Можело! Бежанци живеят в мир с местните от сeло Баня

Хората са там от години, не е имало никакви проблеми
18 фев 2017 11:45, Петя Славова
114
Можело! Бежанци живеят в мир с местните от сeло Баня
Снимка: bTV

В новозагорското село Баня от години живеят бежанци и се разбират добре с местните хора. В центъра пребивават стотина души, предимно семейства, има 40 деца.

Още по темата

Добре се чувстват, няма нагнетяване на напрежение, категоричен беше кметът на селото.

Срещу центъра има дом за възрастни хора. "От 20 г. сме съседи, проблеми до този момент не сме имали", категорична беше директорката на дома пред bTV.

"Това са хора като всички нас, млади, прилично облечени, с хубави дечица", каза и една от настанените в дома.

Възрастните в дома не пропускат да вържат мартеници на децата на бежанците на 1 март, както и да им подарят лакомства на 1 юни.

Липсва ясен координационен механизъм с ясна роля и отговорности на всички заинтересовани страни при посрещането на децата бежанци у нас, каза Дани Колева, изпълнителен директор на Национална мрежа за децатa.

"Всяка институция си прехвърля топката, никой не поема отговорност. Страдат децата, страда и местната общност, с която никой не е говорил. Хората са в правото си да се притесняват", отбеляза тя.

"Тези деца трябва да получават адекватна подкреп, а не да отиват в центрове, които са предназначени за тях, а не да бъдат настанявани в приемателните центрове заедно с възрастните бежанци", посочи Колева.

Доброто съжителство в село Баня се показва на фона на недоволството на жителите на Елин Пелин, които се разбунтуваха срещу сирийско семейство, желаещо да се настани при тях. Общината дори отказа да ги настани и издаде документи, въпреки че сирийците са с получен хуманитарен бежански статут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13Защото не са нормални "бежанци", а имигранти, търсещи, къде да ползват наготово благата, да натрапват див начин на живот и кървави религии, че и да искат да ги издържаме, а те да безчинстват, много от тях скрити или потенциални терористи.А управляващите в ЕС и страни като нашата, осигурили си отдавна благ живот по екзотични места, "забравят" физичния закон за скачените съдове. Смеси диваци с цивилизовани и става...дивилизоване. Хилядолетия загуба от хомо еректус до хомо сапиенс.
23
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДо 22...пълчищтата вилнеят у главата ти .
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези са семейства, а онези - дезертьори, разни откачалници и джихадисти.
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама тия бежанци не са като ония бежанци.Тези които идват сега са избягали затворници и терористи които нямат изгода да се бият за Ислямска държава.95% мъже.Никой не може да ме убеди,че в ония държави живеят 95% мъже.Това са целенасочено изпращани хора с цел дестабилизация на държавата и Европа като цяло.
20
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България живеят над милион местни мюсолмани. Сега пребивават няколко хиляди нелегални мигранти. Това е проблем, но не е съществения. Големия проблем е нашествието на рашките. Лукойл никога не са плащали данъци. Скъпи горива, безумни енергийни проекти от които сме назад с десетки милиарди. Пълчишта *** и рублофили вилнеят и където минат трева не никне.
19
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, ВМРО, Атака и НФСБ веднага да включат троловете да обяснят как в село Баня не живеят българи а агенти на турското разузнаване.И как тези бежанци, не са бежанци, а са варвари с по три калашника и кило тротил и скоро ще тръгнат по околните села да взривяват църкви.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Да не забравяме, че си бил двойкар, с амбиции на всезнайко. Аспарух е дошъл като завоевател, а земите ни тогава са били празни, така че той не клал, нито натрапвал, просто са се заселили българите там. А малобройното местно население не е било изтласквано, задължавано да ги издържа, да приема чужда антихуманна религия, не е имало Хелзинкски комитет, който да защитава търтеи...станала е една естествена, полезна симбиоза. Аха, двойкарино със самочувствие.
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умилих се и се разплаках! :-) :-) :-)
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"От 20 г. сме съседи, проблеми до този момент не сме имали". Странно, имаше ли преди 20 години "бежанци", откъде и в такъв ли грандиозен размер, както сега. И откъде бяха, както са сегашните - Пакистан, Африка, Афганистан... Там няма война... А специално пък в Афганистан янките вече десетина и повеаче години правят демокрация! Та афганистанците, които са най-много от имигрантите, от сащарската демокрация ли бягат?
15
0
 
26
 
! Отговори
Чудеснооооо преди 7 години
Нека местните в Банкя да си приютят вЦицките бежанци.ВЦицките.....Сложиха ли вече бурките и приеха ли исляма?.....Желая им прекрасен съвместен живот и по-далеч от моя дом!
14
0
 
37
 
! Отговори
Защо не ги щем преди 7 години
1. Видяхме достатъчно от патилата на Западна Европа.2. Знаем за международното споразумение относно събирането на разделени семейства.3. Знаем, че техните семействата се състоят от 20 и повече човека.4. Знаем, че те си имат традиции:а) Жената си стои у дома и няма друга задача освен да ражда и да възпитава децата си според консервативните им традиции.б) Според религията им, ние сме същества, подлежащи или на приобщаване към тях, или на унищожение.в) Задължават ни да им осигурим издръжка.
13
39
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не забравяме, че Аспарух е дошъл по тези земи като бежанец !
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Михойчо(7) не са го изтрили.Защо ли?
11
1
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Гледайки снимката, ако тази желязна врата е заключена постоянно, тогава е разбираемо защо живеят в мир
10
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От статията не става ясно почти нищо. Каква народност са въпросните бежанци, и какво правят в България 20 години? Защо не могат да се върнат в родината си и стои ли този въпрос въобще на дневен ред? Кой осигурява средства за издръжката им през тези 20 години и тези хора работели ли са нещо? Имат ли право да излизат свободно и да се разхождат по улиците? Как са влезли в България, след като от 20 години не са водени близки военни конфликти, с изключение на Югославия и т.н.
9
1
 
54
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Какви бежанци от преди 20 г. вие в ред ли сте ? Излиза че тия 20 г. ги храним и ги чакаме да се интегрират и да започнат да работят аман от обслужващи джурналя.
8
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да, защо да не се чувстват добре бежанците и да не са добре облечени? На държавна издръжка, няма сметки за плащане, няма работно време, пей сърце! И джамия да им построите!
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ZATRIVAT VI BAVO,BAVNO, AMA SIGURNO.......BULGARIA SE SAMOUNI6TOJAVA S POMO6TA NA PREDATELITE.
6
15
 
8
 
! Отговори
Михойчо преди 7 години
Българинът е гьот веренсуратлия не от вчера а от векове .
5
1
 
25
 
! Отговори
.,. преди 7 години
Bg medii sa mafia.