Външният клозет – османското наследство в България

Джамбазки: Учебниците са част от възпитанието по родолюбие!
29 яну 2016 09:07,
163
Външният клозет – османското наследство в България
Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът патриот Ангел Джамбазки заяви, че учебниците ни трябва да са част от възпитанието по родолюбие на българските деца.

"Това обаче няма как да стане с тези непрекъснати размествания. Не говоря само за учебните материали по история, а за тези по литература, по музика. Всичките", коментира той пред БНТ.

Още по темата
27 яну 2016 13:22
203

По думите му, това, което е преляло чашата на общественото недоволство, са немотивираните премествания от предмет в предмет, от история в литература, от литература в история.

Според Джамбазки има фалшива политическа коректност от хора, които получават стимул за това от турски фондации.

"Не можем да отричаме фактите, такива каквито са били. Турция се опитва да пренапише историята си и налива много средства за това. Те се опитват да преиначат фактите. За какво османско наследство говорим? Турското робство е най-голямото нещастие в българската история. Това няма как да отречем и пренапишем. Единственото наследство, което ни е останало от Османската империя е външния клозет. Това е.

Тези пет века са най-черните за България. Според мен само оставката на Тодор Танев няма да реши проблемите. Трябва да се стигне до дъното и да видим кой пише тези учебници и се опитва да подменя нашата история", категоричен беше Джамбазки.

Той настоя, че право на министър-председателя е да реди своя кабинет. Съпредседателите на Патриотичния фронт са били информирани за решението за освобождаването на Тодор Танев от поста просветен министър.

"И Колчо Слепец видя, че Турция организира тези бежански вълни и се опитва да изнудва Европейския съюз. Ние от ВМРО твърдо настояваме да се построи в най-кратки срокове оградата по българо-турската граница. Не изключвам вариант и да се затвори границата. В България не трябва да допуснем това, което стана на гарата в Кьолн", настоя евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
.....................POD PRISASTWIETO................................
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
последно кога си бил на село да видиш къде е тоалетната , със сигурност не е на 7 етаж
53
1
 
10
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Този като в голям патриот-родолюбец какво направи за България от както е депутат в Европарламента? Джамбазки и ти си същия като тези тук! Само изявления даваш, трайкаш си и си получаваш 20к ? на месец... Всички само говорите, делата ги няма обаче!
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето къщи на бедни българи са с външни тоалетни нещо нормално за тази класа, Златко ти като си голем Манипулатор дай от твоя джоб на бедните хорица по 100 000 лева да си постороят къщи с вътрешни тоалетни вместо да Манипулираш цяла България
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Там откъдето идват турците насам дали има канализация и тоалетни или идеята ги е осенила веднага след като превзели Византия?
50
9
 
10
 
! Отговори
до: Златко Желев преди 8 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език.
49
9
 
6
 
! Отговори
POLICE преди 8 години
Манипулативното ''ТУРСКО РОБСТВО'' е дело на Престъпници които са били срещу Власта тогава , пример Арабаконашките Престъпници 1872
48
1
 
7
 
! Отговори
бай Стоян преди 8 години
Умници , латинските рицари като нахлуват по българските земи преди да бъдат позорно разбити, се запознават с една дъсчена барака приятно миришеща на Шанел 5. а сега погледнете в дебелите книги кога навлизат рицарите , преди или след турското иго
47
1
 
8
 
! Отговори
eni4er преди 8 години
По времето на Османската империя докато ние все още сме нямали дори радио то германския император Карл Велики е гледал сериала ИГРА НА ТРОНОВЕ на 65 инчов 4К САМСУНГ
46
5
 
5
 
! Отговори
Prascho Peev преди 8 години
Как няма да искате ограда, нали е 1км = 1милион и нещо , а го прави фирма близка до ВМРО?!?!??!?
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички над 40 г. виждат какво може да се случи за 25 години, а представете си за 500.
44
22
 
9
 
! Отговори
До 73 Коко преди 8 години
Турция си е Турция!Велика държава с богата история.За съжаление България е много бедна и слаба!!Защо?
43
11
 
19
 
! Отговори
Закона на природата преди 8 години
Турците,гърците,румънците са единни и за това са силни!Само българите не могат да се съберат на площада над 100 души.За това тази държава ще е винаги под чуждо управление.Нямат вина османлиите и византийцитесилните винаги управляват слабите.
42
2
 
30
 
! Отговори
123 преди 8 години
Това за клозета не е вярно. И всъщност може да се гордеем с тях. Българите са имали външни клозети и дори бани още от древността от чисто хигиенна гледна точка, да не цапат там където живеят. За разлика от всички останали. Докато в Европа навлизат едва през 19в. Затова и там има такива епидемии, а при нас не. Смрадта се е разнасяла навсякъде и заразите са плъзвали. Пишкали са в гърнета и са ги хвърляли през прозореца и в реките, ако има наблизо. Прочетете какво е било в АнглиярФранция.
41
3
 
14
 
! Отговори
коко преди 8 години
Турците за 2000 години са измислили ДВЕ неща -чибука и ибрика .Толкоз!
40
1
 
9
 
! Отговори
от гара томсън преди 8 години
четете книги - американският професор Ричард Фиерле - "Еректусът броди между нас" - има я на английски и руски в интернет. Разкрива проблемите на междурасовите отношения и ви обяснява по научен начин защо от Африка и Близкия изток може да чакаме само *** и неандерталци. Разсъждавайте логично и въз основа на фактите а не на емоции и втълпени клишета от ТВ и Фейсбук...
39
5
 
7
 
! Отговори
eni4er преди 8 години
Печката с дърва също е наследство от Османската империя.В Европа тогава са били на природен газ от Русия.Факт е че северен поток е бил построен през 1635 Г. и бил пуснат в експлоатация през 1638 Г.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз пък мисля да очистя България от агентите на Ш.оро.ш и от такива като теб агенти на сионизъма ердоганя и ДАЕШ ! съвсем скоро ви почваме !
37
6
 
23
 
! Отговори
факт преди 8 години
България се създава на основата на Римската империя, чиито земи и население завземаме. Тогава дори в селата е имало канализация, да не говорим за градовете. Дивата османска държава унищожава българо-славяно-римската култура и традиции и примитивизира хората за цели 500 години. Българската позиция в ЕС трябва да бъде - Турция никога да не бъде приемана в ЕС и да има желязна ограда между мюсюлманския свят и Европа.
36
5
 
13
 
! Отговори
Ами преди 8 години
Не е вярно. Външните нужници са въведени от българската държава от санитарни съображения. Правили са се по един тертип и е трябвало да отговарят на определени изисквания.По време на османското владичество българите не са строили нужници, ходело са "на повънка", обикновено зад къщата. През Средновековието Европа не се е отличавала с добра хигиена, а турците са имали хамами, миели са се ритуално преди молитва и по обичай след тоалетната. Чак в по-нови времена ги настига и задминава.