Малък Сечко идва, няма да ни тормози с големи студове

Най-високите температури ще са между 14 и 19 градуса
30 яну 2017 17:00, Красимир Ангелов
5
Малък Сечко идва, няма да ни тормози с големи студове
Снимка: Булфото

След много студения месец януари, през февруари се очаква температурите постепенно да се повишават и средната за месеца ще бъде около и под нормата.

В по-голямата част от страната най-ниските температури през февруари ще бъдат между минус 14 и минус 19 градуса, а най-високите - между 14 и 19 градуса, съобщи Марияна Попова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН пред БТА.

Тя припомни, че средната месечна температура за февруари в Северна България и по високите полета е от 0 до 2 градуса, в Южна България и по Черноморието - между 2 и 5 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 4 градуса.

Очакванията са през идващия месец месечната сума на валежите да е около и под нормата за месеца.

В началото на февруари все още ще е студено, но температурите бавно ще се повишават. В планините и планинските райони, както и след обяд, ще има и слънчеви часове, а на много места в равнинната част от страната ще бъде с мъгла или с ниска облачност, които покрай река Дунав и на места в Източна България, ще се задържат през целия ден. Там и дневните температури ще остават по-ниски.

Съществени валежи не се очакват, но от ниската облачност е възможно да превалява съвсем слаб сняг. Повишена вероятност за превалявания има към 7 февруари и в края на десетдневието, като ще има и дъжд, и сняг.

През първата половина от второто десетдневие на февруари температурите ще са по-близки до обичайните. Вероятността за валежи ще бъде малка. През втората половина от десетдневието ще има условия за превалявания, отново на места и предимно слаби. Температурите слабо ще се понижат и преваляванията ще са предимно от сняг.

През третото десетдневие тенденцията е също да има чести превалявания. Температурите ще се колебаят, но като цяло ще останат около стойности близки, до обичайните, прогнозира Марияна Попова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
xaxaxa преди 7 години
Направо да да вадя късите ***, От сега да направя моята прогноза, от 5-ти до 15 ще е топло за се зона (15-20), а вечер и към края на месеца -15 до -5
2
0
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
хахаха,колкото и за януари давахте,че щяло да има 15 гр.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е няма как да не се повишават температурите. Деня се увеличава слънцето си вдига на по високо така че няма да е като януари. Може да има и по ниски температури но те ще са в по усойните и по високи места. Така че пролетта наближава. Както казаше баба ми. Сечко сече Марта дере Април кожи бере.