От 1 април: 19 000 коли аут от пътя

Причината: Спират ги от движение заради неплатена "Гражданска"
31 мар 2016 07:00, Красимир Ангелов
72
От 1 април: 19 000 коли аут от пътя
Снимка: Булфото, архив

Близдо 19 000 коли ще бъдат спрени от движение в първия ден на април заради неплатена застраховка "Гражданска отговорност", съобщава "Монитор", позовавайки се на информация от "Национална полиция".

На практика данните на автомобилите вече са подадени към съответните управления на Пътна полиция.

Очаква се само още в първия ден от април да бъде променена наредба номер I45 на МВР, за да могат возилата да бъдат служебно свалени от отчет. Наредбата определя реда за регистрация, отчет, пускането и спирането от движение на МПС-та, отбелязва вестникът.

Служебното дерегистриране на коли стана факт след промените в Застрахователния кодекс, които бяха приети в средата на декември 2015 година. Прилагането им обаче се забави, тъй като наредбата на МВР не беше променена.

Така с промените глобата за несключена задължителна застраховка пада от 400 на 250 лева за физическо лице, но регистрацията на превозното средство ще се прекратява служебно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета по-надолу: някой си карал колата през зимата, друг през лятото, трети я държал в гараж! През к.ра му е на онзи дето иска да ти бръкне в джоба и да ти прибере нещастните кинтчета / разбирай куките в комплект със застрахователите / Това е цялата работа, а това че куките и застрахователите делят с някой по-нагоре е също известно! Също така известно е че в тн НС има 240 продажни ***!
32
2
 
11
 
! Отговори
До 40 преди 8 години
Бъркаш! Колата си има срок на валидност за ГТП, обикновено една година. В този случай, който ти описваш, колата е останала без валиден ГТП още преди години и това, което си написал няма връзка с регистрация и дерегистрация. Тук става дума за служебно дерегистриране поради неплатена ГО, а не че колата технически не е в ред.
31
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е абсурд!държавата срещу хората си !може ли някои служебно да се отпише от държавата понеже не са хванали някой престъпник който е навредил на някой?
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моята кола не стои пред някой блок,а е в гараж и се кара само лятно време.Ти защо мислиш,че всички хора са еднакви?
29
10
 
11
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
Пич, и аз си карам колата само уикенда, къв ти е проблема? На запад хората се движат с градски транспорт и колела, а Бай *** си кара колата всеки ден та 5 км до работата! За това природата ни е ***! За уточнение - като си плащам 200 лева данък и гражданска, ти ли ше ми казваш, че ти заемам ценно место? Къде ти е нотариялния акт?
28
2
 
2
 
! Отговори
do Anon преди 8 години
Пич, какъв накрайник ти е трябвал? На бронята или на стопа, че не разбрах?
27
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма връзка между техн. прегледи и служебна дерегистрация на колата. Нито преди, нито сега. Прав е човека, че ако служебно ти я дерегистрират заради неплатена ГО, трябва пак служебно да ти я регистрират, като си платиш ГО и тук няма място за допълнителни техн. прегледи. Ясно е, че едно е нормалната човешка логика, съвсем друго нещо е катаджийското мислене, което е доста заразно.
26
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 8 години
Интересно дали ще намалеят колите по шосетата с тази мярка и кой ще я проверява и санкционира нередовните! Само на хартия "коват" нек'ви закони.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе кво се правете бе на 18 ден след датата на вноската гаранционния фонд я води още за валидна
24
3
 
8
 
! Отговори
и кво преди 8 години
До Жоаз ходя в СБА, защото са сериозни.Ако ще и шефа на КАТ да ме проверява искам колата ми да е изправна, защото возя две деца !
23
0
 
19
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
Ти наясно ли си,че дори и номерата на колите на запад се получават по пощата?
22
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В бойколандия е така - с милиционерщина към прогрес!
21
2
 
16
 
! Отговори
Жо преди 8 години
До Анонимен 20 НЕ СЪМ СИГУРЕН, но преди години беше така-Ако ти спрат колата от движение, после за да я пуснеш в движение отиваш на Технически преглед на канал в КАТ. А там не си затварят очите за неизправни технически "дреболии". Техническите прегледи в КАТ бяха един пълен ужас за водачите на стари коли като мен.
20
0
 
8
 
! Отговори
дебили преди 8 години
А тия тупани ще снемат ли най-после регистрираните при тях земеделски машини или ще ни правят на луди ,че трябва да се бракуват!
19
8
 
5
 
! Отговори
Men преди 8 години
До АнонименЖалко, че направо не ти махат номерата. За такива като теб точно това ще свърши работа. Като искаш пак да караш отиваш в кат и чакаш за нови номера.
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво хленчене говориш?След като ми дерегистрират колата служебно като не съм плащал през зимата следва да има служебна регистрация веднага като си платя.Не да ме карат да ходя до най-близкия КАТ да си пусна отново автомобила в движение!В Европа е така,явно не ти е ясно!
17
0
 
15
 
! Отговори
до Core преди 8 години
Как си го представяш по-спокойния трафик?Що си мислиш,че собствениците на служебно дерегистрирани автомобили ще спрат да ги карат?
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен не ми е ясно защо няма служебна регистрация обратно след служебната дерегистрация,като си платиш????Аз имам "уикенд" кола,която използвам само лятото.Ок,че ми е свалят служебно от регистрация,но защо никой никъде не казва какво става като си платя после застраховката??????
15
3
 
7
 
! Отговори
ss преди 8 години
хем си е рекет хем е добре щото едни си плащат като попове други се правят на тарикати не че няма пак да карат без го но поне да ги глобяват по вече.........
14
8
 
12
 
! Отговори
голф преди 8 години
Не бих купил скъпа кола,за 2000 лв си карам стара кошница и не ми дреме за другите скъпи коли,нямам каско засега само винетка ми е разхода,качвам се по баира в някоя лелка в калта където другите не достигат с техните лъскави возила.