"Гражданска отговорност" - по-скъпа от догодина

Причина са по-високите лимити за обезщетение при смърт на пътя
Обновена: 27 дек 2015 19:34 | 27 дек 2015 17:21, Виктория Тошкова
114
"Гражданска отговорност" - по-скъпа от догодина
Снимка: архив Булфото

Застраховката "Гражданска отговорност" поскъпва от следващата година, обявиха застрахователи за BTV. Въпреки законодателните промени – полиците да се продават и през интернет, за да се спестят комисионни от брокери и посредници, цената няма да се понижи.

Причината за новите цени на полицата са поправките в Застрахователния кодекс, с които се повишиха лимитите за обезщетение при смърт на пътя.

Вместо до 1 милион, съдът вече ще може да отсъжда до 10 милиона лева кръвнина.

Брокерите пък твърдят, че въпреки възможността за сключване на застраховките по електронен път, цените ще останат същите.

Мотивът им - за да се обработят документите, застрахователите ще трябва да назначат повече служители, на които да плащат.

Това са и причините за плавното вдигане на цената на гражданската отговорност през 2016 г.

"Трудно е да се каже, но вероятно трендът от последните години ще се запази и ще е от 5 до 10 процента за цялата година. Т. е - няма да има шоково поскъпване, каквото се предвиждаше от 30 или 40%, а по-скоро ще видим същите цени, с които сме свикнали при гражданската отговорност”, заяви Стоян Проданов.
 

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е Лила да обясни сега от кое ще спестим за новите цени на Винетките????
82
10
 
3
 
! Отговори
боко преди 8 години
Само така Бойко, всички цени дигайте, да пукнат тея комуниситически пенсионери научени на сладък живот и мързел. Стегнация им требва не тея Българи, само демокрация и ***
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъжливото овчарче добрев нали каза че ще е по евтина ?
80
0
 
27
 
! Отговори
vaseto преди 8 години
е добре, то има ли нещо да не се вдига от другата година? Май няма, местните данъци и такси, винетки, еко таксите, гражданската, тока искат да вдигат бил мн евтин в момента разбираш ли, а иначе заплатките ще са нагоре, с цели 20 лв, и някав *** излезе по TV-то и каза ,,това шоково вдигане на заплатите ще затрие бизнеса, много са тия 20лв,,......То на обикновените хорица какво ни остана, да си копаме по един трап 2 на 2 и тва ще е.....
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GERB SAMO ISKA FIRMITE DA IM SNASIAT I ZASTRAHOVATELITE UVELICAVAT.ZENITE SE VDIGAT,NO TI SI PII RAKIIKATA I NE PROTESTIRAI A SI PLASHTAI.DA GIVEE BEDNOTIATA DA GIVEE PROSTOTIATA.
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Язе и виГнетка и преглед не правим......даже и книжката не си я знам в кое кюше е дома.....така си вилнеем и то сериозно въртим около 30-35000км. на година из бГ-то ;))
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скъпо е за овците дето плащат ! Язе не давам пари за таквиз простотий и си въртим кормилото и без тия листчета по за 200+ пари и нищо насреща !!
76
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** народ сме. Другата година ще увеличат нещо друго, а ние ще си го платим. Не е ли така?
75
1
 
5
 
! Отговори
Гладът преди 8 години
- Харесвам най-много таз страна, където винаги ме кани старата рая! Че като се настаня добре няма мърдане хиляди векове.- Хей, Глад, ела че сме забравили и раята много сме се ошишкавили. - Че аз създаден съм за вас! Защо раята тръгва все курназ!
74
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разчитате, че хората няма да си прецакат празниците за да протестират (правилно предположение), но следващата година ще Ви изметем заедно с цялата ***, която сами си направихте *** нещастни !
73
1
 
