Можело! Бежанци живеят в мир с местните от сeло Баня

Хората са там от години, не е имало никакви проблеми
18 фев 2017 11:45, Петя Славова
114
Можело! Бежанци живеят в мир с местните от сeло Баня
Снимка: bTV

В новозагорското село Баня от години живеят бежанци и се разбират добре с местните хора. В центъра пребивават стотина души, предимно семейства, има 40 деца.

Още по темата

Добре се чувстват, няма нагнетяване на напрежение, категоричен беше кметът на селото.

Срещу центъра има дом за възрастни хора. "От 20 г. сме съседи, проблеми до този момент не сме имали", категорична беше директорката на дома пред bTV.

"Това са хора като всички нас, млади, прилично облечени, с хубави дечица", каза и една от настанените в дома.

Възрастните в дома не пропускат да вържат мартеници на децата на бежанците на 1 март, както и да им подарят лакомства на 1 юни.

Липсва ясен координационен механизъм с ясна роля и отговорности на всички заинтересовани страни при посрещането на децата бежанци у нас, каза Дани Колева, изпълнителен директор на Национална мрежа за децатa.

"Всяка институция си прехвърля топката, никой не поема отговорност. Страдат децата, страда и местната общност, с която никой не е говорил. Хората са в правото си да се притесняват", отбеляза тя.

"Тези деца трябва да получават адекватна подкреп, а не да отиват в центрове, които са предназначени за тях, а не да бъдат настанявани в приемателните центрове заедно с възрастните бежанци", посочи Колева.

Доброто съжителство в село Баня се показва на фона на недоволството на жителите на Елин Пелин, които се разбунтуваха срещу сирийско семейство, желаещо да се настани при тях. Общината дори отказа да ги настани и издаде документи, въпреки че сирийците са с получен хуманитарен бежански статут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ви плати някоя фондация от умни и красиви на Сорос за подобни сълзливи статийки,тези са същите които не признаваха Баташкото клане нали..
43
0
 
23
 
! Отговори
да преди 7 години
я се разкарайте с тия жалки платени статииот 20 години живеели "отсреща" и били млади:))))))да е ясно едно нещо..ако аз не искам някой в къщата си не значи,че го мразя - просто не го искам в дома си, а къде другаде ще ходи..негова си работа..някой да е чул,че българина мрази бежанците в Германия - ..не ни пука за тяхинтересува ни България
42
0
 
32
 
! Отговори
Тервел преди 7 години
В ход е третото ислямско нашествие в Европа, след арабското и османското. Този път, обаче, под прикритието на "бежанци" и с любезното медийно, логистично, правно, политическо съдействие на нпо-рките на Сорос, както и с парите на Саудитска Арабия.
41
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо не се чувствам длъжна по никакъв начин на никакви бежанци! Защо ние трябва да издържаме и храним чужденци при положение, че за пенсионерите и бедните българи не се полагат грижи? Хората имат право да избират с кого искат да съжителстват и с кого - не! Това е положението!
40
1
 
27
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Кой вярва на тия простотии, че живеели в мир, живеят в мир докато са двама трима бежанците, после като станат 30,40 души ще видите какво е ''мир''
39
0
 
23
 
! Отговори
балама преди 7 години
Ето, какво казва президента на Алжир Хуари Бумедиен през 1974 г. в реч пред Общото събрание на ООН. ... Един ден милиони мъже ще напуснат Южното полукълбо на тази планета и ще нахлуят в Северното. Но не като приятели. Защото те ще нахлуят за да покорят Северното полукълбо с децата си. Ние ще победим чрез утробите на жените си.
38
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато бяхме братя с руснаците имаше ли подобни резили? Да се заселват араби тук? Сега като сме братя с евроатлантическите извpaтеняци сме на път да бъдем заличени
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се заделат средства за джамии.От пенсии и заплати.
36
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34Всяка медия, промиваща мозъци, и всеки джурнялиз, който заклеймява нежеланието на хората да бъдат лъгани и принуждавани коварно, ДА ВЗЕМАТ ИМИГРАНТИ В БОГАТИТЕ СИ АПАРТАМЕНТИ И ВИЛИ. Достатъчно пари получават - да ги издържат, какво са за тях ЕДНО-ДВЕ ДВАДЕСЕТЧЛЕННИ СЕМЕЙСТВА, КОИТО ПО ПЕТ ПЪТИ НА ДЕН ВИРЯТ КЪМ НЕБЕТО ЗАДНИ ЧАСТИ, тъкмо ще удължат полите на жените и "различните" им щерки и ще ги превъзпитат под чадрата. Акбар!
35
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе 500 години сме си живяли с исляма в мир и спокойствие.. Викам още 500 да ударим
34
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
обичам България но мразя днешните "българи". Вие нямате нищо общо с българите от преди 1000 години. Как може да има хора които да искат в тази страна да се заселва некачествен материал?
33
0
 
30
 
! Отговори
Швейцария и България преди 7 години
Едно от изискванията за получаване на швейцарско гражданство е през последните 6 месеца да си живял на един и същи адрес там. После се допитват до съседите ти - швейцарци, дали са съгласни ти да получиш гражданство.Не вярвам швейцарците от простотия да са въвели това правило. Сигурно имат предвид нещо и са прави!
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
плюя на населението в тази прекрасна държава. Наистина че много хора не заслужават да се нарекат българи и да живеят в тази прекрасна страна, трябва да ги заменим, но точно с араби ли?
31
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 20 г. сме съседи, проблеми до този момент не сме имали===Ето това не разбират всичките тези про-бежански настроени ***: мигрантите от пред 20 г. нямат нищо общо с тези в момента!
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ще ни превземат.Размножават се като зайци и след време броят им ще нарасне.Това е политика на големите сили,изключвчм Русия.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
децата на бежанците ще изселят възрастните хора, след това ще се метнат пари за нови джамии... Българите ще бъдат единствено история от тези земиАгент Лий Джеймс
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 22Я па тоя - "краставицата има 99 % вода". Ба си тъпоумника. Кара-вара, все в Русия гледа. Явно му се яде с лъжица хайвер, седи му се на топло, хапва му се тлъст руски борш и печени прасенца, сьомга, гъски, всякакви благинки, ходи му се на риболов, яде му се чиста храна и му се диша чист въздух, че тука вече от ГМО и мръсотия, му се е атрофирал мозъкът и е създал уродливо, болно поколение.
27
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Може и да не са престъпници, но след 10-15 г. тези деца ще започнат да се размножават, ще си довеждат булки и женихи и тези 40 ще станат 400. Колко са жителите на с. Баня сега?
26
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Медиите пак се опитват да налагат мнение и да вменяват вина. Колко сте платени и жалки :( , жал ми е за вас.
25
0
 
19
 
! Отговори
не преди 7 години
Както каза номер 2 , едните ги разселват по къщи, другите си стоят в центъра. Бежанцолюбителите игнорирате страховете на хората от Елин Пелин. Хората просто не искат сформиране на ново гето/общност подобно на ***, но с по-опасна религия и фанатизъм. Става въпрос не за 2-*** старци, а за бъдеща тенденция. Вижте във Франция и Англия какво става. Във Франция през седмица има безредици и палят коли. В Англия има цели квартали където англичани не припарват. Това ли искате в бъдеще?