Дядо с добро с сърце дава 1/2 от пенсията си на вдовица

Богдан живее с 200 лева на месец, а лекарствата му струват 80
Обновена: 26 ное 2016 10:53 | 26 ное 2016 10:45, Камелия Цветанова
15
Дядо с добро с сърце дава 1/2 от пенсията си на вдовица
Снимка: Кадър bTV

Пенсионер от пловдивското село Избегли възнамерява да дари половината си пенсия на вдовицата Корнелия Петкова.

Още по темата
Дядо Богдан живее бедно, но сърцето му не може да остане несъпричастно към чуждата трагедия. Възрастният мъж от село Избегли е решен да дари част от пенсията си на трите сирачета, чийто баща беше убит от пиян шофьор на 18 ноември. Самият дядо Богдан е отгледал 7 деца.

"Сега като взема пенсията и някой друг лев имам скатани - ще дам на женичката да си посрещне Коледа с децата, защото нали казват, че Коледата е нещо, което носи щастие… То няма кой знае какво щастие да им донеса на тези деца, до стотина лева, но това ми е възможността, нямам повече... Това е едно нещастие с тази женичка, която нито го е искала, нито пък някой нарочно го е направил. Разбирате ли, затова миналата вечер, като го видях така по телевизията: без работа жената, три деца, а аз знам как се гледат в днешно време децата при този недоимък, така че...", каза той пред bTV.

Дядо Богдан живее скромно и разчита на градинката си, за да не гладува. Пенсията му е 200 лв., а лекарствата му струват 80 лв.

Любими другари са котето Маша и двете кучета, които зорко пазят имота накрая на селото.

71-годишният мъж е бил професионален шофьор цели 52 години. Извършвал е рейсове и в чужбина. За 5 десетилетия на пътя дядо Богдан е видял всякакви хора и ситуации.

"Най-страшното нещо е отношението на лошите хора. И в Сирия съм бил, и в Турция, почти в половината Турция съм стоял по 15 дни, там лошо не съм видял. Но, както във всяка страна, има си хора, които правят мръсни работи, правят атентати, метежи... Имал съм и такъв случай. Оставя куфара в рейса и слиза. Вика:" Ще ви чакам там", каза дядо Богдан.

Най-приятното занимание за пенсионера днес е да нагледа двора и животинките си - вчера котката Маша уловила голям плъх в кокошарника. Дядо Богдан знае, че трябва да се прави добро. Особено за три деца, останали без баща преди Коледа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 11 годишна възраст се убедих , че човек трябва да живее дълго и безаварийно . На 17 вече знаех , че освен добрите извънземни , няма кой друг да ни помогне . Може и да не ми вярвате . Три деца без баща - ще има да ходят със зимните дрехи през лятото и с летните през зимата .
13
5
 
4
 
! Отговори
ined преди 7 години
Дядо Богдане, Мейзъра и тя е вдовица, на нея няма ли да помогнеш?
12
0
 
6
 
! Отговори
bez до номр 10 Някоя преди 7 години
Да не съдим жената. Има 3 деца за изхранване. Когато сме сити и задоволени е лесно да бъдем морални. По-добре да се организираме и да и помогнем. И за адвокати ще и трябват пари и за храна.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е наивен българина, естествено възрастният. Едвам преживява но готов да помогне. Похвално и същевременно трагично. Изоставен, живеещ в мизерия, оцеляващ, без надежда, оставено му е единствено да умре и то по-скоро защото тежи на бюджета. На бюджета на Мутрагена защото за него няма български народ, има *** който може само да е лъган и грабен. Какво направи Мутрьо за старите хора освен да ги чака да пукнат за 7 години? Сложи Менгелето да ги обира със скъпи лекарства. Да си пенсионер и нас
10
1
 
12
 
! Отговори
някоя си преди 7 години
и аз й съчувствах отначало после като разбрах ка се е целувала и прегръщала с убиеца на мъжа си ,че и му е простила даже срещу съответната сума- тя сама си каза че са й дали сума ! бях омерзена !! вече не й съчуусвм грам !!! мъка ми е за децата й ,че нямат баща вече ама пък имат оправна майка осребри мъжа си преди да е изстинал .. дядо богдан евала , добър човек си но няма нужда тя има пари сега помагат й
9
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 7 години
тя вече го одрала тоя без дела казала си е цената и си е получила паричките в в брой не я мислете,
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО БЯХ АДВОКАТ ЩЯХ ДА ОТИДА ПРИ НЕЯ И ДА Я ПРЕДСТАВЛЯВАМ БЕЗПЛАТНО И ДА МУ СЪДЕРЕМ КОЖАТА НА ЗОЛУМА С ЕДНО 200 БОНА!!!!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мил човек, но много се изкривяване нещата. Момчето има транспортна фирма поема нещата финансово и това е.
6
0
 
22
 
! Отговори
българин преди 7 години
къде е Държавата в момента.А искат да се гласува задължително м.....им.Да живееш дълги години дядо Богдане.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A Слави?
4
3
 
3
 
! Отговори
сатана преди 7 години
вдовица ясно
3
0
 
23
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Да си жив и здрав, дядо Богдане!И аз й съчувствам, ама пък и я четох и слушах, някой използва трагедията й и я лашка по медиите.Айде по-кротко. Който може и иска, да помага без много шум.
2
1
 
31
 
! Отговори
анти преди 7 години
Жив и здрав да си дядо Богдане,малко хора се срещат с твоите добродетели.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО НА ДЯДОТО!!!НО ТУК ПРОБЛЕМА Е НЯКОЙ ПРАВИ ЗОЛУМА А НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПОСЛЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ДЕЯНИЯТА МУ!!!