Биячите на Ториното – съветник по хранене, домакин, шофьор

Имат граждански договори за по 210 лв. заплата
61
Биячите на Ториното – съветник по хранене, домакин, шофьор
Снимка: Кадър bTV

Служителите на Ивайло Борисов-Ториното, когото барети, полицаи и данъчни погнаха след инцидента с боя на Околовръстното шосе, по документи не са охранители.

Още по темата

Екшънът на Околовръстното се разигра на 24 февруари привечер. Тогава трима наети от Ториното биха с палка лекоатлета Васко Наумов и жена му - шампионката по троен скок Мария Димитрова заради класкон.

Според bTV наетите от Ториното са на граждански договори и се водят шофьори, отговарят за поддръжката или са съветници по хранене.

Христо Христов, който е в ареста заради участието му в боя на Околовръстното, например е домакин и задачата му по договор е да пазарува и да изпълнява възложените му задачи.

Георги Близнаков и Александър Гечев, които още са в ареста, са лични шофьори. Мартин Марков, който беше пуснат на свобода, също е личен шофьор.

Сред другите наети са Румен Башев, който е назначен като фитнес инструктор и съветник по хранене, а пък Христо Стефанов отговаря за поддръжката на техническото състояние на автомобилите. Датата на сключване на всички договори е 29 януари 2016 г.

И шестте договора са на изпитателен срок до 1 март. Работното време е почасово, а заплащането е едва по 210 лева.

В късния следобед в петък данъчни, криминални и икономически полицаи бяха на адреса в Горубляне, където са регистрирани три фирми, в които Ивайло Борисов е съдружник. Ден преди това Ториното беше задържан за кратко и пуснат.

Фирмите, които данъчни, криминални и икономическите полицаи проверяват, се занимават с депониране на земни маси. Ивайло Борисов и съдружникът му Радослав Ангелков са сигурни, че разследващите няма да открият нарушения.

"Да проверяват, ние си плащаме всичко - данъци, осигуровки", каза Радослав Ангелков.

"Показах им гражданските договори на момчетата, за да спре да се спекулира вече. Момчетата са на граждански договори", каза Ивайло Борисов.

"Нямам охранители. Имам един шофьор, отговорник по хранене, на диета съм", разясни Ториното.

Преди дни, когато Борисов беше задържан за няколко часа в полицията, защитата му обясни, че му е връчена и заповед за неправомерно използване на радиостанции без лиценз.

"Той е предоставил на органите на МВР лиценз, че станциите са негови за негови нужди, но въпреки това е съставен заповед, с която той следва да бъде наказан, че неговата фирма използва станции, а лицензът е на негово име", обясни адвокат Мариана Тодорова.

"И на базата на тази проверка ми написаха акт, че фирмата ми, която се занимава с депониране на земни маси, се занимава с охранителна дейност, на базата на тези станции", обясни Ториното.

Ивайло Борисов твърди, че служителите му, които не са охранители, не използват и станции.

"Радиостанции не използват те, използваме аз и колегата ми. Имам разрешително, кореспондирам си с булдозериста на кариерата ми с тази радиостанция", обясни Ивайло Борисов.

Адвокатът на тримата му подчинени, които още са в ареста за побоя на Околовръстнияпът, Мариана Тодорова също заяви, че фирмите му не се занимават с охранителна дейност.

Задържаните за боя са готови да признаят вина и да сключат споразумение с прокуратурата, ако тя разреши това, коментира тя.

Според нея те са били провокирани и тримата изказват съжаление, че психически не са устояли на тази провокация.  Задържаните обаче били готови да си понесат последствията въпреки тези обстоятелства.

