6-месечна "Гражданска" за мотори, кемпери, каравани?

Това предлагат депутати от Реформаторския блок
26 мар 2016 15:51,
26
6-месечна "Гражданска" за мотори, кемпери, каравани?
Снимка: flickr

6-месечна застраховка "Гражданска отговорност" за мотористите. Това предлагат депутати от Реформаторския блок.

Промяната ще важи и за собствениците на кемпери и каравани, които традиционно се използват само сезонно. Идеята е застраховката да се подновява най-късно до 1 май, съобщава Нова тв.

Проблемите със сезонните превозни средства се появиха, когато законът позволи автоматично да се прекратява регистрацията на превозни средства при неплатена полица.

Мотоклубовете в страната заплашиха с протест на 13 април. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
17
 
! Отговори
Vidin преди 8 години
Koi e lud da odi po tea l-aina?!
22
0
 
17
 
! Отговори
Shark преди 8 години
ГО е незаконно да бъде задължителна. Това си е чист обир. Трябва да е по желание, който иска да си прави, който не иска да не си прави, ама като стане нещо ще си плаща щетите от джоба. Това е!! Убеден съм, че ако стане незадължителна всички ще си направят.
21
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за моторджиите трябва да се въведе задължително посещение при психитър всеки месец.
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГО е просто една застраховка и никой не може да ти определя срока за който искаш да я сключиш!!! Ако иска човек трябва да може и за един ден да я сключва! Какъв е проблема? Нали закона има наказания, ако си без ГО на пътя? Тогава какъв е проблема? Проблема е, че този парламент е най-лобисткия от как съществува държавата ни!
19
0
 
19
 
! Отговори
Call center преди 8 години
Kato iskash da karash campera, vratvash telefona na zastrahovatelia - porachvash mu kakvo iskash i toi ti go prasta oste sastia den po bg post - na drugia den sutrinta e u vas zastrahovkata i...go swimming!
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пешоо, камъче и тересчийчеее. Защо застраховател ще ми защитава интереса, като това са гражданско правни взаимоотношения? Обезщетението винаги е по-малко от петата! Защо гражданската е на МПС.-то? МПС-ТО е неудошовенен предмет, е как е гражданин? Винетки, гражданска трябва да са на притежателя. Собственика, другото е грабеж, използване на власт за собствено, или на другиго облагодетестване! Ама нямаме съд...
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен19. Къде са тези пътища и паркинги?! Въпросът е принципен защо и кой закриля застрахователните компании? Защо Винетките не са от дата до дата, след като купуваш годишна такава и ти ИСКАТ касов бон?! Това е *** работа, която е направена за ПАРИ.
16
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде спрете се с тези винетки . Като не искаш не си купувай, никой не те задължава . Е гати и дървените философи . Най добре е нищо да не плащаш , а после да искаш пътища , паркинги и т.н. Просто сте смешни .
15
5
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
...бате ти си *** по рождение или си ходил на специални курсове, но най-вероятно си неграмотен...тук говорим за ГО не за неуредиците в КАТ... че в КАТ е пълен хаос и няма развитие от 90 година до днес съм съгласен с теб, но от там идва момента че протеста трябва да е с/у неуредиците в КАТ а не с/у закона и застрахователите, ако можеше по нета да си спра МПСто от движение и пак така да го пусна щеше да е ОК ама проблема е в КАТ а не в закона и застрахователите ....капиш ;)
14
3
 
17
 
! Отговори
жеко преди 8 години
това където го измислят в момента не е за улеснение а е за да лапнат повече пари, защото хората вземат застраховка на разсрочено плащане за по 3 месеца и първата ти вноска е нещо от рода на 35 % от цената на цялата застраховка, хахаха, демек до сега набутват държавата а сега идва голямата "помощ" от държава да плащат минимум за 6 месеца, е отново мечешка услуга
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
очевидно си рядко вдлъбнат "пешо"... споко за цял живот е... на някои обаче ни е прекалено ценно времето и нервите да се разправяме в кат ако не ти е ясно. И не, няма да псувам пред блока и да плащам, а ще си взема почивка в средата на април за да покажа един среден на "законодателите", докато ти си трайкаш и си плащаш като послушна овчица за неща които не ползваш, щото видиш ли може случайно мотора да ти направи птп докато зимува в някой гараж.
12
8
 
