Можело! Бежанци живеят в мир с местните от сeло Баня

Хората са там от години, не е имало никакви проблеми
18 фев 2017 11:45, Петя Славова
114
Можело! Бежанци живеят в мир с местните от сeло Баня
Снимка: bTV

В новозагорското село Баня от години живеят бежанци и се разбират добре с местните хора. В центъра пребивават стотина души, предимно семейства, има 40 деца.

Още по темата

Добре се чувстват, няма нагнетяване на напрежение, категоричен беше кметът на селото.

Срещу центъра има дом за възрастни хора. "От 20 г. сме съседи, проблеми до този момент не сме имали", категорична беше директорката на дома пред bTV.

"Това са хора като всички нас, млади, прилично облечени, с хубави дечица", каза и една от настанените в дома.

Възрастните в дома не пропускат да вържат мартеници на децата на бежанците на 1 март, както и да им подарят лакомства на 1 юни.

Липсва ясен координационен механизъм с ясна роля и отговорности на всички заинтересовани страни при посрещането на децата бежанци у нас, каза Дани Колева, изпълнителен директор на Национална мрежа за децатa.

"Всяка институция си прехвърля топката, никой не поема отговорност. Страдат децата, страда и местната общност, с която никой не е говорил. Хората са в правото си да се притесняват", отбеляза тя.

"Тези деца трябва да получават адекватна подкреп, а не да отиват в центрове, които са предназначени за тях, а не да бъдат настанявани в приемателните центрове заедно с възрастните бежанци", посочи Колева.

Доброто съжителство в село Баня се показва на фона на недоволството на жителите на Елин Пелин, които се разбунтуваха срещу сирийско семейство, желаещо да се настани при тях. Общината дори отказа да ги настани и издаде документи, въпреки че сирийците са с получен хуманитарен бежански статут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Засега само, засега.ОТСКОРО В с. БАНЯ, тоест КУРОРТЪТ КОРТЕНСКИ МИНЕРАЛНИ БАНИ вече ИМА ДЖАМИЯ! ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКАТА ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС, БЪЛГАРИ!! ОКТОМВРИ 2017 Г. МИРНО НАС НИ ПРАВЯТ НА ***!
83
1
 
2
 
! Отговори
голямата питанка преди 7 години
как така тези "бежанци" живеят от години в България? Научиха ли поне сносно български и какво работят, с какво се прехранват. Заселили са се тук, хранят се и живеят за сметка на нас "балъците", които работим по 10 ч на ден и плащаме сметки и данъци. Не разбрах заглавието - какво точно "можело"????
82
1
 
10
 
! Отговори
до един българин преди 7 години
Ами, като се топи българската нация, поканете бесарабските българи! Защо на тях им се създават пречки да се върнат в родината си?! Поканете украинци, там има области, в които има война!Да се помогне временно на бежанците от Сирия - да! Но не и да се подменя българското население с афганистанци и пакистанци. Те самите не искат да станат част от нас, защото религията им го забранява!
81
3
 
11
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Не желая по никакъв повод да се заселват арабелски мюслеми по родната ми земя!!!! Прадедите ми са си дали кръвта за тая земя!!!
80
3
 
17
 
! Отговори
Киро Хикса преди 7 години
Петя Славова, Вие сте един достоен кандидат-соросoид!
79
3
 
22
 
! Отговори
Сашо преди 7 години
долна пропаганда ,мислите ли че някой ви се връзва Петя Славова ?
78
3
 
21
 
! Отговори
GolemPraz преди 7 години
"Можело!" Земи си ги да си ги отглеждаш вкъщи! Така по-може. Близо до моя дом - не може!
77
5
 
