През октомври решават за бебето, зарязано в колата

Според социалните случаят бил сравнително сложен
8
През октомври решават за бебето, зарязано в колата
Снимка: Кадър bTV

Оценка на родителския капацитет ще продължи проверката на социалните служители от Русе до 3 октомври по скандалния случай на оставеното само в автомобил на паркинг деветмесечно бебе.

Още по темата

Очакваше се тя да приключи до 10 септември, но нещата се забавят, съобщи "24 часа" като се позова на информация от Държавната агенция за закрила на детето в Русе.

Случаят е сравнително сложен, тъй като бебето бе зарязано в кола на паркинг в Русе, а майката е от Две Могили. Необходими са становища и от двете дирекции, за да се стигне до решение.

Предстои да бъде взето решение, дали момченцето да остане при майка си, или да бъде дадено за отглеждане в приемно семейство.

Скандалът в Русе избухна преди малко повече от месец, когато на паркинга срещу катедралната църква "Света Троица" граждани чули плачещото в автомобила бебе и сигнализирали на тел. 112.

За да бъде извадено детето, се наложи дори пожарникарите да разбият едно от стъклата на БМВ-то.

При изясняване на случая стана ясно, че детето е на общопрактикуващият лекар в Две могили д-р Таня Попова и че това е втория случай, при който оставя детето само, заключено в колата.

Скандалът даде повод за социалните работници да вземат бебето от майката и да го настанят в социално заведение до изясняване дали може да отглежда момченцето си.

Според самата д-р Попова, тогава тя отишла до Здравната каса да остави документи и се забавила.

Още на 4 август детето беше изведено от семейството от общинския отдел "Закрила на детето".

Докато текат проверките, то беше настанено в Спешния прием към Комплекса за социални услуги в Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уважение за докторката, родила 4 деца! Наистина е допуснала голяма немарливост, но медиите направиха от мухата слон. Това ли е най-лошата родителка в държавата, че така се коментира и дискредитира жената?
7
0
 
3
 
! Отговори
anon преди 7 години
мисълта ми беше, че трябва проблема да се реши на битово ниво. дали с баща, дали с любовник, дали с родителска намеса. щото тази явно както казах е кукувица, но е най-вероятно по-малкото зло за детето... докато не го забрави в колата в летния пек и детето не загине за има няма 30 минути. иначе казуса е ясен...
6
0
 
7
 
! Отговори
Amom преди 7 години
Вярно, но вие споменахте мъжа и. Той трябвало да и обяснява нещо. Той да вземе да се грижи за децата, пък тогава да обяснява. И тук, както в много други случаи липсата на бащата в цялата работа има много общо, но все тя е виновна. А понякога липсата на пари си е причина да липсват грижи за детето, най-малкото, защото майката трябва да блъска денонощно за да изкара за живеене.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анон преди 7 години
Глупчо. Липсата на пари не извинение за неспазане на закона и липса на най- обща грижа към детето....
4
2
 
9
 
! Отговори
Amom преди 7 години
Ако си на мъжа и, но най-малко той има право да и казва каквото и да било. Доколкото знам, тя сама се грижи за децата. Освен това сигурно е единствения останал личен лекар в този район. Може и да не е много в ред, но нали си изгонихме свестните, та ще трябва на такива да разчитаме и то само, докато се пенсионират. После - ядец. Защото нали като им е ниско заплащането да напуснели и те напуснаха. Тя ако имаше нормална заплата, да си е взела детегледачка, а не да го мъкне на ръце докато работи.
3
3
 
8
 
! Отговори
Anon преди 7 години
Два пъти са я хванали. А колко пъти го е правила? Сложното е друго- трябва да й се вземе детето (в Америка за такова нещо еле пък два пъти ще го вземат веднага), но дали е най- добре за детето? Тя все пак може да го осигурява това дете по- добре от някое приемно семейство а и знаеме как работи системата (не работи). Аз ако съм на мъжа й ще й обясня някои основни положения на тази кукувица и няма Да прави повече така...
2
0
 
16
 
! Отговори
Край преди 7 години
Така е господа и дами чиновници - случая е сложен. Елате да ви покажа хиляди прости -деца пращани на просия, деца ровещи в кофите за ***, деца продавани за ***.ААА да вие нямате достатъчно правомощия. Можете само да провите протоколи, мониторинг, доклади и шменти капели.
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То щом ще ходи до здравната каса, да беше дала детето за осиновяване. Така и така щеше да му изпусне следващите рожденни дни...