Родителите на Тодор: Синът ни да е последният убит!*

Втори ден протести след убийството на 18-годишния Тодор
Обновена: 15 яну 2016 08:01 | 14 яну 2016 19:54, Елка Василева
225
Родителите на Тодор: Синът ни да е последният убит!*
Снимка: архив, БТА

Стотици жители на Враца протестират във Враца и днес – втори ден след убийството на 18-годишния Тодор. Те организираха мирно протестно шествие срещу агресията и в памет на починалия Тодор Йорданов.

Още по темата

Хората тръгнаха от пл. „Македония“, преминаха през лобното място на Тодор, където с едноминутно мълчание почетоха паметта му и се насочиха към централния градски площад. Шествието ще завърши до паметника на Христо Ботев в града. Хората се надяват на справедлив съдебен процес и сурово наказание за двамата братя, които се разследват за смъртта на 18-годишния ученик.

Протестите след бруталното убийство във Враца стигнаха и до София. Хора се събраха пред сградата на Съдебната палата в центъра на града, за да поискат справедливо наказание за смъртта на Тодор. Мирните протестиращи са дошли да подкрепят семейството на убитото преди дни момче. Те търсят справедливост и изискват институциите да си свършат работата по случая. Събралите се протестиращи запалиха свещи и запазиха минута мълчание в памет на момчето. Протестът е под мотото "България е Враца".

По-рано днес прокуратурата промени обвиненията срещу двамата братя, пребили до смърт 18-годишния Тодор. Новото обвинение срещу Десислав и Иван Дамянови е за умишлено убийство, извършено по хулигански подбуди, за което се предвижда между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.
   
Почернените родители на убитото момче казаха пред Нова телевизия,че се заклеват в паметта на сина си да се борят той да е последното убито дете. За Емил и Цецка утеха няма. Казват, че болката няма да отмине - ще се научат да живеят с нея. „С всяко отваряне на вратата си мислим, че той ще влезе през нея”, споделя майката.

*Информацията е актуализирана в 20.28 часа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пишете, пишете... тези братя имат домове и фирми - все леснозапалими неща ;)Справедливост ще има, по един или друг начин.
80
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
моите съболезнования....и дано детето им е последното дете което размята бокс на улицата...нищо не оправдава подобна смърт. Защо е трябвало да я предизвиква безсмислено!
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 150Мършата си тИ!!
78
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко се променя от самия факт, че те може да са си стояли на средата на пешеходната и да са си чукали лаф с някого. Пичът им дава сигнал да се поместят- нормално. Те са изнервени от нещо и му почупват колата, той излиза да им търси обяснение, те го нападат, той вади бокс и се защитава. Ами ако е така? Много лесно може да се извърти на-те си минаваха и той им се развика, те му отвърнаха, удариха колата и той излезе да ги гони с бокс
77
5
 
5
 
! Отговори
Х преди 8 години
Братята са се срещнали със свой приятел по средата на улицата на пешеходната пътека и са спрели по средата на улицата да си говорят.Младежа приближил и им свирнал да се дръпнат от улицата.Това изглежда е подразнило тримата бабаити и са почнали да го псуват и да блъскат колата.Счупили му огледалото и младежа тогава е излязъл.
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До правен святПрав си колега,не е възможно да има предварителен умисъл при подобна ситуация!Почти съм убеден,че обвинението по хулигански подбуди няма да издържи-уж възмутените граждани били толкова възмутени,че започнали да си правят снимки за спомен! Остава общественото място,ама ако са противодействали на нападение с бокс,тогава най-много да излезе превишаване пределите на неизбежната отбрана!Ама глупаците край нямат!
75
2
 
1
 
! Отговори
Spiro ot New York преди 8 години
До обективноNe se kazva uchrejdenia, a INSTITUCII..(darjavni institucii)
74
4
 
3
 
! Отговори
supol преди 8 години
Todor supola xaxaxa.
73
6
 
2
 
! Отговори
oxluv преди 8 години
Todor oxluva glupav.
72
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - "Само в едно съм сигурен- медиите манипулират всяка една новина"Изглежда си точен. Целият този шум започна да смърди. От цялата дандания едно не разбрах - във Враца "водачите" на МПС-та не спират ли пред пешаходните пътеки за да дадат предимство на пресичащи пешаходци? У нашио град "водачите" спират и то по-отдалеч. Аз, признавам си, понякога забравям, че съм у Европата и минавам кистерме, както едно време. *** не съм се сещал да вдигам шум с клаксони, да пусувам и да вадя бокс.
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакайте, а на Боко внучето?
70
4
 
5
 
! Отговори
as 123 преди 8 години
Тия къде ми праскат минуси дано нямат деца.Да убиеш дете вместо само да му дадеш урок. двамавъзрасни срещу едно ***.
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старшина Гергинов и без бокс щеше да ви вкара в правия път. Слабичък, жилав, но с богат опит. Беше пребил околийския 1941 г. с една талпа по главата. Околийският бе мутра от рода на Боко, 130 кг. Дебел, мързелив, подъл, откъснат от народните маси. Това му изяде главата.
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мерси Знайко. На теб приятно тук!!!
67
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само в едно съм сигурен- медиите манипулират всяка една новина. Няма да се учудя и ако момчето е напълно невинно в тая ситуация и фактите са изкривени в полза на бухтичките. Не изключвам обаче и да е бил виновен шофьора. Всеки който си мисли, че знае всичко- или е свидетел или е луд.
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди месц бившия министър на птавосъдието ни честити прокурорската република. Тогава всички го охулваха, а тези които протестирахме бяхме *** и какви ли не. Сега всички подскачате. Защо бе хора какво не и е наред на правосъдната система? Тази година ще ми е последна в България.
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждам, че е пълно с анонимни мнения на изтрещели хора, които подкрепят двете ***.Надявам се да сте интернет ***, но ако случайно сте познати на Иван и Десислав - може спокойно да им кажете, че повече бял свят няма да видят и ще умрат в мъки още в затвора.Знам ги от повече от 20 години и това са от най-долните ***, които не трябва да тежат на планетата Земя.
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай Сталин идва!
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да прости момчето!Интересно ми е обаче, как така прокуратурата във Враца и тези дошлите от София са на различно мнение по въпроса. Тълпата ли решава или органите, които имат право? Тези хора, които излизат да протестират били ли са там и сигурни ли са в това което са чули? Аз до сега от медиите разбрах, че поничките са пресичали по пешеходна пътека, младежа е започнал да им свири, разменили са реплики,той е излязал от колата с бокс и ги е нападнал,а приятелката е снимала екшъна.
62
6
 
6
 
! Отговори
as преди 8 години
Много вирсии и много защитници на братята в този саит.Какво не се връзва според мен.1.Двама на един.Единия го хванал.Взимат му бокса два шамара и да ходи да пика и да лега.2.Пребили го кото куче пада на земята и продължават даго ритат.3.Като виждат че умира защо като са невинни или виновни вместо да окажат помощ се разбягват като мишки.4.Какъв човек и мъж си да не се опиташ да спасиш човешки живот.Dnes.bg ОТ днес спирам да ви чета.

Спонсорирани публикации