Гьокче: Ще посрещнете Коледа спокойно заради Турция!

Посланикът е категоричен, че страната му осигурява нашия комфорт
Обновена: 17 дек 2016 17:56 | 17 дек 2016 16:10, Веселина Йорданова
154
Гьокче: Ще посрещнете Коледа спокойно заради Турция!
Снимка: архив, БулФото

Турция осигурява на България комфорта да посрещне спокойно коледните и новогодишни празници, заяви в "Годината" на „Дарик" турският посланик у нас Сюлейман Гьокче.

По думите му в България няма проблем с бежанците.

Още по темата
"Виждам, че хората в България вече са в сезона за празнуване. Прекрасно е, но всъщност Турция ви осигурява този комфорт. Не смятам, че живея в една зона на удобство и комфорт за разлика от вас, с милиони бежанци.

Може би звуча песимистично, защото гледам в една по-широка перспектива - това са войната в Сирия и Ирак, хаосът, който цари там. По мое мнение няма криза с бежанците в България. Знаете ли какъв е броят на бежанците и броят на хората, които търсят убежище в България?! 7000 е броят им".

По думите му в България няма бежанци, защото Турция е една сериозна страна.

"Турция държи на думата и обещанията си и се позовавам на споразумението, което беше сключено през март между Турция и ЕС, което представляваше един пакет. В него имаше четири компонента, които трябваше да изпълни ЕС, които не бяха спазени напълно, независимо от факта, че Турция беше спазила своите обещания и поетите ангажименти", каза той.

На въпрос дали сега Турция ще спре да спазва ангажиментите си, той заяви, че не може да коментира, защото не знае.

В предаването посланикът ни в Турция Надежда Нейнски също заяви, че трябва да оценим усилията на Турция, които тя прави да няма бежански поток. Тя бе категорична, че също така не трябва да се подценяват усилията, които полагат както България, така и Европа.

"Турция до този момент потвърждава ангажиментите си към страната ни независимо, че няма формална база за това. Южната ни съседка съзнава тревогите на българската страна и прави всичко възможно да не допуска бежански потоци да преминат границата", посочи Нейнски.

Тя сподели, че е посетила бежански лагери в Турция и бе категорична, че е много трудно толкова големи групи хора да бъдат придвижвани от едно място на друго. "Част от българското общество мисли, че на тези бежанци им удрят камшиците и потеглят в някаква посока. Не мисля, че това е нещо реалистично", заяви Надежда Нейнски.

Дипломатът допълни, че отношенията между двете държави са добри и се развиват на базата на диалог. Тя определи опита за преврат в Турция като изключителен шок за местното общество. „То обаче прояви единство и е единодушно, че страната е успяла да преодолее голяма опасност - опасността от гражданска война", добави посланикът.

Според Нейнски думата на 2017 г. ще бъде "трансформация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
23
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
Махнете снимката на този! По-добре публикувайте снимка на дупето на Ким Кардашиян!
61
8
 
20
 
! Отговори
XYZ преди 7 години
Скъпи българи, всички щастливи минути прекарани от вас са благодарение на Турция!
60
14
 
1
 
! Отговори
крак,кряк... преди 7 години
патицита отново се разкрякали, сега срещу комшиите. Само дето не се сещат, че като ги налазят Аллах акбарите ще им бъдат изкълчени шиите само за няколко часа. Пaтeшкa му работа - глyпaви и неблагодарни!
59
0
 
8
 
! Отговори
аз ли? преди 7 години
нейнски ?тази не е ли оная дето с клаус винкел ходиха на вилата му?нищо не става
58
6
 
23
 
! Отговори
Ще посрещнем преди 7 години
Ще посрещнем Рождество Христово благодарение на това, че БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК НЕ Е ГУБИЛ БИТКА! И сега българските мъже могат да покажат висок боен дух! За съжаление такив варварски народ, който няма и частица от българските постижения във всички области на икономиката през 20 век днес се опитва да показва омразата и кръвожадността си, неспособността да разбира какво е това свобода и зачитане на правата на другия! Срамът на България са продажните политици, които трябва вкупом да си ходят!
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, сега ни се пъчите да ви благодарим, но помнете ми думата, ще ни се молите да ви простим.
56
15
 
10
 
! Отговори
XYZ преди 7 години
Скъпи българи, 365 дена трябва да благодарите на Турция.
55
13
 
