Роми на протест пред ВМРО, искат затвор за Сидеров, Джамбазки...

Обидило ги изказването, че трябва да се спре "професията циганин"
10 яну 2017 09:44,
223
Роми на протест пред ВМРО, искат затвор за Сидеров, Джамбазки...
Снимка: Reuters, архив

Днес за 11:00 часа е организиран протест на роми срещу расовата дискриминация у нас. Демонстрантите ще се съберат пред сградата на ВМРО в столицата.

Още по темата

"Силно притеснтени сме, че няколко човека създават хаос и расова дискриминация в живота ни. Комисията за защита от дискриминация си има чисто административни функции и тя не функционира", заяви Илия Илиев от ПП ДРОМ пред Bulgaria ON AIR.

Той поиска лишаване от свобода за насаждане на расова омраза и обвини патриотите Волен Сидеров, Ангел Джамбазки и Валери Симеонов в подобни действия.

Според него с изказването си, че "трябва да се стопира професията циганин" Джамбазки е обидил ромите. "Този човек няма никаква представа от социална политика", категоричен бе Илиев в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Той отбеляза още, че тече реклама, която призовава всички симпатизанти на Обединени патриоти към контрапротест. По думите му те нямат разрешение за контрапротест и всичко, което предприемат ще бъде незаконно.

Гостът на Bulgaria ON AIR призна, че ромската общност се нуждае от интегриране. По думите му самите гета капсулират мисленето и поведението на ромите в обществото. Илиев е на мнение, че управляващите нямат воля да се случи интеграцията, а правителствата не осъзнават тежестта на този проблем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коментира се следствието, а не причината за практ ическото положение на нещата
118
1
 
9
 
! Отговори
диана преди 7 години
от снимката се вижда колко са хора ,защо е мръсно,разбито нали пари се взимат ,свободни са да работят и да направят да свети махалата.Виновни им са българите ,че им търпят убийствата, кражбите и разрушенията из цялата страна.С какви очи се явявате по телевизията и да се правите на обидени.Вашият народен представител пред цял свят заяви,, Ромите нямат пари ,а злато,но не са будали като българите да ги пръскат``Джамбазки ви пречи да сте хора ,а не скотове от преди 100 сте същите без разлика.
117
1
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
СПРЕТЕ ДЕТСКИТЕ sprete i socialnite oblagi
116
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джамбазки , ти мляко, сирене и масло ядеш ли? Ромите гледат животните и ти четат улицата. За жълти стотинки. За конфискация и затвор плачеш.
115
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата не е създала нормални условия за живот на българите, а на ц...гените хептен. Какви са заплатите, пенсиите на болшинството българи? Работещи бедни? Какви са условията за дребен бизнес ? Кажи Джамбазки ! Ти и Сидеров сте виновни! Не ромите! Чий го крепите в Парламента ? Какво направите?
114
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидеров и Джамбазки не са за политици
113
1
 
9
 
! Отговори
Политолог преди 7 години
Не мога да разбера недъзите ви коментари - вижте просто как Виктор Орбан е решил въпроса! Всички имате интернет!
112
9
 
4
 
! Отговори
Ердоган преди 7 години
Комшии ,после не се чудете и не плачете ,че ромите в българия се турчеят ! Аз ще се възползвам от това ,ще им помагам за да имам по-голямо влияние в българия ! Сами сте си виновни ,имате необосновано високомерие ,високомерие което няма покритие !
111
2
 
9
 
! Отговори
Току що преди 7 години
Анджък. Когато една общност се капсулира вътре в себе си, когато се огражда със стоманена тел, тя неминуемо се изражда. Както когато едно езеро, ако не допуска свежа вода се превръща в блато. Ама клекшоповци не могат да закарат дотам.
110
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато една общност се капсулира вътре в себе си без значение турци, роми или дори просто български селяни ... тази общност се превръща в проблем за цялото общество.тези хора спират да общуват извън общността, спират да се съобразяват с каквото и да е и просто стават воденичен камък за всички.
109
1
 
12
 
! Отговори
анти джамбазин преди 7 години
Ядат им се шамари на шведите , май.
108
1
 
35
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Трудови лагери за джипситата !
107
35
 
3
 
! Отговори
niki преди 7 години
Затвор за Сидеров!!!!
106
3
 
46
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Не плюйте ц....те! Не те са виновни! Плюйте тези, които им позволяват това! Помня, във времето преди 1989г., болшинството работеха, кражбите бяха малко /не, че имаше какво да се краде де/ и те си знаеха мястото. Сега нещата са други... Защо ли?! Кучето скача според тоягата! Докато т.нар. "политици" си заравят главата в пясъка и не смеят да поемат отговорност да решат проблема един път завинаги, така ще е!
105
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Някой от управниците ни ще вземе ли под внимание нашето мнение ?Или ще остане глас в пустиня,както винаги?
104
0
 
56
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Освен да се спрат помощите и детските,още да се спрат социалните пенсии за тези,които нямат и ден трудов стаж.До кога ще ги издържаме?Като се обиждат на професия ***,да отидат да работят други професии.
103
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен И КОЙ подари през месец декември на ромите 1 милиард за укрепване ,саниране и подобряване живота им .И ако това не е геноцид ,ксенофобия и расизъм спрямо Българският етнос. За заплати и пенсии пари нема, а за ромите има . Гарантирано от ГЕРП .
102
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава на Бога! Помощите за деца, раждащи деца, и за бабите на новородените деца, кой ги гласува в закон? И още по-точния въпрос - кой информира ромите за възможностите да получават по този начин пари, след като се твърди, а е и вярно, че те са неграмотни?Разделяй и владей! Когато видиш и безкомпромисно посочиш истинските причини за мизерното ромско и българско живеене, тогава можеш да намериш и решение на проблема. Всичко друго е лъжа с комерсиална цел.
101
0
 
67
 
! Отговори
преводач от еврогейс преди 7 години
"Расист" - човек, който не желае на гърба му да паразитират "роми" и "бежанци", докато крадат, грабят, убиват и изнасилват по села, градове и мегдани.
100
1
 
61
 
! Отговори
Вместо да мръзнат преди 7 години
на този протест, да предприемат мерки:- от утре масово да се откажат от помощите, които взимат като представители на тяхното малцинство- да напуснат общинските жилища, които са им дадени с предимство, защото са от това малцинство- да освободят терените, на които незаконно са се настанили- от утре да бъде съден от Мещерето и наказван много строго всеки, който допусне "сватба" и на малолетни и раждане на деца от лица под 18 г.Така сами ще сложат край на съществуването на "професия ц...н".