20
 
! Отговори
ТРЕНДАФИЛКА НЕМСКА преди 7 години
До Един българин"Когато са стотина души от които 40 деца всичко е окей."БЪРКАШ. ТЕЗИ 40 ДЕЦА ЩЕ ПОРАСТАТ И ЩЕ СТАНАТ 40 ВОИНИ НА АЛЛАХА, ЧИИТО НОЖОВЕ СА ЖАДНИ ЗА КРЪВТА НА (ОТХРАНИЛИТЕ ГИ И ОТГЛЕДАЛИ) НЕВЕРНИЦИ!
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки пришълец трябва да бъде проверяван обстойно.Всеки трябва да подпише декларация,че ще спазва законите,морала,културните ценности на държавата в която е пристигнал.И по никакъв начин няма да налага своята религия,култура и ценностна система.В противен сучай моментално изселване.
75
12
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 89 (Промивка)Аааа, така като гледам какво си написал, вече си ми ясен. Ти вече си промит, така че не се притеснявай, няма опасност да те промият повече. То от мозъка ти като гледам май нищо не е останало защото не мислиш.Всичко което пише си е напълно реално и логично.За България като най-бедна държава в ЕС може и да си прав, че сигурно е трудно да издържа бежанци, но мога да те уверя че в по-далечно бъдеще наистина е добре - особено след като се топи нацията.
74
1
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
"В центъра пребивават стотина души, предимно семейства, има 40 деца."Когато са стотина души от които 40 деца всичко е окей.Виж, съвсем друго е, когато са примерно хиляда души, повечето несемейни, от които осемстотин-деветстотин са мъже. Ето, тогава вече възникват проблемите.И другото също е вярно което казват: Всяка институция си прехвърля топката на другата, всеки гледа да си вземе заплатата за месеца, за другото малко го е грижа.
73
8
 
25
 
! Отговори
Промивка преди 7 години
Поредния опит да ни промият мозъците че е напълно нормално да живеем и издържаме икономически имигранти че даже ще го изкарат че е добре за нас.Промивката е ясна но няма да им мине номера.
72
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До да де Тервел е изклал 100000 араби на Босфора.
71
3
 
35
 
! Отговори
Доколкото се разбира преди 7 години
центъра във ц.Баня е от затворен тип.ПИТАМ СЕ ТОЗИ ЦЕНТЪР от 40 години ли е там та се рабират толков време? Явно някой лъже в тази платена статия.Елин пелин са прави да отказват бтжанците защото те имат право по закона за събиране на семействата след това да докарат цялата си рода за нула време ще стана десетки и тогава отърване няма!Със исляма съжителство НЯМА!
70
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми новозагорско не е шоплук!
69
5
 
40
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Фак офф вижте какво правят в Швеция в популярния град Малм. В Германия в някакъв град заявили че полицията няма вече шанс да се справи с тях понеже са прекалено много. Това е нашествие. Никакви мигранти. Приемаме само православни. Останалите да хващат пътя за да не хващаме меча. Такива медии като днес бг ви успокояват. Едни от първите които трябва да бесим са медииите като днес бг
68
3
 
45
 
! Отговори
Засега само, засега. преди 7 години
Като почнат да строят джамии и да викат от горе ще стане друго...
67
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Можело! Бежанци живеят в мир с местните от сeло Баня"Пробутвайки си сороските опорки сте се омазали до ушите. На снимката се вижда, че мирът в България се гарантира от ограда, възпрепятстваща "бежанците". Припомням, че оградата е смъртен враг на *** и плановете им за ислямизация на Европа.
66
3
 
41
 
! Отговори
Баненец преди 7 години
В това село 90% са шведи, така че интеграцията е безпроблемна.
65
2
 
52
 
! Отговори
да де преди 7 години
Някога,когато арабите нападнали Византия,техен пратеник поставил условие на хан Тервел!Първо,всички българи приемат исляма!Второ,9/10 от земята е за тях,1/10 е за българите!И трето,4 месеца в годината всички българи ще работят безплатно на строежа на джамиите!Това е условието българите да останат живи!Тервел нищо не казал,просто събрал 30,000 конника облечени в желязо,и спасил България,Византия и Европа!