Албанка, не българка посегнала на лебеда Джордж

Медии решили да ни "натопят" по неясно какви причини
11 мар 2016 10:52, Елка Василева
97
Албанка, не българка посегнала на лебеда Джордж
Снимка: Наке Батев

Не българка, а албанка се оказа туристката, която едва не уби лебед край Охридското езеро, опитвайки да се снима с него.

Още по темата

Това уточни пред "България Днес" Огнен Степенович, редактор от македонския вестник "Вечер". Вестникът пръв разпространи снимки на дърпащата лебеда жена.

Малко по-късно македонски и британски медии написаха, че туристката е българка и полицията я издирва.

"Получило се е огромно недоразумение. Когато ние от "Вечер" пуснахме информацията, никъде не сме писали, че жената е българка. Докато фотографът ни е снимал, наоколо е имало групи туристи от България и Албания. Понеже не бяхме сигурни откъде е жената, написахме, че е от съседна страна. После разбрахме, че е албанка, но междувременно - неизвестно по какви причини, другите медии бяха решили, че е българка", обясни Огнен Степенович.

Той допълни, че лебедът Джорд въпреки преживяната тежка травма на крилото си ще се възстанови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
tihiik преди 8 години
До АнонименСмехотворно е всичко друго , но не и случилото се на лебеда! А медиите не будят никакъв смях,но страх!!ТРАГИЧНО Е ВСИЧКО ТОВА,КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО , А И ВСИЧКО СЛУЧВАЩО СЕ НАВСЯКЪДЕ!!ТОВА Е СТРАШНО,ЛУДО И ДРАМАТИЧНО!!НЯКОЙ ДРУГ ДА МУ СЕ ПОВДИГА ВЕЧЕ ОТ ОБЩАТА МРЪСОТА??ЗАРАДВАХМЕ СЕ,ЧЕ НЕ БИЛА БЪЛГАРКА?...БОЖЕ МИЛОСТИВИ!...А,НА КОЛКО ПО-НЕЧОВЕШКИ ЗВЕРСКИ ИЗДЕВАТЕЛСТВА КЪМ ЖИВОТИНКИ СТАНАХМЕ СВИДЕТЕЛИ У НАС И ТО ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ТРИ ГОДИНКИ??...ОТ БЪЛГАРИИИ!! А ЗА АЛБАНСКАТ
64
0
 
8
 
! Отговори
Кикс преди 8 години
До Анонимен "Това дали е българка или албанка няма никакво значение..."Напротив! В последните 20-тина год. чуждите медии постоянно облъчват читателите си с негативна информация за българите като съответно формират отрицателни асоциации към нас като народ! Не че нямаме трески за дялане, но обрисуването ни като тъмни балкански субекти не е обективно и не трябва да го допускаме!
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това дали е българка или албанка няма никакво значение, де_би_ли се срещат сред всякакви народности. Тази ако бях я видял там на място ,щеше да яде шутове
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото е грозна толкова и безмозъчна.Ако ми е жена всеки ден ще яде юмруци, ще ме гледа като маймунка
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ура за лебеда Гошо
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извини ме,приятелю,но се оказва,че в много области като информатика,кино,оперно изкуство и други,има водещо българско присъствие.Ако ви харасва да се самосъжалявате-O.K.,но случката с лебеда е преди всичко смехотворна.Световните медии напоследък са по-скоро жалки,отколкото манипулативни и уважаващ себе си човек не бива да ги приема на сериозно.
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма лош PR.Българите и българките сме особено опасни! Това лебеди,мигранти,значи,каквото барнем,му виждаме цаката.
58
0
 
10
 
! Отговори
медиавист преди 8 години
Нямаме сериозни НАЦИОНАЛНИ медии , бтв , нова тв са просто клюкарници на измислици , да се извинят на българките !!!!.............................Според мен имаме работа с, ама много сериозни "национални" българофобски медии, които с подкрепата на останалите "медии от международната общност", денонощно търсят начин как да ни очернят по света и у нас, и ако няма друг начин си смучат от пръстите на краката и шият с бели конци с голямата баданарка.Ама, за такива юроди, дето кълват на ***, по
57
0
 
13
 
! Отговори
балама преди 8 години
Начи лебедът не бил умрял, ами жив и нищо му нямало. Жената не била българка, ами албанка. И езерото не било Охридското, ами някъде около Прищина.
56
0
 
5
 
! Отговори
до П.Петров преди 8 години
А, стига, де! Вече така се ос.ра, че ти стигна до устата и пак си я отваряш.Да ти кажа "защо" - може би само Украйна е по-крадена от България, пък по отскоро. Затуй.Пък ти тегли една тирада срещу "бай ***", за да преодолееш разочарованието си, че е албанка, а не българка.Някви други въпроси, ако имаш, може да ги зададеш. Сега е момента.
55
3
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Аха да се успокоя, че албанските простаци са по-големи простаци от българските такива и си припомних, че сме с най-нисък брутен вътрешен продукт на глава от населението и съответно среден доход в ЕС.Защо ли ?
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КираДа, аз съм от Охрид, обаче не знам ти от кое село си а и не ме интересува и пиши на български защото това е български сайт
53
1
 
16
 
! Отговори
Оху преди 8 години
Разбира се,че не е Българка но някои първо пишат,после мислят! Българките го харесват Джордж и никога няма да му посегнат- виж,ако се казваше Мумюн или Магомед можеше да помислят по въпроса,но за Джорджи и за Жорко са категорични!
52
2
 
22
 
! Отговори
камен преди 8 години
Нямаме сериозни НАЦИОНАЛНИ медии , бтв , нова тв са просто клюкарници на измислици , да се извинят на българките !!!!
51
0
 
30
 
! Отговори
Москвича преди 8 години
Значи не българка ,а албанка, и не е умрял лебеда а е наранен...и вие сте едни медии малко ситуацията е като вица за Пешо "Не е било Мерцедес,а Москвич, и не го е спечелил,а са му го откраднали"...NO COMMENT как си измисляте новини!
50
0
 
17
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Ами да не забравяме за дивашките навици на една определена религия, към която спадат и 80% от албанците.
49
1
 
16
 
! Отговори
marko nedev преди 8 години
Това е поредната пропаганда на сръбските уредници във македонските медиуми. Ние във Охрид обичаме братята Българи, обаче някой иска да опетни тях и да ги представи като дивяци. Нищо ново ! Жалко че вече никой не проверява прикаските преди да направи "copy paste".
48
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то само като я видш и разбиарш че не е българка. българките са карисиви жени, пък тази е някаква бузеста ***... На мен първата ми мисъл бе че е македонка. те се обличат така скромнно, не смеят дасе разгърдят пък и с такаав торба ....ама албанциет не са толкоз далече.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от простотия с тези снимки, да се постнем във фейсбук после.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
откачена работа