"Родопея" за щипалката: Хигиената е спазена!

Производственият процес бил без външна намеса
12 окт 2015 16:30, Анисия Иванова
20
"Родопея" за щипалката: Хигиената е спазена!
Снимка: Bulgaria On Air

Спазват се всички хигиенни и производствени практики при производството на киселото ни мляко. Това заявиха от "Родопея Белев" ЕООД за Bulgaria ON AIR по повод откритата щипалка в тяхно кисело мляко. Насекомото бе намерено от булгазлийка, когато започнала да прави айрян за сина си.

В становището си от "Родопея Белев" ЕООД заявяват, че коментар на изпратената снимка няма да правят, но накратко ще обяснят процеса, свързан с преработката на млякото по време на производство.

Още по темата

"Най-напред млякото пристига и след направените изследвания за неговото състояние се приема по тръбни пътища разполагащи с филтри за грубо очистване и сепаратор за по-фино. След този момент млякото се пастьоризира (вари) над 93 градуса за 25-30 минути задръжка - като уточняваме, че няма никаква връзка с околната среда. Млякото се заквасва в танкове и се подава към разфасовъчна машина отново по тръбопроводи, в течно състояние. Непосредствено след което се затваря и поставя в термостатна камета за коагулация, последващо охлаждане, съхранение и най-накрая млякото се експедира( като преди да се експедира се прави лабораторен контрол на готовия продукт)", обясняват от компанията. Това накратко е производственият процес и както по-горе стана ясно, той се осъществява без външен контакт, твърдят оттам.

От "Родопея Белев" са убедени, че "се спазват всички хигиенни и производствени практики. Ежедневно се прави дезинфекция и се следи за хигиената.

"За нас хигиената и качеството са най-важни, тъй като това е хранителен продукт и компромис не може да се прави", категорични са от млечната фирма.

Припомняме, че бургазлийката обяви, ченяма да се оплаче на контролните органи, защото смята, че няма да й повярват. По думите й най-вероятно ще кажат, че тя е сложила щипалката в млякото. По случая се очаква и позицията на БАБХ.

Още новини от "България" четете в bgonair

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
Ами то има съвсем малко мляко в тази кофичка, напълно е възможно щипалката да е влязла след отварянето на кофичката. Очевидно отворена е престояла доста дълго.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IMA LI VIDEOKAMERI,KOGATO SE ,,IZVARSHVA" TOZI KONTROL?
15
0
 
3
 
! Отговори
Ами! преди 8 години
Тази щипалка е сложена там или от Путин, или от Обама.Русофилите и американофилите да изяснят въпроса.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая жиница кога за последно си е чистила хладилника?
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една щипалка или каква и да е друга гадина може да влезе отвсякъде!Само пластмасовата им кофичка не струва!Направете си проучване и ще се уверите Иначе млекото ми допада !
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кат гледам момата е опапала млякото:))))
11
1
 
6
 
! Отговори
ммм преди 8 години
хигиената и качеството или парите? я се разберете
10
8
 
7
 
! Отговори
Океанаски риболов преди 8 години
Интересно би било, тази очевидно много "интелигентна" женица, да обясни как морска щипалка, ще се озове някъде из Родопите, където се произвежда това мляко.
9
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 8 години
Ако я беше дала щеше да стане ясно сварена ли е
8
1
 
14
 
! Отговори
-10 преди 8 години
ДА СТЕ ВИДЯЛИ КИСЕЛО МЛЯКО ДА ПРОКИСНЕ? НЕ СТЕ? НЯМА И ДА ВИДИТЕ!----------Това дали е от сухо мляко е един въпрос, това дали има бацили вътре е друг въпрос. Има доста млека, от които можеш да си заквасиш.
7
1
 
14
 
! Отговори
-10 преди 8 години
И какъв е проблемът по време на затварянето на млякото в кофичките да се напъха една щипалка - точно никакъв. Било невъзможно, било изключено, било, тинтири-минтири. Сега да не ми кажат, че затварянето се прави в херметична камера без достъп на кислород :-)
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В БГ КРАВИ НЯМА. ОТ КЪДЕ ГО ИЗДОИХА ТОВА КРАВЕ МЛЯКО? ЗАЩО НЕ СИ КАЖАТ ЧЕ ПРЯСНОТО МЛЯКО ГО ПОЛУЧАВАТ ИЗВЪН БГ ВЪВ ВИД НА ПРАХ? СЛЕД КОЕТО НА ТАЗИ ПРАХЧИЦА И СИПВАТ ВРЯЛА ВОДИЦА И ВИЕ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ СТЕ СИ КУПИЛИ МЛЯКО ОТ КРАВАТА НА НЯКОЙ СЕЛЯНИН. НЕ НЕ СТЕ СИ КУПИЛИ МЛЯКО ОТ КРАВАТА НА СЕЛЯНИНА А ОТ ХИМИКА. ДА СТЕ ВИДЯЛИ КИСЕЛО МЛЯКО ДА ПРОКИСНЕ? НЕ СТЕ? НЯМА И ДА ВИДИТЕ! ЗАЩОТО В НЕГО ИМА ЦЯЛАТА МЕНДЕЛЕЕВА ТАБЛИЦА С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА БУЛГАРИКУС БАЦИЛИКУС.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Към гореизложеното, от "Родопея Белев" ЕООД допълват, че: Щипалката е с гарантиран произход от екологично чист район и при нейното вграждане в киселото мляко са спазени всички хигиенни процедури и добри практики на ЕС.Наличието на щипалка в млякото, повишава неговите хранителни качества, внасяйки допълнителни полезни вещества, витамини и минерали, които са полезни за малките деца.Скоро ще пуснем на пазара мляко "Щип-щип" с още повече щипалки, *** и майски бръмбари.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""За нас хигиената и качеството са най-важни, тъй като това е хранителен продукт и компромис не може да се прави", категорични са от млечната фирма"Ахахаха :)))
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не че ми се иска да защитавам "Родопея", но съм запознат с производството на млечни изделия и наистина цяло насекомо е изключено да попадне в готовия продукт. Това се отнася особено до големите производители, защото там процесът е напълно автоматичен и продуктът минава през прекалено много етапи на преработка, за да се запази цяло насекомо. По-скоро е попаднало в кофичката след отварянето й или някъде по складове и магазини, ако цялостта на капака е била нарушена.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе! Поредната провокативна статия! Кой знае къде е оставила кофичката с един пръст мляко на дъното и после АУУУУУУ щипалка от Родопея и били виновни! Прекаляват вече като оная преди време с червивото пиле. Не го прибрала в хладилника и ах що има червей! Айде моля ви се .....
1
3
 
35
 
! Отговори
dan преди 8 години
Щипалката е влязла в казаните със сухо мляко още в Германия. Тук само са я преработили.