Ути: Жирафите съществуват заради сафаритата!

Това е върховна селяния, категоричен е природозащитник
Обновена: 29 мар 2016 10:39 | 29 мар 2016 10:14,
267
Ути: Жирафите съществуват заради сафаритата!
Снимка: Twitter

Дивите животни съществуват благодарение на фермите на белите хора, в които други бели хора плащат, за да ловуват. Това заяви запаленият ловджия Ути Бъчваров по повод на появилите се тези дни снимки на футболиста Христо Стоичков до отстреляни от него зебра, жираф и други диви животни.

Още по темата

Според Ути проблемът е, че тези снимки попадат в медийното пространство. "Хората разсъждават така: тези прекрасни и красиви животни, които ние гледаме в зоопарковете и изведнъж Стоичков ги е разстрелял. Повечето от хората не оценяват това, че Христо Стоичков не е отишъл, просто защото някой го е поканил. Той си е платил за това", коментира кулинарът пред Нова тв.

По думите му, ако не съществуват подобен тип ферми в Африка, местното население ще изяде дивите животни. Ути Бъчваров добави още, че подобни услуги предлагат и нашите ловни стопанства.

Ути даде пример още с прасетата, които се отглеждат за месо. "Прасенцето няма никакъв шанс. Докато тези животни имат", коментира той.

Стела Райчева от Animal Rescue пък заяви, че с появилите се снимки Христо Стоичков е показал на цяла една нация колко е безчувствен.

"Това е човек, който всички обичаме. Той ни е донесъл толкова радост, колкото никой друг. Този човек има достъп до всички радости и веселия", коментира тя и обясни, че ако на лова се гледа като на спорт, трябва да се знае, че в спорта обикновено има двама души, които са съгласни да спортуват.

"В лова това не е така. Това е проява на върховна селяния", категорична бе тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
19
 
! Отговори
Една преди 8 години
Това не е мъжка постъпка! Да стреляш с пушка по беззащитно животно, като преди това си летял до друг континент и си се бръкнал яко - сещам се за десетки по-смислени начини да пилееш пари, от които душата ти би се почуствала далеч по-добре. Ако ти трябва месо, защото са гладни децата ти, кожа, за да не ходиш гол или животното те заплашва - горе-долу разбирам, но другото е просто убийство и нечия далавера. Да не говорим, че да документираш със снимки тази простотия си е нечовешко.
102
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
До Анонименно в поста ти има доста не грамотно
101
4
 
3
 
! Отговори
Бе то преди 8 години
на всеки му се иска,но като гледам карабината на Ицо заедно с оптиката струва повече от гарсониера в Люлин,така че няма как!
100
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам колко са полезни за природата,но ловците вредят на собствения си имидж и човещина.Грозно поведение.Да се радваш убивайки.Да се снимаш с трупове вместо с живи и красиви животни.Но да се преструваш на защитник на животните обикаляйки телевизиите не те прави по благороден от този,който убива животни за удоволствие.
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой беше тоя, че чак и мнението му потърсили и публикували?
98
7
 
6
 
! Отговори
Тараторчо преди 8 години
Да си представим капризния клиент в месарницата, който оглежда агнешкото и подбира, както и касапина който хваща поредното агне и му прерязва гърлото. Кой поръчва убийството? Нали купувача с парите си? А иначе във Фейсбук има много мили и сладки снимки на агънца. Защо се плюе така като е същото. Ако има вегетарианци да ме извинят сравнението не е за тях, но до тях стои все някой който ще хапне агнешко по празниците.
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И испанският крал стреля по каквото му харесва, верно абдикира, ама пак си стреля по каквото си поиска. С нещо да го наказаха? Пък Ицо що да не стреля, щото не е крал ли?
96
3
 
12
 
! Отговори
със снайпер в засада преди 8 години
А аз къде мога да си платя да отстрелям малко ловци тъпири и ***. Плащам си, няма проблем, нали тъй.
95
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ути, ти си лойна топка, която освен да бърка отвратителни буламачи и да стреля по животни не знае нищо друго. Едно пардесю като евгенито минчев си ти, лай..ненце долнооо
94
0
 
9
 
! Отговори
до 104 преди 8 години
Не знам дали е спорт, но в България това е най-голямата въоръжена група, има-няма 4 пъти армията ни и 2-3 пъти полицията.
93
0
 
0
 
! Отговори
до 101 преди 8 години
и аз служих по това време Ст Загора ,спомени радвам се наборе
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да попитам г-н природозащитника, той какво прави за опазването и развитието й? По-големи природозащитници от авджиите, няма в България. Всяка година те отглеждат и опазват огромно количество животни, за да ги има и самите "природозащитници", които само гледат как да харчат чужди пари.
91
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се забрани лова, това не е спорт
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
когато в казармата ти дават оръжие само на клетвата като пораснеш почваш да избиваш комплекси и ставаш ловджия
89
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя мУти наистина ли е толкова *** или се прави?
88
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да това ,че си голям футболист не те прави автоматично голям човек .Явно едното е за сметка на другото
87
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 8 години
При някои племена в Африка момчето става мъж ако убие лъв с копие......С пушка с оптически мерник да убиеш кротко вървящ си жираф. Че и да се снимаш за поколенията. Нямам думи. По точно имам но не са за писане....Прочети още на: dnes.bg/slideshow.php?mreporter&id=6676&pid=152323
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе , защо никой от тук пишещи те не коментира , че у нас в същите ловни стопанства се извършва същата платена дейност . Това е един от начините за финансиране и опазване на видовете , за жалост жесток . Спрете с тази олигофрения , та ние нашата флора и фауна не опазваме с вандализма си под каквато и да е форма .
85
1
 
16
 
! Отговори
Правчанин преди 8 години
Ще се повторя, ама у нас е същото! В заградени ловни участъци (полета), от които тези животни не могат да избягат, като напр. тези на Златев (напр. Било планина северно от Правец), се избиват животни със съвременни оръжия с оптически и лазерни мерници, което по същество не е лов а убийства!
84
8
 
2
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
По принцип повечето диви животни дължат съществуването си на ловджиите. В действителност ловците (истинските, а не бракониерите) са най-загрижени за популацията на животните. Те правят хранилки, те опазват местопбитанията на дивеча и заплащат необходимите такси. Повечето природозащитници обикновено стигат до палатка и огън, а доста често и *** не си събират "Защото бил биоразградим". Може би това е имал предвид Ути.