, особено на собственото ми дете, те се раждат в среда, където негативизма надделява, където храните причиняват заболявания, където въздуха причинява заболявания, където начина на мислене и действане на повечето хора води до негативни последствия, това е свят на материалисти и егоисти, без капчица мъдрост и разум, умни са, имат знания, но ги използват по глупав начин, водещ до негативни резултати
123
2
 
10
 
! Отговори
до 162 преди 8 години
Луд ли си бе, не съм *** на дпс, не съм *** на никой, абсолютно независим, свободен споделяч на мнение съм, децата които раждате се раждат роби на системата, те се раждат длъжници на някой, децата които се раждат сега биват програмирани, реално ще преживеят мн трудности, ще има климатични промени, революции, емиграции, катарзиси и т.н., който иска да има деца да си има, това си е негово решение, който не иска да създава нови роби на системата и мутрите да не го прави, всеки си знае за него си.
122
1
 
17
 
! Отговори
Dpp преди 8 години
Толкова е просто.Трябва да работи и да се осигурява поне един от двамата родители и да има доход в семейството. В противен случай никакви детски надбавки за второ и трето дете.Лесно и нормално постижимо- не се ограничават , просто при положение , че не могат да изхранят, отгледат и изучат децата си при положение че нямат доходи и не работят, няма да имат повече от едно дете. Ние българите се съобразяваме, онея с катуните по 5-6 деца, след 6-7г просят, след 15-тата крадат и т.н..
121
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това в статията не е майтап, явно повечето от вас си стоят в сърцето на големият град и не подозират какво става извън илюзията, в която живеете :D До 10-15 год със сегашните случвания на нещата и липсата на решителност и поемане на отговорност от страна на правителството очаквайте да си останете само вие, в по-големите градове, около вас пълнеж чакащ за помощи. Нали ги гледам в един район не мн далеч от софия как им позволяват вече цяла година да си секат дърва на корем, после вие плащате.
120
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Журналята пак гледат да шашкат хората и да генерират трафик.
119
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реално ако махнете ромите сега, чисто хипотетично, на кормилото на държавата ще си останат крадци, мутри и престъпници, криминални лица, които закона подминава, ок няма роми, но тези *** пак са там, пак заплатите ще са ви ниски, пак ще ви лъжат в очите, пак ще им изработвате заемите, скъпият живот, укриването на данъци, кражбите и фалирането на банки, ще продължавате да преживявате последствията от ниското им ниво на съзнание, на егоизма и материализма, който изповядват.
118
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата стимулира този етнос да ражда.
117
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тогава ще ги питам кой ще ги храни.
116
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ви разправям, че при сегашните обстоятелства, поведение, начин на мислене и действане на политиците, мутрите и народа като цяло, след 20 години бг ще е пустиня буквално и метафорично, вие с илюзии продължавате да се залъгвате, че това не е така. Сега пак идват избори, в махалите ще се редуват кандидати, след изборите ромите ще се чувстват все по-свободни и богопомазани, и така, вие си бачкайте като гламави, и имайте предвид, че не ромите са ви виновни, а политиката и тези, които я ръководят.

Спонсорирани публикации