Австрия зове: Да се замразят преговорите ЕС-Турция!

Себастиан Курц смята, че в Турция нищо не се случва
12 дек 2016 15:30,
26
Австрия зове: Да се замразят преговорите ЕС-Турция!
Снимка: архив Reuters

Австрия иска Европейският съюз да замрази преговорите за членство с Турция заради масовите репресии след провалилия се опит за преврат, предаде Асошиейтед прес.

Австрийският външен министър Себастиан Курц заяви, че ЕС "трябва най-малкото да замрази преговорите за присъединяване" на Анкара. Няколко страни от ЕС подкрепят становището на Австрия, отбелязва Асошиейтед прес.

Според ТАСС при пристигането си на срещата на външните министри от ЕС в Брюксел Курц е казал, че Австрия, България и Холандия са на мнение, че преговорите с Турция за членство в Европейския съюз трябва да се замразят.

"Мнението ни съвпада с това на България и Холандия. Холандският парламент одобри постановление, подобно на приетото в австрийския. Всички наши партии са убедени, че преговорите за членство трябва да се замразят и аз разбира се ще отстоявам тази линия тук, в Брюксел", е казал австрийският министър, цитиран от ТАСС.

"Смятам, че като цяло трябва да сътрудничим с Турция и има смисъл да си сътрудничим по много въпроси. Според мен обаче е нередно да продължаваме преговорите за влизане в ЕС сякаш в Турция в последните месеци не е случвало нищо лошо", е казал той и дал за пример задържането на стотици хиляди хора, сплашването на инакомислещите, както и намерението за връщане на смъртното наказание, призовавайки Европа да реагира.

Най-малкото би трябвало да замразим преговорите за членство, е отбелязал той и е изразил подкрепа за огласената по-рано позиция на Европарламента по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
8
 
! Отговори
Циник до 20 преди 7 години
Присмял се хърбел - на щърбел! В Австрия ПОНЕ си нямат АНТИКОНСТИТУЦИОННИ партии - за разлика от България!!! И в България изобщо нямаме много турци....има няма една трета от "гражданите ни" И недей да крещиш - глупавия ти пост - изпъква и без това!В Австрия ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРИЯ - правителството стои зад желанието на народа за по-малко ( или никакви ) мигранти! Една от малкото държави посмели да се опълчат на Меркелската диктатура! Аман от "разбирачи" невиждащи по-далеч от з*дника си!
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ,не е споменал нищо за Крим и Русия.Австрия си гони интереса Крим е далеч от тях ,но членството на Турция пряко е засяга.
17
5
 
12
 
! Отговори
SIKICI преди 7 години
Pak na Turcite mnogo im dreme za geyska evropa :)
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокоино хора воината в Сирия свършва и повечето Сириици ще се върнат но какво ще правим с другите мигранти. А и като започнат да бягат турци и кюрди от гражданската воина която се очертава да става във близките години
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бруксел не е вчече столица на ЕС разходете се и вижте хората и езиците който говорят по добре в някой Австрииски град да стане Столица на ЕС
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ НА УКРАЙНА ПОРОШЕНКО БИЛ ЕВРЕИН, ВЗЕЛ ФАМИЛИЯТА НА МАЙКА СИ. ЗАЩО ЛИ?ВСЪЩНОСТ СЕ КАЗВА ВАЛЦМАН
13
2
 
28
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Правилно! За съжаление ЕС се управлява от мухльовци....
12
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 10 Ердоган да внимава,щото със заплахите си към ЕС не прави добро за Турция.Аз не съм чул Ливан и Йордания данизкат нещо от ЕС или да заплашват въпреки ,че 2те държави има над 4млн бежанци.Австрия някога е била фашистка ,а Турция уверено върви по пътя на нацоинал-мюселмански строй ,който ще доведе само бедствия за Турция.
11
5
 
26
 
! Отговори
Циник до запознат преди 7 години
Ако Австрия е "фашистка" то Израел е Халифат! Такава откровена глу*пост скоро не бях чел!!! Мечтая за такова правителство - което се вслушва в народа си! Как една Австралия се справи с мигрантите?! Ще ти кажа - или светкавично барабар с лодките ги връща - там откъдето са се юрнали...или ги "настанява" на острови 2800 км. От Австралия! Там се наслаждават на тропическо спокойствие , и 50 градуса на сянка! Много е лесно, но Мурксел ханъм
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
/ - Така Турция ще стои разкрачена - с единия крак в Евразийския съюз, с другия - в Евромалоазийския
9
7
 
20
 
! Отговори
европа преди 7 години
И кво като отвори границите Ердо.Европа бомбардира близкия изток от години,като трепе наред. В Европа все още има газове камери където християни европейци са ликвидирали хиляди хора.Вълка козината си мени,но нрава не.Невинния и либерален европеец е причинал и причинява толкова смърт по света,че нито САЩ,нито Русия ще го настигнат някога.
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКТО ТУРЦИЯ ПУСНЕ МИГРАНТИТЕ, ТЕ ЩЕ СЕ НАСТАНЯТ В БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ, ЗАЩОТО АВСТРИЙСКАТА ОГРАДА Е НЕПРОПУСКРИВА, НЕ Е КАТО НАШАТА.
7
27
 
16
 
! Отговори
европа преди 7 години
Турция се тресе от кризи и атентати,а ЕС пак си говори за права,репресии и присъединяване.В 500 милионен ЕС,има 1 милион бежанци,в 80 милионна Турция 3 милиона,и е притискане да задържа и приема още.Войната е на границите и,като трябва да се оправя и със Русия.Ердо е на менгемето,и Турция най вероятно ще бъде разкъсана.
6
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още не са се сетили.Спят тежък летаргичен сън.Докато Ердоган водивойна с кюрдите и ги убивабезнаказано, Европа "преговаря"с Турция да я вкара в ЕСи тогава може би трябва да се преименува на Евромалоазийски съюз.
5
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то има ли преговори изобщо?
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Суб-зеро харесва това.
3
7
 
29
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мурксел - ханъм - ще наложи "вето"! Алъш-вериша с Ердорязан-паша трябва да продължи!
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как нищо не се случва, ами фойерверките в чест на президента
1
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те турците отдавна си замразиха преговорите за членство.