9
 
! Отговори
Осман преди 7 години
24 часа трябва да благодарите на Турция.
54
2
 
3
 
! Отговори
до българина преди 7 години
ХЕЙ ПО СПОКОЙНО ВЕ ГЕРОЙ КВО БЪЛНУВАШ ПАК ДЛЪЖЕН СИ ДА АКО ИСКА И РАКИЙКА ЩЕ МУ ПОДНЕСЕШ НЯМА КАК!
53
1
 
10
 
! Отговори
Булгариа преди 7 години
ЩЕ КАЖЕЖ ЧЕ У ТУК НЯМА ВОЙНА ВСИЧКО Е МИРНО,ТИХО ДА БЕ ДА СЛЕПИТЕ ГЕРБЕРИ,БСПТА БКПАРИ ДПСАРИ АТАКЧИИ К'ВО ЗНАЯТ Я САМО ДА БЪЛНУВАТ БЕЗСПОРНО И ДА ТЪРПЯТ,СПАТ 30Г НАРЕД
52
9
 
41
 
! Отговори
мачу пикчу преди 7 години
Никога не трябва да сме спокойни заради Турция, тя забива кинжал в гърба на всеки.....ще сме спокойни ако имаме Су-35, танк Армата и С-500...... нека нашите управляващи да санират блокове и да не превъоръжават армията....
51
9
 
30
 
! Отговори
Зевзек преди 7 години
Всеки ден взривове и убити в Турция и нямало гражданска война?!?
50
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязвате ли,че бежанците веднъж са "горките хорица", на които трябва да се помага, а в друг път са "злите орди",от които някой се бие в гърдите, че ни е спасил.Айде разберете се как ще ги експлоатирате, че вече ставате смешни
49
4
 
20
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
ТУРЦИЯ СПИРА БЕЖАНЦИТЕ ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ И ЕС ЗАПОЧНАХА ДА ИМ ВРЪЩАТ БЕЖАНЦИ И ГРАНИЦИТЕ СЕ ПАЗЯТ ! ЕРДОГАН ИСКАШЕ ДА ИЗНУДВА ЕВРОПА ЗА ПАРИ,НО НЕ СТАВА ! А ОТНОСНО ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В ТУРЦИЯ - ОПАСНОСТТА НЕ Е ПРЕОДОЛЯНА И ГР. ВОЙНА ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ ! ДО РЕЖИМА НА ЕРДОГАН ТУРЦИЯ ИМАШЕ ПРОБЛЕМИ САМО С ТЕРОРИСТИТЕ НА ПКК ,НО ЕРДОГАН УСПЯ ДА СИ ПРИВЛЕЧЕ ОЩЕ ВРАГОВЕ ОТ ИД ,ЕВРОПА ,САЩ ! ДНЕС ПАК ИМАШЕ АТЕНТАТ И ЗАГИНАХА ДЕСЕТКИ ВОЕННИ ! ЗА ДА СЕ ОПАЗЯТ ВОЕННИТЕ НАКРАЯ САМИ ЩЕ ЛИКВИДИРАТ ЕРДОГАН !
48
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо са бежнци? Не ти ли е неудобно да ги използваш, за да си правиш реклама?Ама каква е тая епидемия,бе? Да си ги прибират тия, които им разрушиха държавите. А с тези държави България не граничи, така че не са бежанци, а са нелегално преминали границата,т.е нарушители.
47
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС върна граничния контрол, огради никнат по границите като гъби, защото сиганката дето хвалеше Турция умря.
46
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Истината !Истината е че си ***. Никой не е заритал да идва тук. А туркия е един от престъпниците, благодарение на които изобщо има бежанци. А тва нагло пcе изобщо няма да го коментира...
45
2
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
според комбинираните сведения на фишки и днес, ще посрещна коледа с пръстена паница греческий йогурт благодарение на османлиите, докарали го по нашите земи. и си мислим че така както нашия външен министър не обяснява заслугите ни за посрещането на байряма, е добре поредния кьопек от кариерата да не се изказва по адрес на коледа.
44
2
 
9
 
! Отговори
ятаган преди 7 години
3 милиона бежанци са много по-безопасни от 70 милиона османлии.
43
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"По думите му в България няма бежанци, защото Турция е една сериозна страна."А ние вдигнахме ограда ей така за красота, щото а Анкара сте големи "професионалисти", нали така? И квичахте против нея и против струпването на армия по границата, защото пречи на мигрантския поток, който вие безконтролно пускате към Европа.