35
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Знаете ли защо вземат такива решения ? Защото ни няма. Ако сме тук.на мястото си.ще е другояче.
72
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обявил съм фалит и нищо не плащам. Дреме ми на манивелата!
71
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Догодина ще може да се отсъждат 100 милиона!!! (не че някой ще ги плати) Но важното е, че ГО ще поскъпне два пъти! :))))) Ха ха хах ха!!!Тези търтеи изобщо не живеят в реалния свят! Нещата стигнаха твърде далеч... Пропастта стана огромна.. Време е народа да им връчи по една лопата и да ги прати на полето да копат за 15 лв. на ден. Иначе тежко му и горко на този народ..
70
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали искате да сте като американците западноевропейците бе тарикати!Ми като искате,ще си плащате! Ама заплатите ви били ниски?! Я се погледнете,какво работите и какво можете да правите? Единия освен да другаросва,другия освен да нарича червени каскети,петолъчки,сърпове и не знам още каква железария,май не можете задниците да си обършете! Знаете ли какви данъци и застраховки плащат тия,на които искате да приличате и знаете ли как работят? Бем Ви у мързеливите некъдърници!
69
2
 
45
 
! Отговори
истенски човек преди 8 години
Нали оправданието на Лиляна беше ,че повишаването на скъпите винетки,ще бъде компенсирано с намаляване на цената на гражданската отговорност от 30% до 40 %.
68
2
 
29
 
! Отговори
ник преди 8 години
Кой и кога реши вместо до 1 милион съдът да отсъжда до 10 милиона?Някой да му каже името!А иначе герберастчетата ще ги шибаме скоро,колкото и да фалшифицират изборите!За целта ще реновираме и някои лагери
67
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много къса памет народееееее. Амнезия те е обхванала.... От как на власт са герб не се ли увеличиха всички:- данъци- глоби- такси- налози- акцизи- фишове- актове..някои от тях в ПЪТИ!!!Нищо добро не очаквайте. Това е само началото! (Не съм от бсп, нито от атака, нито от останалите ***)
66
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 77. ТИПЕЧЕН БАЙ *** С ***. ДОКАТО МИСЛЕНЕТО ВИЕ КАТО НА ПЕЩЕРНЯЦИ НЯМА ДА СТЕ ДОБРЕ. КАК МОЖЕ ДА КАЖЕШ ЧЕ СИ СЪС СЛУЖЕБНА КОЛА И ТЕ ДРЕМЕ НА ДЕДОВИЯ КОГАТО СЪНАРОДНИЦИТЕ ТИ СЕ ПЕЧЪТ НА ТАКЪВ ГЕРБЕРАСКИ ОГЪН? ТИ САМО ЗА СЕБЕ СИ ЛИ МИСЛИШ? АМИ ЗА РОДНИНИТЕ ТИ ЗА *** ЗА БАЩА ТИ? И ТЕ ЛИ СА СЪС СЛУЖЕБНИ КОЛИ? ЕЙ ТОВА ПЛЕМЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОБЕДИНИ А ВСЕКИ ЩЕ ДЪРПА ЧЕРГАТА КЪМ СЕБЕ СИ! ТАКА АКО БЯХА И ДРУГИТЕ ХОРА ПО СВЕТА НЯМАШЕ ДА ПОСТИГНАТ ТОВА КОЕТО СА В МОМЕНТА.
65
3
 
9
 
! Отговори
Вот дю Фак преди 8 години
скъпички са в БГ,явно евро-интеграцията върви неравномерно ЦЕНИ-доходи , като се има пред какво плащам аз навън - 250Е/година , включва пътна помощ , и смяна на стъкла , и досега съм викал пътната като ми се скапа акумулатора и ми смениха предното стъкло защото беше започнало да се пука в единия ъгъл ..
64
2
 
19
 
! Отговори
КОРИТАРОВ ЕФЕНДИ преди 8 години
РЕДОВНИ ИБАОРИ ПРЕЗ ДВЕ ГОДИНИ И СВЯЛАНЕ БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ 240 НА 100 ЧОВЕКА = ЗАТВОРНИКА !И СПИРАНЕ НА ПАРТИИНИТЕ СУБСИИДИИ = ЗАВИНАГИ , + ЗАКОН ЗА ДАРИТЕЛИ НА ПАРИ ЗА ПАРТИИ, КАКТО Е В САЩ !ТАМ ВСЕКИ ДАРЯВА...НО ВСЕКИ Е РЕГИСТРИРАН !!ТАКА НЯМА ДА ВИ ТРЯБВАТ СУБСИИДИИ...МРЪСНИ БАИ ГАНОВСКИ УБИИЦИ НА НАРОДА ! @ !