България – автогробище! Едва 4% от возилата са нови

40% са старци, ударили над 20 години, 2/3 – над 15 години
166
България – автогробище! Едва 4% от возилата са нови
Снимка: Булфото, архив

Масово колите, които се карат в България са втора ръка. Към края на 2016 г. броят на регистрираните нови леки коли - до 5 години, е едва 4,4 на сто.

Общо две трети са над 15 години, само 14 на сто - на възраст под 10 години, а 40 на сто - са абсолютни старци според европейските стандарти - на над 20 години. Това сочи официалната статистика, огласена днес от Борислав Цаков, председател на "Прес-Авто Клуб - България".

"Резултатът е, че страната ни се утвърждава като автомобилно гробище на Европа и очевидно това не притеснява никого", коментира той. 

Според него надежда дават все пак регистрираните през миналата година 2474 хибрида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
9
 
! Отговори
ЧАН преди 7 години
ЕЕЕее,ово е стандарт.Ползуваш еднажка и фургаш....
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвсем нормално, имам средна заплата (която доста хора не получават) и не мога да си позволя да изплащам нов автомобил и да покривам всичките му разходи. Даже се чудя, какви доходи имат хората, които си купуват нови автомобили, защото това са доста пари, които ти вървят в една невъзвращаема вещ. Естествено, че съм почитател на новите и лъскави автомобили, но за тях трябва солиде доход, за да не те боли сърцето всеки път, когато и стане нещо на колата.
13
3
 
32
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
"България автогробище!" с трайна тенденция "авто"-о да отпадне с което ще изпълним всички ЕС директиви.
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина ли сега разбрахте?!
11
4
 
44
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Много неща липсват, за да се реши човек да си купи нова кола.Първото, разбира се е парите, заради мизерните доходи.Даже и да има човек пари да си плаща лизинга, възниква втория проблем - къде да я паркира, защото новата кола не е за улицата, а си трябва гараж.Третият проблем е огромното по размер за нашите доходи Каско, а без Каско знаете какво ще й се случи на новата кола.Следващият проблем са пътищата ни, които за нула време ще разбият новата кола и т.н. и т.н.В крайна сметка по-разумно
10
7
 
37
 
! Отговори
М преди 7 години
Със заплата 2 бона мога ли да си купя нова кола?отговора е не!
9
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
М/у другото нашето семейство имаше нужда от личен автомобил за един от членовете, мислехме да вземем малка нова кола на изплащане, ама като гледаме каква мизерия става българия преценихме, че няма смисъл да се инвестира толкова мн пари в нещо, което трябва да изплащаш няколко години, пък в крайна сметка тук до 10 години не виждам как държавата няма да фалира.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, тук всеки с по-скъпа кола за около 20 000 и м/у 5 и 10 годишна възраст, и ако е някоя от набедените за престижни немски марки, се мисли за мн повече от другите, докато на запад да караш такава кола е нещо нормално и просто хората се приемат за равни, най-обикновен представител на средната класа.
7
14
 
11
 
! Отговори
Фори преди 7 години
Не е важно каква ти е колата, а дали са ти големи нещата и дали си прекрасен мъжки екземпляр, такъв като мене!
6
1
 
55
 
! Отговори
??? преди 7 години
При такива доходи, такива коли. Това изненадва ли някой?
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иначе пък тука се правят много пергели с колите, най-много им ръмжат двигателите. И от вътре наизскачат едни страшни бабаити - ум да ти зайде...
4
3
 
35
 
! Отговори
състезател преди 7 години
ми толкова пари имаме толкова даваме за колии моята е на 13 години
3
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лобизъм, криворазбрана социална и данъчна политика за достъпност на леките автомобили. Не е редно хора с минимални доходи да имат няколко автомобила, купени за 2000 лв. Данъците за нови коли са максимални, а за напълно амортизирани - символични, което е обратното за Европа и за здравия разум.
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, това се знае от 20 години, знае се и защо е така. Ако хората имаха пари за нови коли, нямаше да теглят 5000 лв заем за кола на 20 години и да го връщат после над 5 години.
1
3
 
35
 
! Отговори
Георги преди 7 години
На това му се вика новина! Колумб ряпа да яде пред вас!