Борисов: Не мъст, а покаяние заради жертвите на комунизма!

Лидерът на ГЕРБ иска случилото се да се знае, за да няма носталгия по това време
483

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов се обяви за това престъпленията на комунизма да се знаят.

"Не мъст, а покаяние трябва да има", написа той в профила си във Facebook.

Борисов припомня, че днес отбелязваме Деня на признателност и почит към жертвите на комунизма в България.

Още по темата

"Покланяме се пред всички тези хора, които с цената на живота си са отстоявали достойнството и стремежа на българите към свобода. Като лидер на най-голямата проевропейска дясноцентристка партия в България моето отношение към комунизма и неговото наследство винаги е било ясно - за историческа справедливост и предаване на паметта за случилото се на младите поколения, за да не стават лесна жертва на политически играчи, които се опитват да налагат носталгия по това време", пише той.

По думите му още през първия му мандат като премиер бяха предприети стъпки, които имаха за цел да разширят обхвата на закона за досиетата и да ограничат възможностите бивши сътрудници и служители на Държавна сигурност да заемат висши ръководни длъжности.

Борисов напомня, че през 2011 г. правителството му прие решение, с което 1 февруари официално бе обявен за Ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим в България. В настоящото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ имаше водеща роля за приемането на законовите изменения, които премахват давността за преследване на престъпленията на комунистическия режим, посочва той.

"По времето на управлението на ГЕРБ ние демонстрирахме, че имаме политическа воля да работим за справедливост и прозрачност, стремейки се винаги да водим активен диалог с гражданското общество и да отговорим на неговите очаквания", пише още лидерът на партията.

"Поклон пред всички жертви на тоталитарния режим!", завършва Борисов.

Как беше почетена паметта им, вижте в галерията ни!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето за да те приемат в Симеоново, развъдника за верни на партията милиционери те проверяваха до 9-то коляно. Освен това е член на БКП, не всички бяхме. Баща му също е член на БКП - висш офицер от Народната милиция. Дядото е измислен герой - пребит от съселяните си щото щипел булките докато мъжете им се биели с немците край Драва-Соболч. Та тоя лъжец и наглец ви беше премиер при това цели два мандата.
295
4
 
13
 
! Отговори
любо преди 7 години
Член на БКП от 1977г. Баща му член на БКП. Какви ги дрънка този.
294
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иван Костов не пишеше във Фейсбук, но премахна мавзолея. А "десният" Бойко Борисов пише във Фейсбук, но издигна паметник на Тодор Живков. Казал е Спасителят: "По делата им ще ги познаете!"
293
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов, вероятно е достигнал до този извод, застанал до другаря Първанов, при откриване на паметника на Тодор Живков в Правец...!
292
2
 
3
 
! Отговори
а1 преди 7 години
Никога не съм защитавал "идеологическите маскаради", без значение как се наричат, с всичките им плюсове и минуси!!!Да си ги припомним:- капитализъм- монаризъм- социализъм(комунизъм)- диктатури (всякакви)- пазарно общество- демокрация- либерализъмВсяко едно от тях оправдава невинните жертви които тежат на съвеста му, като необходимото поредно човешко жертвоприношение в името на еволюцията, прогреса, равенството, свободата....чрез войни, революции, етнически чистки и грабежи.Уви!
291
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бодигарда на комунистическяит лидер иска покаяние :))И Лили Прасето, внучка на комунически министър и тя иска покаяние от комунистите. Цецо и той.
290
4
 
22
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
Бай Бойко, абе как така и ти стана от репресираните, там дядо ти не знам си какво си.. на кой ги разтягаш тия локуми.. баща ти полковник Борисов беше шеф на софииска градска противопожарна охрана, знаеш ли кога ще заеме тоя пост ако баща му е бил репресиран? Баща ми не са искали да го вземат в пожарната, 71-а, защото лелинчо на майка ми бил фабрикант, а тя е родена 3г. след като е бил убит 45-а Взели го все пак. пенсионира се подполковник, с 26г служба..та ги знам много такива истории.. :)
289
5
 
