Стоичков за снимките: Така се прочистват болни животни!

Моето хоби осигурява прехрана на хиляди в Африка!
31 мар 2016 15:12,
240
Стоичков за снимките: Така се прочистват болни животни!
Снимка: Twitter

Христо Стоичков изпрати отворено писмо до медиите, в което изразява позицията си относно снимките, на които позира с отстреляни от него животни. Фотосите бързо обиколиха социалните мрежи и успяха да разгневят много хора.

"Аз, Христо Стоичков, и моето семейство, в лицето на съпругата ми Мариaна и двете ми дъщери Христина и Михаела, сме били част от десетки, дори стотици каузи за опазването на околната среда, дивата природа, изчезващи животински видове, както и от множество благотворителни кампании, свързани със здравеопазване, защита и превенция за населението на Африка", започва писмото си футболистът.

По думите му той лично е бил част от поне дузина хуманитарни мисии на Черния континент, "очевидно останали в пълна тайна за тези, които "намериха сили" да упрекват мен и моето семейство сега". 

Още по темата

Стоичков е на мнение, че не дължи обяснение за хобито си, но явно хората имат нужда от пояснение.

"Всички ловни резервати, разположени на територията на Африка, са един от петте жизненоважни за оцеляването на населението икономически сегмента на тази толкова бедна, но толкова красива част на света. Местното население и власти са намерили изключително рационален начин за прочистването на старите и болни животни", пише още Стоичков.

Според него възползвайки се от хобито и интересите на хора като него, Африка осигурява прехраната на хиляди семейства, както с месото на убитите животни, така и с таксите, които се заплащат за всяко едно от тях.

"Именно поради тази причина, само и единствено определени животни от цели стада могат да бъдат обстрелвани, след изрично одобрение на придружаващия гид във всеки един резерват", пише Христо Стоичков.

Той изяснява, че за обстрел на млади животни и бракониерство е предвиден затвор, без право на съдебен процес.

"Нима ако бяхте публикували моя снимка с диво прасе, отстреляно от мен, бихте били толкова гневни? Или по-скоро бихте купили такова месо от съседния на Вас магазин под формата на суджук, за да присъства на празничната Ви трапеза? Ще оставя отговора на всички Вас", споделя футболистът.

"Бих искал само да допълня, че става въпрос за различни географски ширини и различни нрави. И не на последно място, бих искал да напомня на всички, че аз и моето семейство продължаваме да подпомагаме резервати в България, като например ловното стопанство в Етрополе", завършва обръщението си Стоичков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При африканските племена се става мъж, когато убиеш лъв с копие. Това да дръпнеш едно копче, не е мъжество. Аз такива мога да убия и хиляди. Когато този *** убие животно с копие или подобно да дойде и да ми се обади.
118
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам удоволствието от лова, но човека си е изкарал сам парите, ще си ги харчи както намери за добре.Болшинството от оплюващите го тук нямат никакъв проблем да си заколят агне за Гергьовден, прасенце за Коледа, но им пречи, че някой друг ходил на сафари.Отстреляните животни от сафарито също отиват за прехрана на местното население, резерватите финансират изключително бедни райони, но това няма значение, важното е да оплюем.Засрамете се бе, хора!То бива завист, ама чак толкова....
117
1
 
4
 
! Отговори
.... преди 8 години
До 144Кратко и точно. Очевидно никой не вярва на версията за болните животни.
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже Ице,още малко ще литнеш с ангелските си крила!Недей говори златен че винаги казваш глупост!Пък после българите били злобни и прости.Испанският крал отиде на сафари и го изядоха с парцалите не защото е отишъл на държавни разноски ,а защото е убивал.Ти си мислиш че като си Ицо Сафарито бивш ритнитопковец та си нещо повече?Да ама не!
115
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне разбрахме, че му е къса камата.
114
6
 
3
 
! Отговори
Логик преди 8 години
Добре написано писмо. Оборва по всички точки обвиненията на опонентите. Ако погледнем нещата логично без емоционални екцесии, всъщност цялата тази история е едно голямо недоразумение. Служителите на резерватите събират средства за да могат да подържат баланса на природата в тях, като вземат пари от хора, които гърмят по животни, които така или иначе са за отстрел (болни, стари и т.н). Симбиоза един вид. Има логика. Всичко останало са емоционални безполезни панически атаки.
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брех то човек да не посмее да се разболее, че току виж кюрда решил, че е дошъл сетния ти час.
112
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брех, че мъжага, беее. Трябва да си голЕм "мъж", за да дръпнеш спусъка на нищо не подозиращо животно, за да си задоволиш нуждата да убиваш и да позираш с трупове.
111
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам на снимката тая зебра е била много болна, оставали и са най-много 10-12 часа живот и Камата е направил голям хаир на животното като го е застрелял защото не е изтраял да гледа повече мъките му. Даже се е снимал за да документира високо благородната си постъпка.
110
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше и умен колкото футболист, равен нямаше да има/
109
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Велик е Стоичков! Никой не може да се сравнява с него!
108
3
 
12
 
! Отговори
до 140 преди 8 години
а ти ядеш ли зебра и жираф
107
13
 
4
 
! Отговори
ист преди 8 години
Вие които плюете по Стоичков, ядете ли свинско, телешко, агнешко или пилешко. Ако ядете, значи сте лицемери.
106
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всички, които защитават стоичков, им пожелавам в следващия си живот да се родят зебри и да ги гонят разни стоичковци. И тогава да ми говорят как един живот е повече живот от друг.
105
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ицо Сафарито утрепа рибата с гениалните си обяснения!
104
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само се чудя кой ли му е написал писмото на доктор Хонорис Кауза. Иначе всички си го знаехме какъв е ***, но сега просто удари дъното и то малко преди юбилея си. Едно е да се убиват животни за храна, а съвсем друго да убиваш изчезващи и красиви видове, за да можеш да се снимаш до трупа им ухилен... Гнусна работа!
103
3
 
7
 
! Отговори
до 132 преди 8 години
Щом приравняваш извратено удоволствие на нужда от храна за оцеляване, няма смисъл да ти се отговоря на "въпроса"
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nqma znachenie kolko dobyr futbolist si. Ako si krygla nula kato chovek, vsichko e do tam!
101
3
 
15
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Колкото и писма да " му напишат" и паметници да му направят,звезди да му свалят,като футболно величие, цървула си остава ***.Селенията е до гроб скъпи ми Ице!!!!
100
15
 
4
 
! Отговори
ГНЕВЕН ВЪПРОС преди 8 години
ХАЙДЕ ДЕ! И НА КАКВИ СЕ ПРАВИТЕ? КАТО ГЛЕДАТЕ ПРАСЕТО В *** И ПО КОЛЕДА ГО ЗАКОЛИТЕ, КАТО ГЛЕДАТЕ ТЕЛЕТО И ПАК ГО ЗАКОЛИТЕ ЗА ДА СИ НАПРАВИТЕ ЛУКАНКИ, КАТО СИ ИЗХВЪРЛЯТЕ КУЧЕТАТА И КОТКИТЕ ПО УЛИЦИТЕ... ТОВА СИГУРНО Е ПО-ХУМАННО. КАТО СЕ СТРЕЛЯТЕ И БИЕТЕ И УБИВАТЕ ПО МАГИСТРАЛИТЕ... И ТОВА ЛИ Е ПО-ХУМАННО??? ДРАСКАЧИ СЪС СОБСТВЕНА ПОЗИЦИЯ...ДРЪН, ДРЪН, ДРЪН... ДА БЯХТЕ ПОРАБОТИЛИ МАЛКО...