От първо лице за трафика на мигранти: Нямах една стотинка

Обвиняем разказва пред Bulgaria ON AIR как се е замесил
Обновена: 8 окт 2016 14:55 | 8 окт 2016 14:48, Елка Василева
52
От първо лице за трафика на мигранти: Нямах една стотинка
Кадър: Bulgaria ON AIR

За първи път пред Bulgaria ON AIR проговаря един от участниците в канал за трафик на мигранти. Преди месец шестима души, от които четири деца, се удавиха в Дунав в опит да преминат незаконно границата с Румъния.

Обвиняемите българи за организирането на канала са двама. Единият от тях - Евгени Илиев от видинското село Буковец, разказа своята история.

Още по темата

Той е обвинен в съпричастие в опит за провеждане на десетимата мигранти през река Дунав на 8 септември.

Евгени е вербуван от каналджиите седмици преди инцидента. Твърди, че е принуден да влезе в схемата заради финансови проблеми.

"Елементарно пари за хляб нямам, а гледам 40 животни. В момента, в който ми обещаха пари, нямах една стотинка. На 53 години карах курсовете за тираджия. Завършил съм ги и трябваше да си платя курсовете, а нямаше откъде да ги платя - отидох да го направя този курс", обяснява мъжът.

Неговата задача е била да транспортира мигрантите между Видин и Лом и да ги остави край пътя. Оттам трябвало да ги поеме друг екип. Каналджиите обаче не дошли на уреченото място, а Евгени подслонил мигрантите при себе си.

Вижте цялата история във видеото на Bulgaria ON AIR:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
glupak преди 7 години
Ne e taka! Била съм бедна 40-50 години има мнго хора около мен бедни), но сме интелигентни и с ценностна система: никога никой от нас или познати бедни не е престъпвал закона, не ни е минавало през ум да вършим нещо, ВРЕДНО за другите( а и за нас- за България!) само за да получим пари!Този човек е един *** ***! да не се оправдава! Имал животни- продай ги .Защо си завършил курсове на "вересия"?? С ТИРА-а ще правиш още по-големи престъпления.Да *** камъни някъде! Не в затвора да го храним!
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедността не е порок.но ражда пороци. И не обвинявайте''демокрацията''. Това в момента е новата партийна директива след ''развития социализъм'' която другарите наричат демокрация Ако имате съмнения вижте кои са бизнесмените и политическия елит
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До къде ни доведе демокрацията и дивия капитализъм.Да ставаме каналжии.Иначе с честен труд загиваш.
28
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето го на снимката типичния любител на Путин ... изпаднал, жалък, неграмотен и готов и майка си да продаде за някой и друг лев ... и разбира се обича Путин защото Запада и капитализма са му виновни, че е изпаднал.ВИЖТЕ СЕ - това сте всички червени к****иистината боли, знам ... затова не се сърдя на минусите ви ... разбирам ви и ви съжалявам, но нищо не може да се направи.
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага ти обяснявам - любителите на Герб за работещи, образовани хора, които нямат време за оплакване нито от изтока нито от запада, а ти пий хапчетата и лягай, че чак тука се чуват тракащите ти ченета.Може да си пуснеш малко съветска телевизия да се успокоиш
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До защо се оплакватеАма ти си гениален!Нали има класификатор на професиите?Трябва да настояваме в следващото издание на този класификатор да се включи и професията трафикант, с пояснението какъв е приблизителният брой на лицата, упражняващи това занятие, какъв е доходът им и плащат ли данъци. Ако не плащат, НАП да се самосезира!
25
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето го на снимката типичния любител на Путин ... изпаднал, жалък, неграмотен и готов и майка си да продаде за някой и друг лев ... и разбира се обича Путин защото Запада и капитализма са му виновни, че е изпаднал.ВИЖТЕ СЕ - това сте всички червени к****и
24
6
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
И защото тоя няма пати, трябва да докара в България разни да ми тормозят тинейджърката. Тя ми е по-мила от тоя.
23
3
 
22
 
! Отговори
Не съдете човека преди 7 години
Не го съдете човека. Много българи сме в подобно положение... Обърнете поглед към САЩ, Хилъри, Обонго, Оланд и други западняци, които демократизират чрез бомби. Сирия си беше много стабилна страна. Хляб имаше за всички и различни общности живяха в мир. Бог да му помогне на човечеца. Българин е преди всичко. Носим едно тегло
22
2
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Няма пари за хляб и вместо да продаде телетата за да си плати курса за за Траджия и пари за хляб той продал телета за да издържа мигранти.Къде е логиката.От година време шефа на Антимафия Григор Здравков посочва каналите от БТГ до севезападната ни граница и главните каналджии с имената от Видин Кула Брегово но оперативните служби на Гранична полиция подцениха информацията до кат напълниха страната с мигранти.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЪДЕ Е МЕСТНА ВЛАСТ, БСП, ДПС, ГЕРБ и др.
20
3
 
20
 
! Отговори
duhku4e преди 7 години
"Елементарно пари за хляб нямам, а гледам 40 животни''.....Нема пари за хляб,а гледа 40-си животни,на кое да вярваш?
19
4
 
12
 
! Отговори
Ромелия преди 7 години
Та да попитам ще прави ли ЕС държава Ромелия на Българска територия както е решила преди време. Май ще се окаже вярно. Много са гадни тия.
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1"Kорумпираните комунисти", както ти ги наричаш, не си играеха на дребно с трафик на мигранти. Те просто продадоха цялата държава с все социализма и пак те същите купиха социалистическите "постижения". Това беше висш пилотаж и затова недей, с твоята глава, се опитва да ги сравняваш с днешните трафиканти. Тези, поледните има още много да учат от батковците комунисти.
17
6
 
37
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Ако българите бяхме само бедни, това нямаше да е страшно. Страшното е, че сме бедни, прости и алчни. И затова сами се затриваме.
16
4
 
25
 
! Отговори
голю босев преди 7 години
Беден съм. Имам само 20 крави и нямам пари да си купя мляко.
15
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Имаше каналджии и трафиканти и по време на соц-а."Нелегално" влизаха и преминаваха хора, подкрепяни от режима и със съдействието на ДС.От нормалните хора, никой не искаше да дойде да живее в българия, че да иска да влезе нелегално тук, а да кажеш на някой, че се опитваш да избягаш от българия, беше равнозначно на това да чукаш камъни в Белене, Ловеч или Скравена през следващите 30 години.
14
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Защото при соца животът ти не струваше нищо. Разстрелваха те на границата за две седмици отпуск. Сега поне както ти казваш хората правят "цели села с дворци на няколко етажа и с басейни и сауни".
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беден човек - жив дявол
12
1
 
25
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Всичко е въпрос на национална политика и приоритети!Границата може да бъде опазена,а затова е нужна само ВОЛЯ!Спомняте ли си югославските войни?Тогава имаше ембарго към Сърбия и контрабандно се пренасяше гориво-от туби до вагони,вървеше далаверата.Осъдени нямаше.Когато обаче започна войната за Косово и САЩ се ангажираха с разгрома на Сърбия положението се промени-едно обаждане до Костов и през границата и пиле вече не можеше да прехвръкне-пълен блокаж на контрабандата!Значи можело!