Родни влакове летят с 200 км/ч., но до 4 години

Дотогава трябва цялото трасе в Южна България да бъде модернизирано
Обновена: 26 апр 2016 15:26 | 26 апр 2016 15:14, Красимир Ангелов
127
Родни влакове летят с 200 км/ч., но до 4 години
Снимка: Facebook

До четири години цялото железопътно трасе в Южна България ще бъде модернизирано и влаковете ще могат да развиват скорост до 200 километра в час, обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след откриването на реконструираната Централна ж.п. гара в София.

Централната гара е готова за експлоатация, остават само довършителни работи в отделни помещения, но до дни и там ремонтът ще приключи, категоричен бе министърът.

Той увери, че на 16 май, заедно с премиера Бойко Борисов, ще тръгнат от ГКПП "Капитан Андреево" с влак, за да проверят трасето.

"На практика трасето от пристанище "Бургас" и от ГКПП "Капитан Андреево" до гара "Септември" е готово за скорост до 200 км/ч, каза министърът. Сега текат процедурите за отсечките от Септември-Елин Пелин и София-Драгоман", за да може да се направи връзка между сръбската и турската граница и Бургас - сръбската граница, допълни министърът.

Той посочи, че паралелно с обновяване на инфраструктурата, БДЖ трябва да се подготви с процедура за нови влакове. Парите за тях трябва да дойдат от концесията за Летище "София".

"Процедурата за концесията утре ще бъде пусната за съгласуване и след две седмици ще бъде гледана от Министерския съвет", каза министърът.

Политическото ни решение е да има приватизация на "БДЖ-Товарни превози", проблемът е, че няма желаещи да го купят, каза още министърът, цитиран от БТА.

По думите му ако няма сделка за дружеството, в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол има план за оптимизация и преструктуриране, за да се спре със загубите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Министер ( в превод означава - слуга), от десетилетие повтаря все това: да се приватизира БДЖ - товарни превози. Защо ли
94
2
 
1
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Това е като последният стадии на пиянството от вица: всички говорят, никой не слуша. И един друг разправяше: Ще оправя България за 800 дни. Вервайте ми! Абе тия вече за *** не буре ни нямат!
93
2
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
а на някои от вагоните в метрото са монтирали пръчки да запъват прозорците в отворено положение, защото нямат климатици/или тези вече не работят/ Шумът е много над допустимия и си е чисто издевателство над пътниците. Да окачат поне и антифони.
92
2
 
5
 
! Отговори
Жп инженер преди 7 години
След 4 години? Сигурно ще литнат, но само ако ГЕРБ е на власт? Аз вече 27 години ги слушам тия изцепки. Костов разправяше, че след 4 години от София до морето ще се стига с влак за 2 часа. И аз, токущо завършилия инженер, се чудех как ще стане? А то било само на приказки и за далаверата. Сега вече не се чудя. Театърът е един и същ. Хвърляй прах в очите на народа и кради без свян и съвест. Обещават 200 км/ч, но ремонтират Пловдив - Бургас за максимум 130 км/ч. Такива бяха изискванията на търга.
91
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
А кой ще пази "джилезото",понеже мераклии да си "наберат"колкото щеш?!Или те са част от твърдия електорат?Да ни е честита новата скоростна "джилезница"!Сега в южна България,след петилетка и на север от Балкана!
90
3
 
6
 
! Отговори
Въпрос? преди 7 години
Защо забравихте за Дунавската България? На юг си имат магистрали, турция, гърция, търговия. А на север какво? Да мрем ли?
89
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 7 години
Като го видя, тогава ще го повярвам
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Товарни превози няма да се приватизират,не разбрахте ли бе ***.Народа не позволява.Новата скоростна китайска жп магистала Пекин-Истанбул-Пловдив-София-Лондон,изобщо няма да донесе печалби за държавните товари,но ако са частни ще имаме още улртра милионери с укрити данъци в Панама.Ще има бясни протести за товарни превози.
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ще летят я, няма по 100-годишните релси, които тук таме даже липсват, да се движат. По тях - максимум с 50.
86
2
 
14
 
! Отговори
Местан - спасителят преди 7 години
Експресът от Бургас за София, стига Пловдив за 5 часа. Значи разстоянието е около 1000 км.
85
2
 
7
 
! Отговори
Помня-Помняяя преди 7 години
До Анонимен 101Ама то и сега на гарите има пуфтене. Само дето не пуфтят локомотивите, а пишман пътниците чакащи влакове със закъснение от няколко часа.
84
2
 
8
 
! Отговори
кико преди 7 години
Ша ти купя колело, ама друг път.
83
2
 
6
 
! Отговори
ас преди 7 години
до 4г са необходими за чужда фирма да разработи влак който да развива 200км/ч по нашата железопътна мрежа:)
82
5
 
3
 
! Отговори
муспи преди 7 години
До Габровеца Съгласно плана на синедриона Южна България ще бъде дадена на турция, като Филипополис евреите ще си го запазят за себе си. София ще бъде нещо кото Мексико сити, гъмжащо от евреи и всякакви диваци. Северна България ще бъде щедро дарена на останалите ***, но без Русе - евреите са си харесали Русчук за себе си!
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце като ги зареди с неговите амфетки на бълг*араците ще им се стори че летят с 300 яхнали магарето на бай Пенчо.Само това е начина.
80
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то хубаво лети Огнения Кон с 200 км, ама какво правим с нашенските индианци, които го обстрелват с камъни и дърве и крадат релсите му? ще пускаме Буфало Бил с картечницата да прочиства ли?
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдаааа, "Родни влакове летят с 200 км/ч....." а Баце е марсианец. Те сега с 50 км/час се блъска и палят ами представете си какво чудо ще е като се засилят.Все едно да дадеш на пиян римлянин болид от Ф1.
78
2
 
10
 
! Отговори
ех, весело заглавие преди 7 години
седнали да пият американец, японец и българин. американецът се похвалил: имаме 300 етажен небостъргач; японецът казал: нашият влак лети с 1000 км/ч, а българинът - познавам един бай Пешо от Горна Джумая, оная му работа е 1 метър. пийнали, американецът признал: абе небостъргачът е всъщност в проект; японецът казал: и влакът е в проект, а нашенецът казал: абе то бай Пешо всъщност е от Долна Джумая..:) Че и нашите влакове същите..
77
2
 
17
 
! Отговори
Габровеца преди 7 години
Ами аз предлагам всички да отидем и да живеем в Южна България . Майната му на севера . На юг има и пътища , а в скоро време и железница . Не мога да разбера тия гербаджии докога ще разделят България на север и юг. Защо 80 процента от всички държавни инвестиции в инфраструктура отиват на юг
76
2
 
21
 
! Отговори
Жожо преди 7 години
"Родни влакове летят с 200 км/ч...." Остава да се намерят самите влакове и локомотиви !!!