Модерна работа: Е-дневници в училищe от 2018-а

Вместо "забележки" ще има "отзиви и информация"
Обновена: 7 авг 2016 08:05 | 7 авг 2016 07:30, Красимир Ангелов
24
Модерна работа: Е-дневници в училищe от 2018-а
Снимка: Булфото, архив

До 2 години информацията в родното образование ще се модернизира, след като през учебната 2018/2019 г. се очаква училищата и детските градини да работят с електронни дневници, съобщава "24 часа", като се позовава на записаното в държавния образователен стандарт за информацията и документите в училище, утвърден от министъра на образованието Меглена Кунева.

Този документ регламентира създаването на национална електронна информационна система, в която да се интегрират поетапно всички сегашни регистри. Създадена е и възможност в електронно лично дело на всеки ученик да се отразяват развитието му, постиженията, наложени и отменени санкции.

Помислено е и как да бъдат отбелязани похвалите към учениците, като вместо "забележка" има графа "отзиви и информация", които да го мотивират, посочва изданието.

Стандартът за профилираната подготовка определя очакваните резултати от обучението за придобиване на профилираната подготовка в 11-и и 12-и клас. Той ще започне да се прилага за учениците, които през учебната 2020/2021 г. ще са в 11-и клас. Профилите, между които могат да избират, са чужди езици, хуманитарни науки, обществени науки, икономическо развитие, софтуерни и хардуерни науки, предприемачески, математически, природни науки, изобразително изкуство, музика и физическо възпитание и спорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 7 години
А така поне да ги научат на правилен говор излизам на улицата слушам бг китаиски англииски говор това лие мотото на модерното общество но тия деца че и завършили има наистина не знаят аз такъв говор не съм виждал но доживях из малките градове да видя и това а тия учители на елитни училища къде са като по онова време оня строи бившата ми класна бе *** само на неини си обръщаше ето неините ритми
20
0
 
6
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Отново са се появили някакви пари за "усвояване"!!Не им стига на учителите "чудесната"професия, която ги оставя без здраве и без нерви на 50 годишна възраст, ами сега / понеже им се увеличиха мно-о-о-го заплатите/ нужни им са и допълнителни натоварвания: всеки ден - цял ден, цяло лято - без отдих и покой !! А децата - най-важното за тях е да са БЕЗ ДЕТСТВО, без свободно време и игри. Ако може да бъдат ошашавени още от детската градина??! Давайте мъдреците от МОН-още ли не сте го измислили??
19
0
 
1
 
! Отговори
Ууд преди 7 години
В нашето училише миналата година имаше и беше супер /когато им хрумнеше да нанесат оценките де/. Тази година си го спестиха.
18
0
 
6
 
! Отговори
Eлена преди 7 години
До ..:Не се притеснявай,даскалът ще се научи!Но дали родителят ще следи дневника,а за ромските родители,как мислиш?Донякъде се обезсмисля въвеждането му,те бележника не поглежда,на родителска среща ги няма.....
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако отпадне ръчното вписване на оценки друга документация, съм съгласен изцяло електронно. Не като сега - вписваме всичко в дневници и картони, след това го пишем наново в електронни дневници ... ужасно е
16
6
 
6
 
! Отговори
.. преди 7 години
ооо,да! и тия е-дневници ще ги попълват даскалки по на 55-60 години, дето за последно са се образовали нещо като са били студентки през н'ам коя си година... прах и пушилка и накрая пак едно голямо... НИЩО
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тези електронни дневници се говореше и през 2008 година. От тогава до сега неграмотността става все по голяма, хаосът с хилядите учебници, написани от хора, не стъпили в училище и работещи за заличаване на нацията, нараства. Да си познаваш историята и да обичаш родината си стана "политически некоректно". Затова пък е задължително да знаеш традициите на ромите, мюсюлманите, евреите... Америка за България, БХК ни пишат вече учебниците... Проклет да е Джордж Тивадар Швац - Сорос!
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детето ми в чужбина учи 6 предмета в БГ бяха 12. Има 4 учебника, в БГ, над 20 помагала и т.н. Е и какво от това? Тук училището е игра и забавление, в БГ е ад и стрес. И защо? За да се облагодетелстват шепа хора, за сметка на хиляди нещастни деца, които изживяваж ежедневен стрес от ненужното количество и качество учебен материал.
13
0
 
9
 
! Отговори
Всичко Мара втасала преди 7 години
Децата са неграмотни и невежи, и за съжаление не само от така нареченото "малцинство". Това е проблема, който трябва да се реши. Междучасията, електронните дневници и т.н. са само преливане от пусто в празно.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Модерен Е-дневник: "Е-ученикът гони покемони в час. Залови 3-*** край е-дъската"
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който си мисли, че едно време " даже пиците били други", да погледне хората които сега са на 40-50 години как ни изкарват на първо място в Европа по запушени артерии. Точно щото са се хранили супер "здравословно" с преобладаващо въглехидратна диета. Това че сте нямали информираност, че ядете ***, не значи че не сте ги яли!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на свинче - звънче
9
3
 
6
 
! Отговори
Vasilev преди 7 години
Това им го предложих преди 8 години. Понеже нямам връзки в парламента, нищо не се промени. Сега някой приятел на Борисов ще го направи. После пускайте теми защо българите бягат в чужбина...
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната простотия...поне вече няма да има двойкаджии с тази система
7
3
 
21
 
! Отговори
ПланЪт преди 7 години
Един образован няма да остане в електората.
6
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За по-долните с чантите. Ние също носихме чанти с много учебници и пособия. Тогава също така учебниците бяха всичките с твърди корици, но никой от нас не се оплакваше. Но тогава имаше сутрешна физзарядка преди часовете, достатъчно часове по физическо, а също така и храната беше съвсем друга, включително и пиците. Тъй че търсите проблема в грешното място!
5
4
 
32
 
! Отговори
Даскал Пеню преди 7 години
Тая кукумявка оправи АЕЦ-а,сега ще ликвидира и образуванието.Само показност и пушилки за да се говори за нея.
4
4
 
35
 
! Отговори
Учител преди 7 години
Още бумащина, но електронна. Как не се обръща внимание на съдържанието на обучението, а само на формата?Май по важно е количеството на завършилите, качеството не е важно.На кого е нужно това?
3
14
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Аз на мойто бих му прехвърлил всичките упебници на електронна книга от по-големите и няма да има раница. И една тетрадка за всичко и готово. По мое време мъкни упебницаи натам и насам и пи две тетрадки за предмет. Поне втори комплект учебнуци, който да седи в училищеда имаше...
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Електронните дневници са модерни само в банановите републики. Истински модерни ще бъдете, когато въведете електронни учебници и интерактивни дъски в училищните стаи. С тези 10-12-килограмови раници превърнахте децата ни в пиндостански пингвини.