20
 
! Отговори
Пешо до 14 преди 8 години
*** като не ги ползваш имаш опция бе бате, отиваш в КАТ и го спираш от движение и си ти, или си толкова дебел и мързелив че и това не може да направиш....държавата ти дава избор, регистрирано МПС.... ГО и данък това е, сваляш регистрацията няма ГО и данък, чисто и просто като къпан милиционер, ама теб явно те мързи и това да направиш, ок мързелувай си и си дебелей на воля...и псувай пред блока "на по бира" живота черен и лошите управници хахахах
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
яяя какви коментарчета има тука... пешо, мамин като почнеш да ми изкарваш ти парите може и да почнеш да ми казваш за какво да ги харча. Като си такъв ербап че да плащаш разни работи дето не ползваш, почвай да мяташ столевки през прозореца. Не те кефи ли? Нищо, нали не си стотинкаджия а някъв криворазбран гАзар дето сигурно мотора му струва колкото месечния ми доход...
10
7
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Който си има мустаци си има грабен, точка по въпроса, щом имаш МПС трябва ГО това е, ако не ти харесва спри го от движение, само за инфо на всички стотинкаджии ГО на мотора ми е 70лв а годишният данък (пак не си карам мотора целогодишно) е 240лв добре ли е, пука ми на жилетката за 70лв като данъка ми е 240......ама никой не протестира срещу високите данъци на моторите.... ?!2 защо ли хъм....
9
4
 
31
 
! Отговори
щщд преди 8 години
Е как в съседна Словения може за 6 месеца,а тук не?! И то от днешна дата 6 месеца ,а не от 1 януари. Не се наядоха тия търтеи!
8
2
 
19
 
! Отговори
Malini calibar3 преди 8 години
Koi sa te da kazvat?!:-):-):-):-) cherven karton!:-):-):-)Kolkoto vreme iska sobstvenika da go polzva v dvijenie, tolkova ste plasta...:-):-):-):-)
7
5
 
34
 
! Отговори
user преди 8 години
А за спортните коли защот няма 6 месечни винетки? Зимно време няма как да ги караме, защото пътищата не се почистват адекватно. Един коловоз да има и ми отива спойлера.Същото важи и за Москвича пред блока, който ползвам само зимата, защото е като снегорин. :)Не се наядоха тези застрахователни компании. Кой стои зад тях не зная, но всичко се прави, за да печелят те, а народа да го д.ха
6
6
 
24
 
! Отговори
работает омон дьо преди 8 години
Проблема се е появил още когато измислиха ,че БКП има ръководна роля в държавата и така досега , независимо че на книга няма БКП.
5
6
 
23
 
! Отговори
ааааа! преди 8 години
СТИГА ДЪРЖАВАТА НОЕ ДЕЛИЛА НА РОМИ БЪЛГАРИ С КАРАВАНИ БЕЗ КЕМПЕРИ .СТИГА ВЕЧЕ С ТАЗИ ДИСКРИМИНАЦИЯ ПО РАЗНИ ПРИЗНАЦИ ,АМАН ОТ ТЕЗИ РАСИСТИ АДМИНИСЪРАТОРИ . СВОБОДА РАВЕНСТВО БРАТСТВО И ШЕСТМЕСЕЧНИ ВИНЕТКИ НА 50 % ОТ ГОДИШНИТЕ ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ !!!!НАЛИ СМЕ РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА ??? ИСКАМЕ ХУМАНИТАРЕН СТАТУТ ИЛИ ПОНЕ ХУМАННО ОТНОШЕНИЕ ,АКО НЕ ОТ ТЕРОРИСТИТЕ ПОНЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ !!!!! РОБИ СМЕЕ !!!!!!
4
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав си колега . Тези каравани , кемпери и мотори струват над 20 000 лв. , а са се хванали за 100 лв. винетки. Просто не ставаме и това си е .