"В момента наблюдаваме демонстриране на сила от страна на държавата", коментира адвокат Тодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Чистоводител преди 8 години
Алооо, журналистчето. Гражданския договор е за определена работа за определен срок. Какви са тия почасови норми и изпитателни срокове? Май само пълним статията с глупости и заблуждаваме народа. ДАНС да им видят какви сметки плащат с тия 210 лева, да ги опандизват за укриване на данъци и да не ни занимават повече с тоя ***.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета и се мая. ...Как може толко много идиотщина да има на едно място.
43
0
 
4
 
! Отговори
плетачът на дантели преди 8 години
Всичко вече е толкова оплетено ,че разплитането е мисия невъзможна,ще се къса живо месо
42
0
 
8
 
! Отговори
777 преди 8 години
Къде му е трудовият договор с булдозериста? И в момента къде работи с булдозера и с радиостанцията?
41
0
 
11
 
! Отговори
мдаа трансцедентално преди 8 години
И един мармот завива шоколада..........
40
0
 
3
 
! Отговори
Кина преди 8 години
Ааа , и отговорните органи ... да ги срещнат дано торинковците в тъмнотооо !!!
39
1
 
5
 
! Отговори
К преди 8 години
Бай Тодаре, по онова време тези илищяхя да са ги изяли прасетата в лагерите, или щяха да са ДС-та...ха ха ха - нищо ново под небето ...
38
0
 
7
 
! Отговори
Кина преди 8 години
Срам и позор за държавността в България ! И от десет кладенеца с вода да ги измият, тези са заслужили показен разстрел поне ! Адвокати, простотии ... само допълнително дискриминират държавата като институция... Държиш се като ***, следва плащане за удоволствието във финикийски знаци, социално, обществено, гражданско положение !!! Точка. Без апелации !
37
0
 
0
 
! Отговори
Кина преди 8 години
НЕ Анонимен, това е формата , в която насилствено набутват жертваното население в България. Проклятието им идва, а аз ги съжалявам, че твърде големи им станаха сметките дето отгоре им се начисляват.
36
0
 
14
 
! Отговори
11 преди 8 години
Брех, какви примерни момчета били тия!
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E този белия Мерцедес(джип),от новините съм го виждал да кара между лентите и "притеснява" други коли точно на околовръстното под Драгалевци.
34
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такъв филф граждански договори няма при уговорено работно място и работно време. Румянка от ГИТ да не се прави на умряло куче ами да прати инспекторите и да го пропилеят. 15 000лв. за всяко човече с фалшив договор и да ги преобразува в трудови договори. Тоя кавал му се прави ревизия да имота и придобивките и на това какви данъци е платил и ще изгърми. После в панделата. Само че той е смешкото а патрона е някой политик или цяла партия, та е недосегаем. Даже и той да изгърми патрона ще остане чист
33
1
 
41
 
! Отговори
s преди 8 години
Знаех си. Тука за няколко седмици ги изкараха бабаити, биячи, рецидивисти, престъпници. А те младежите били я домакин, я готвач. Разумно ще е БХК да ги обяви в номинациите за мъже на годината.
32
6
 
27
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Пуснете ги незабавно. Това са избирателите на ГЕРБ.
31
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При всичките наприказвани глупости от Борисов имаше малко истини които каза през годините и едната беше, че МАТЕРИАЛЪТ Е СКАПАН! Ей този убавец е представителна извадка на народа. Не говоря за интелектуалците, те са малко, говоря за ей този на снимката. Това е българинът! Тарикат, див, ***, нецивилизован, недисциплиниран, неспазващ каквито и да е правила. Бабаит пред слабия, мишка пред закона! За това и плажове не останаха, за това и културни паметници се рушат и баки фалират без следа!
30
0
 
9
 
! Отговори
Dino преди 8 години
Vsichki v zatvora.Ako ne stane...pod zemiata.
29
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Ториното всеки ден му се дава трибуна за изява, вече надминава и бащицата!Напишете статия когато държавата успее да се справи с такива герои на деня!Неговите мисли, версии и емоции никой не вълнуват!
28
0
 
36
 
! Отговори
debili преди 8 години
Торино, Торонто....нап и инспекция по труда до дупка. актове, отнемане на лицензи и това е. И журналистите....спрете да давате трибуда на престъпници!
27
2
 
14
 
! Отговори
OLL преди 8 години
Душици мили ...
26
0
 
23
 
! Отговори
Кремиков преди 8 години
какъв торино какъв морино, марш в доменната пещ. кремиковци ще се прещълни с такива л.айна и пак ще заработи на пълни обороти