Биячите на Ториното – съветник по хранене, домакин, шофьор

Имат граждански договори за по 210 лв. заплата
61
Биячите на Ториното – съветник по хранене, домакин, шофьор
Снимка: Кадър bTV

Служителите на Ивайло Борисов-Ториното, когото барети, полицаи и данъчни погнаха след инцидента с боя на Околовръстното шосе, по документи не са охранители.

Още по темата

Екшънът на Околовръстното се разигра на 24 февруари привечер. Тогава трима наети от Ториното биха с палка лекоатлета Васко Наумов и жена му - шампионката по троен скок Мария Димитрова заради класкон.

Според bTV наетите от Ториното са на граждански договори и се водят шофьори, отговарят за поддръжката или са съветници по хранене.

Христо Христов, който е в ареста заради участието му в боя на Околовръстното, например е домакин и задачата му по договор е да пазарува и да изпълнява възложените му задачи.

Георги Близнаков и Александър Гечев, които още са в ареста, са лични шофьори. Мартин Марков, който беше пуснат на свобода, също е личен шофьор.

Сред другите наети са Румен Башев, който е назначен като фитнес инструктор и съветник по хранене, а пък Христо Стефанов отговаря за поддръжката на техническото състояние на автомобилите. Датата на сключване на всички договори е 29 януари 2016 г.

И шестте договора са на изпитателен срок до 1 март. Работното време е почасово, а заплащането е едва по 210 лева.

В късния следобед в петък данъчни, криминални и икономически полицаи бяха на адреса в Горубляне, където са регистрирани три фирми, в които Ивайло Борисов е съдружник. Ден преди това Ториното беше задържан за кратко и пуснат.

Фирмите, които данъчни, криминални и икономическите полицаи проверяват, се занимават с депониране на земни маси. Ивайло Борисов и съдружникът му Радослав Ангелков са сигурни, че разследващите няма да открият нарушения.

"Да проверяват, ние си плащаме всичко - данъци, осигуровки", каза Радослав Ангелков.

"Показах им гражданските договори на момчетата, за да спре да се спекулира вече. Момчетата са на граждански договори", каза Ивайло Борисов.

"Нямам охранители. Имам един шофьор, отговорник по хранене, на диета съм", разясни Ториното.

Преди дни, когато Борисов беше задържан за няколко часа в полицията, защитата му обясни, че му е връчена и заповед за неправомерно използване на радиостанции без лиценз.

"Той е предоставил на органите на МВР лиценз, че станциите са негови за негови нужди, но въпреки това е съставен заповед, с която той следва да бъде наказан, че неговата фирма използва станции, а лицензът е на негово име", обясни адвокат Мариана Тодорова.

"И на базата на тази проверка ми написаха акт, че фирмата ми, която се занимава с депониране на земни маси, се занимава с охранителна дейност, на базата на тези станции", обясни Ториното.

Ивайло Борисов твърди, че служителите му, които не са охранители, не използват и станции.

"Радиостанции не използват те, използваме аз и колегата ми. Имам разрешително, кореспондирам си с булдозериста на кариерата ми с тази радиостанция", обясни Ивайло Борисов.

Адвокатът на тримата му подчинени, които още са в ареста за побоя на Околовръстнияпът, Мариана Тодорова също заяви, че фирмите му не се занимават с охранителна дейност.

Задържаните за боя са готови да признаят вина и да сключат споразумение с прокуратурата, ако тя разреши това, коментира тя.

Според нея те са били провокирани и тримата изказват съжаление, че психически не са устояли на тази провокация.  Задържаните обаче били готови да си понесат последствията въпреки тези обстоятелства.

"В момента наблюдаваме демонстриране на сила от страна на държавата", коментира адвокат Тодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи сигурно им дава по 2 бона заплата и плаща данъци за 210. Само като видиш начина му на действие със заплатите на тия у.трепки ти става ясно колко данъци плаща от "легалния" си бизнес с ***. Такива като него са за директен разстрел. Надявам се сега като почне да се шуми около него мафията да се самосезира и да вземе мерки :-)
4
0
 
35
 
! Отговори
Плавник преди 8 години
То това е част от работата на държавата. Да демонстрира сила срещу престъпниците, а не да тормози гражданите си данъкоплатци.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как се казваше ония руснака, който се надяваме да бъде предаден на украйнските власти? Той шофЕр ли е? По му отива да беше градинар. Но нищо, скоро ще стане булка или мара общата в киевски затвор.
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гражданските договори са най-голямата дупка.Стотици хиляди хора ги малтретират и заплашват че ако не работят на граждански договори за по 100-200 лв ще бъдат уволнени и никой не прави нищо.
1
1
 
50
 
! Отговори
. преди 8 години
Няма такава палячовщина. Сключил им договори 5 дни след побоя, отговорик по хранене и домакин... с оръжие и палки, да бранят доматите и картофите, ако някой ги ограби в колата. Те твърдят че са охранители, той - не, не са.