Битият от бежанци рапър: Ще става по-лошо. Да се стягаме!

Имало свидетели на побоя, но никой не му се притекъл на помощ
20 сеп 2016 13:07, Екип на Dnes.bg
217
Битият от бежанци рапър: Ще става по-лошо. Да се стягаме!
Симеон Петков. Снимка: Facebook

Трябва да се стягаме, защото тепърва проблемите с бежанците у нас ще зачестяват, прогнозира пред Dnes.bg 20-годишният рапър Симеон Петков, който бе нападнат и бит от тълпа мигранти на Лъвов мост в столицата.

Инцидентът станал към 21 часа в неделя, след като младият мъж им направил забележка за хвърлена на земята пластмасова бутилка.

Още по темата

"Направих им забележка, но първия път се направиха, че нищо не са чули. Втори път ги подканих да си вземат боклука от земята, тогава един от тях се наведе и взе бутилката. Всички бежанци, около петнайсетина, се въртяха около един мъж, вероятно им бе нещо като тартор, който се приближи към мен и говореше нещо на арабски. Попитах го какво ме гледа, той гневно опря челото си в моето. Замахна и ме удари, аз също го ударих", разказа Симеон.

Младият мъж бил бутнат на земата и заобиколен от тълпата. Имало свидетели, но никой не му се притекъл на помощ.

"Скочиха ми в гръб, ядох шутове, но и аз ударих двама-трима", призна рапърът.

Веднага след това мигрантите се разбягали, той се затичал след тях, но те се укрили в уличките около Лъвов мост.

"После две момчета, също бежанци, дойдоха при мен да ме попитат как съм. Далеч съм от мисълта, че всички са престъпници, и сред тях има свестни", сподели Симеон.

Отказал веднага да подаде жалба в полицията, не смята и три дни след инцидента да го стори.

"Няма смисъл да се обръщам към полицията. С половин уста ми казват, че нямат правомощия да действат при такива инциденти, трябвало да стане нещо по-сериозно. Няма смисъл, какво по-сериозно да стане?", попита той.

Според него тепърва проблемът с нелегалните мигранти, налазили София, ще се разраства.

"Трябва да се стягаме, защото занапред ще имаме все повече проблеми. Според мен решението е по-засилено полицейско присъствие около местата, където се събират бежанци. Трябва да се сформират и доброволчески граждански отряди, които да следят за нередности. Не казвам да ги бием, но аз съм готов да се включа в тях", заключи Симеон Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
13
 
6
 
! Отговори
младежът преди 7 години
Има една известна реч: everybody lies.. не можеш да вярван ниту на рапърчето ниту на бежанците ниту на медиите
140
3
 
18
 
! Отговори
БЪлгария забългарите преди 7 години
Вместо мигрантски селища един ама качествен концетрционен лагер и всичко ще си доиде на мястото , ще ми изнасилват или ще се правят на ербапи, както са казали докато не заиграе пръчката няма да се оправят нещата.Меркел да си взима цялата тая помия и да си я чува.
139
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харесва ми изказването на Симеон. Не знам какъв рапър е, но изглежда интелигентно момче. С чиста агресия няма да стане, трябва повече полицейско присъствие и бежанските лагери да са далеч от градовете.
138
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В името на "евроценностите" са ни хвърлили на вълците. Страхливци и родоотстъпници ни управляват и бъдещето на България е лошо - Западна Европа ще върне тук тези, които са със съмнително минало, криминални, неподлежащи на интеграция, агресивни и т.н. Орбан ни подготви за буферна зона. Ние дремем.
137
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динковци много, ама Кириак Стефчовците и Поп Кръстьовците са повече.
136
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще бъда кратък: много приказки, малко действия...
135
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ ОТ ВАС ЩЕ ГЛАСУВА ЗА КАРАКАЧАНОВ?
134
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не трябва да има в България мигрантски селища от НИКАКЪВ тип. Както ние не можем да ПРИПАРИМ в сащ, така всеки да си седи у дома.
133
4
 
11
 
! Отговори
Захари преди 7 години
Така е като си нямат столичани своя Динко....
132
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И откъде-накъде баснята, която този разказва, трябва да е вярна? Той е човек на изкуството, спокойно може да вкара 80% художествена измислица?
131
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Интересно, дали на една група българи-скинари този рапър ще им направи забележка за хвърлена бутилка?"По коментарите ти си мисля, че си обект на интерес за скинарите. Венецът лилав ли е?
130
14
 
3
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Скинари,пънкари,рапери,левскари,цесекари,комунисти,седесари,гейове,негейове,чалга,техно,селяни,граждани.............врагът е един..........
129
6
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 144 преди 7 години
В местния парламент в Берлин няма нацистка партия.На първо място е соц. демокр. - бивша ком. партия, на второ е партията на Меркел с 17,6%, на трето и четвърто за зелени и още едни червени и партията Алтернатива за Германия(AfD), която е анти мюсюлманска и даже против ЕС е на 5-то място с 14,2%. Но AfD е партията на бедните хора, които се страхуват за работните си места и следователно е най-лявата партия, и не е редно да я наричате нацистка.
128
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бяхте скочили вие на 15 мъже да му помагате! *** такива, най се дразня като вземете да пишете при някое спречкване как случайни хора не са се били намесили! Човек трябва да си знае силите, независимо дали си е в правото или не.
127
22
 
10
 
! Отговори
-10 преди 7 години
Интересно, дали на една група българи-скинари този рапър ще им направи забележка за хвърлена бутилка?
126
3
 
16
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
А 15-те бити от сърцатия рапър "бежанци" подадоха ли жалба срещу него,или да отидем в общежитието и да им налеем още малко акълец? :))
125
1
 
6
 
! Отговори
Сф преди 7 години
m.focus-news.net/?action=opinion&id=20160 Ето тук можете да прочете редове от тефтерчето на Жер Оливие и да си при помните какъв народ сме ние!
124
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно как турския *** изкара цял ден под статията да си защитава чаршафите и да напада момчето. Явно от посолството са го нахакали на пълен работен ден.
123
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tоя ряпар що не прави забележки на българите които си хвърлят фасовете и *** навсякъде. Достатъчно е голям, значи е виждал същите неща както и аз. Ама прави забележки само на бежанци, за да покаже как видиш ли, те били единственият проблем на България, а иначе без тях сме цъфнали и вързали.ДА! Проблем са бежанците, но и такива хора като раперчето са проблем!
122
2
 
22
 
! Отговори
Питър преди 7 години
До ВиготураТакъв въпрос е уместен, ако ти самият си го правил? Ако си - браво! Ако не си - не е късно да го направиш. Личен пример, казвам го отнов! Нищо не е станало от първия път, дори на Моцарт са му трябвали няколко години, за да се научи да свири на пиано. Важно е, че пътят, по който много от младите българи са тръгнали днес е правилният. И няма значение дали са по-малко от ***, чалгарите и мутрите. Една птичка пролет не прави, но появили се една - идват и други! Да живее България!