Стоичков за снимките: Така се прочистват болни животни!

Моето хоби осигурява прехрана на хиляди в Африка!
31 мар 2016 15:12,
240
Стоичков за снимките: Така се прочистват болни животни!
Снимка: Twitter

Христо Стоичков изпрати отворено писмо до медиите, в което изразява позицията си относно снимките, на които позира с отстреляни от него животни. Фотосите бързо обиколиха социалните мрежи и успяха да разгневят много хора.

"Аз, Христо Стоичков, и моето семейство, в лицето на съпругата ми Мариaна и двете ми дъщери Христина и Михаела, сме били част от десетки, дори стотици каузи за опазването на околната среда, дивата природа, изчезващи животински видове, както и от множество благотворителни кампании, свързани със здравеопазване, защита и превенция за населението на Африка", започва писмото си футболистът.

По думите му той лично е бил част от поне дузина хуманитарни мисии на Черния континент, "очевидно останали в пълна тайна за тези, които "намериха сили" да упрекват мен и моето семейство сега". 

Още по темата

Стоичков е на мнение, че не дължи обяснение за хобито си, но явно хората имат нужда от пояснение.

"Всички ловни резервати, разположени на територията на Африка, са един от петте жизненоважни за оцеляването на населението икономически сегмента на тази толкова бедна, но толкова красива част на света. Местното население и власти са намерили изключително рационален начин за прочистването на старите и болни животни", пише още Стоичков.

Според него възползвайки се от хобито и интересите на хора като него, Африка осигурява прехраната на хиляди семейства, както с месото на убитите животни, така и с таксите, които се заплащат за всяко едно от тях.

"Именно поради тази причина, само и единствено определени животни от цели стада могат да бъдат обстрелвани, след изрично одобрение на придружаващия гид във всеки един резерват", пише Христо Стоичков.

Той изяснява, че за обстрел на млади животни и бракониерство е предвиден затвор, без право на съдебен процес.

"Нима ако бяхте публикували моя снимка с диво прасе, отстреляно от мен, бихте били толкова гневни? Или по-скоро бихте купили такова месо от съседния на Вас магазин под формата на суджук, за да присъства на празничната Ви трапеза? Ще оставя отговора на всички Вас", споделя футболистът.

"Бих искал само да допълня, че става въпрос за различни географски ширини и различни нрави. И не на последно място, бих искал да напомня на всички, че аз и моето семейство продължаваме да подпомагаме резервати в България, като например ловното стопанство в Етрополе", завършва обръщението си Стоичков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
5
 
! Отговори
до 176 преди 8 години
А нещо за лечение или поне евтаназия да си чувал? Или за теб всичко е повод да убиваме, без да ни гризе съвестта?
138
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има доста по-хуманни начини за приспиването на стари и болни животни. А като искаш да помагаш, дари пари. От цялата работа някой си пълни гушата обвит в оправдания. И да ако се беше снимал с диво прасе отново щеше да получиш много от народната "любов". Мразя ловците.
137
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, които си нямат представа от подборен лов няма смисъл да пишат. Като искат да помагат на света да си отедлеят по 50% от заплатите и да ги пращат на нуждаещите се. Че само по социалните мрежи и лицемерни Like-ове не става. ;)
136
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Прочистване старите и болни животни"Геронтофилско е и жестоко!А тук у БГ-то като реши човек да прочисти някой болен и стар ***,става направо акордеон свири,майка плаче!
135
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хобито му не е лов, а евтаназия на животни в Африка. Такова благородство лъха от този "спорт", чак от снимката вее вее...Никога не е късно да снанеш за резил!
134
2
 
7
 
! Отговори
грую преди 8 години
Самото желание да ходиш да убиваш с пушка е признак за ***. Той ако отиде на някой канибалски остров, ще каже че понеже такива са традициите е ял човешко - някой болен е спасил. ***
133
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама дайте тогава да прочистим и хората така,както Хитлер е прочиствал от шизофреници,гейове и ***....може би Стоичков би се включил в такова прочистване...колко му е акъла.....
132
3
 
6
 
! Отговори
до 167 преди 8 години
Айде помисли втори път, че не ти се удава мисленето. Домашната кокошка я ядем, а жирафа не го ядем, още по-малко пък кщрда ще го изяде. Едно е да убиеш, за да се нахраниш, друго е, за да се нимаш и да се афишираш пред света с простотията си.
131
1
 
4
 
! Отговори
Койруков преди 8 години
Кеъвожадна работа!
130
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво да се очаква от кюрд по баща, чиито корени са в Денизли, Турция?
129
2
 
5
 
! Отговори
Арнаудов преди 8 години
Формално убийството за една снимка и убийството с цел изяждане на нещо вкусно е равбостойно, но все пак има разлика дали едно животно е отгледано във ферма или е диво животинче. С оглед че дивите животни са на изчезване, убийството им е неморално.
128
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 140Знаеш ли какъв е критерия дали нещо е добро за ядене? Зависи преди всичко колко си гладен. В Африка има райони, в които измират от глад, друг е въпроса, че това не ги спира да се плодят като ***. Между другото наскоро четох, че крокодилското месо също се яде, пак за Африка ставаше дума, тук вероятно не бихме го яли.
127
2
 
5
 
! Отговори
А преди 8 години
Като гледам снимката мога само да се запитам кой е венецът в природата, комплексираното малко човече или тези благородни животни! Не ям месо, защото животът трябва да е над всичко! Някои истински световни звезди дават милиони да направят света едно по-добро място за живеене, а нашите цървулковци дават парите си за задоволяване на кръвожадните си инстинкти!
126
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
малей какъв интелектуален напъп е преживял модерния ляв,за да ни напише това разтърсващо писмо!сигурно си мисли,че някой ще повярва на оправданията му нескопосни,а?
125
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е като оня виц за носъра. Дето след сафари всеки се хвалил какво убил, а един казал "аз убих 4 носъра"- Какво е това носър, бе?- Ами като насочиш пушката към тях, казват "Ноу, сър".
124
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
животните не са убити от някой гладен хърбав африканец умиращ от глад да кажем,което все пак би могло да е инстинкт за оцеляване и не би предизвикало възмущение,.....ако убиецът не беше един от най-богатите хора решил да погали егото си показвайки превъзходството си над животните и по този начин да покаже колко е велик ловец и да се издигне над хората,тъй като това добре говорещо "английски" лице няма с какво друго да впечатли....
123
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прочиства му се кухата глава!
122
1
 
2
 
! Отговори
реалист преди 8 години
До 140: Ние ядем свинско, вие ядете ли зебренско или жиравско месо?
121
1
 
5
 
! Отговори
Станислав преди 8 години
До истЯдем свинско, телешко и агнешко! Не ядем зебри, лъвове и носорози! Той и зъболекаря е стрелял само по болни лъвове, но уби най-известния от тях! Прах в очите е това твърдение за прочистване на болни животни!! хахах там няма достатъчни хищници ли?
120
1
 
4
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
А не може ли след като го погали по главата и остави някой долар за входен билет, ДА ОСТАВЯТ ЖИВОТНОТО ДА СИ УМРЕ НА СПОКОЙСТВИЕ?????***