0
 
! Отговори
H преди 7 години
Или пък казвайте това, за който е психично здрав, разбира се - това са много повечето!Обаждайте се на 112 и казвайте: "Прочетох, че броят на психично болните бил съмнително и нереално огромен, да не би да се правят измами, например с двойници? ПСИХИЧНО ЗДРАВ/А СЪМ!"
288
7
 
1
 
! Отговори
H преди 7 години
СПЕШНО ЗВЪНЕТЕ НА 112 И (СЕЩАТЕ СЕ ЗА ЖЕНА КАК ЩЕ СТАНЕ) КАЗВАЙТЕ,: "НЕ СЪМ ПСИХИЧНО БОЛЕН, МОЖЕ НЯКОЙ МОЙ ДВОЙНИК ДА Е ЛУД, А ДА СА ВПИСАЛИ МЕН КАТО ТАКЪВ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПРЕТЪРПЯЛ КОЗМЕТИЧНИ ПРОМЕНИ,ЗА ДА ПРИЛИЧА НА МЕН!" НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА БЛИЗКИТЕ СИ ТАКА БЪРЗО,ЗАЩОТО МОЖЕ ДА НЕ СА ТЕ ИЛИ ВЕЧЕ ДА НЕ СА ТЕ, А ЗОМБИТА-ДВОЙНИЦИ,КОИТО ВИ МИСЛЯТ ЛОШОТО,СИГУРНО ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ Е ПОДМЕНЕНА И МНОГО ОТ ПОЛИЦИЯТА! АКО НЕ СЕ ОБАДИТЕ, ЩЕ ВИ СЕ СЛУЧАТ МНОГО,МНОГО ЛОШИ НЕЩА!
287
5
 
10
 
! Отговори
шива преди 7 години
Комунистическото ***. Няма нищо по гнъсно от кимуниста.Което и да е поколение.
286
4
 
0
 
! Отговори
H преди 7 години
Да разбираме, че има козметици от всякакъв род, които работят "на тъмно"?!Я с личните карти моля, да се регистрира първо кой ще претърпява процедурите, подробно описание на самите процедури и ако има снимка, с която да идва, посочвайки я: "Ей на тоя искам да заприличам", електронна база със снимките(и оригиналните от личната карта) - кой на кого е заприличал, ако изобщо трябва да е законно подобно нещо да заприличваш на някого.
285
2
 
24
 
! Отговори
хахахахааа..... преди 7 години
Борисов-жертва,Плевенлиев-жертва, Цици Цачева-жерта, Митов-жертва,Соломон Паси-жертва, и др......всички те са жертва на аборт!
284
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
тоя строи си замина никак не бе приятен то и сега нее приятно на едни мрънкат за 2 лева други за дължими 300 лева не ги и търсят как ли става това щото може да са отгоре *** инаме се присмиват а ония били нам какви си дое се мисл така никога няма да се оправим чудя се радев нее ли ревнал или е рано още давам му месец наи много два и е сменил песента ще земе да мисли за избори от тия бъдете сигорни
283
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мъст за вас
282
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мъст, а покаяние заради жертвите на комунизма!Покаял се комунист?!? Някой виждал ли е такова чудо? Че той ако се покае той вече не е комунист а човек.
281
3
 
7
 
! Отговори
туркче преди 7 години
До АМАН ОТ ***!аман аман амааааааааааааааан.................
280
2
 
17
 
! Отговори
Васо преди 7 години
А, и Цецка се покаяла. Иска за трети път председателството на Парламента.
279
25
 
13
 
! Отговори
АМАН ОТ БОКЛУЦИ! преди 7 години
ДОЛУ КОМУНИСТИЧЕСКАТА СБИРЩИНА и РУСКИТЕ ИМ ГОСПОДАРИ.
278
12
 
6
 
! Отговори
dp преди 7 години
LOL, руското агит командване е спуснало нареждане да се цензурира думата О Р К И, загрижили са се да не им обиждат слугите.Жалка работа.
277
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До георги николовиди в Северна Корея или Русия да живееш в социализъм бе ! Това ,че у нас отново комунистите правят демокрацията не значи ,че демокрация е нещо лошо. Лоши са комунистите дето 27 г. ни лъжат ,че сме демократична страна ,но си пращат децата в наистина демократични държави.-