Можело! Бежанци живеят в мир с местните от сeло Баня

Хората са там от години, не е имало никакви проблеми
18 фев 2017 11:45, Петя Славова
114
Можело! Бежанци живеят в мир с местните от сeло Баня
Снимка: bTV

В новозагорското село Баня от години живеят бежанци и се разбират добре с местните хора. В центъра пребивават стотина души, предимно семейства, има 40 деца.

Още по темата

Добре се чувстват, няма нагнетяване на напрежение, категоричен беше кметът на селото.

Срещу центъра има дом за възрастни хора. "От 20 г. сме съседи, проблеми до този момент не сме имали", категорична беше директорката на дома пред bTV.

"Това са хора като всички нас, млади, прилично облечени, с хубави дечица", каза и една от настанените в дома.

Възрастните в дома не пропускат да вържат мартеници на децата на бежанците на 1 март, както и да им подарят лакомства на 1 юни.

Липсва ясен координационен механизъм с ясна роля и отговорности на всички заинтересовани страни при посрещането на децата бежанци у нас, каза Дани Колева, изпълнителен директор на Национална мрежа за децатa.

"Всяка институция си прехвърля топката, никой не поема отговорност. Страдат децата, страда и местната общност, с която никой не е говорил. Хората са в правото си да се притесняват", отбеляза тя.

"Тези деца трябва да получават адекватна подкреп, а не да отиват в центрове, които са предназначени за тях, а не да бъдат настанявани в приемателните центрове заедно с възрастните бежанци", посочи Колева.

Доброто съжителство в село Баня се показва на фона на недоволството на жителите на Елин Пелин, които се разбунтуваха срещу сирийско семейство, желаещо да се настани при тях. Общината дори отказа да ги настани и издаде документи, въпреки че сирийците са с получен хуманитарен бежански статут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
46
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Живеем в бедна държава, със смазана духовност и унищожена ценностна система! За това лесно се продаваме! Медиите ни са изкарани на сергии и всеки желаещ може да закупи медийни манипулации и да създаде паралелна действителност, като тази от настоящата статия, на доста ниска цена! Уви! Жалко за Родината ни, и малкото от нас, на които все още им пука! Другото остава едно, а то се нарича ислям! Бог да пази България братя!!!
63
2
 
9
 
! Отговори
хър мър преди 7 години
До Коце кметаГаню умира да гласува,няма значение за кого,и да си мисли,че нещо зависи от него!
62
1
 
3
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Корекция долу: "тендимодтаеат" да се чете "те си остават". б.авт.
61
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Доброто съжителство в село Баня се показва на фона на недоволството на жителите на Елин Пелин,"Се показва от кого? Показва се от Сорос и подчинените му медии в отговор на случката в Елин Пелин, за да ни баламосват какъв рай било "съжителството" с ислямисти.
60
4
 
36
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Престанете с отвратителната си, платена, соросoидна пропаганда! 100% от българите на искат те и децата им да живеят сред мюсюлмани! Ако ще не "бежанци", ами "ангели-хранители" да ги наречете, тендимодтаеат едно- завоеватели на Мохамед и болния му култ!
59
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В центъра пребивават стотина души, предимно семейства, има 40 деца."Разбират се добре, защото "бежанците" са затворени в център, вместо да шетат по улиците. Още по-добре ще се разбират, ако "бежанците" се върнат в родните си държави.
58
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с павежа кой може да живее в мир, то си знае от Витоша по-високо няма и Искъро по-дълбоко няма и това е. Никакъв прогрес през вековете!
57
0
 
21
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Ами кой ще им възтанови срутената държава, да не би студентски бригади от България. Когато официално приключи войната, а това скоро ще стане, да се връщат, щото от там където за първи път си вдишал въздух по-хубаво място НЯМА.
56
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ако броиките са верни 40 деца след 10 години това село няма да е бьлгарско
55
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войната в Сирия реално свърши. Да се връщат да си възстановяват държавите. Тези, които искат да останат, явно не смеят да се върнат, защото се страхуват от отмъщение за делата си. А ние трябва да живеем с тази бомба в дома си?!
54
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можело,само за фашистката празна картуна - не може.
53
1
 
18
 
! Отговори
Станимир преди 7 години
Хората които искат "бежанци" да се заселват в България не се ли питат защо 99% от тях са млади мъже! Явно не...
52
0
 
14
 
! Отговори
Станимир преди 7 години
Нека приемем ВРЕМЕННО само тези които имат документи и е доказано, че са от региони с военен конфликт! Разбира се ще трябва да ги пратят да работят на полето за да си изкарват сами прехраната. В такъв случай съм съгласен, всичко друго е неприемливо!
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правите ли разлика между център от затворен тип и разселване? В Елин Пелин искат трайно да ги заселят!!!! Никога!
50
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Sega sa 40q sled 10 g. - 400q a sled oshte 10 -4000. Te sa tuk, za da ni zaladeiat!
49
2
 
6
 
! Отговори
До 56 коце кмета преди 7 години
Мойте селско момче, евро-социалистите, начело с другаря Станишев са всичките до един за повече мигранти и за повече пари за настаняването им. Та кажи ми за кой да гласувам, като алтернативата е по-зле.
48
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Taка трябва, те са бъдещето на умиращият ни етнос.Естественото не може да се пречупи със сила.
47
0
 
20
 
! Отговори
Станимир преди 7 години
Според журналиста Мажд Алгафари(от сирийски произход) повечето от "бежанците" са икономически имигранти, истинските бежанци които бягат от война са много малко. Тези хора не трябва да се смесват с нас СЛАВЯНО-ТРАКИТЕ! Та аз не се чувствам близък с много етнически българи, камо ли да искам да се смесвам с тия араби или там каквито са...
46
2
 
8
 
! Отговори
Handel преди 7 години
До АнонименДа, имаше такова нещо. В София няколко лъскави хотела бяха запазени само за араби; един от хотелите дори хората го наричаха "Арабска среща". Само че не бяха бегълци, a на по 6 месечно обучение. Няма да уточнявам на какво се обучаваха - сетете се сами.
45
5
 
22
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
В мизерните казарми, където са били войници-защитници на Родината, сега след скъпи ремонти вкарват ислямски нашественици. А *** все си гласува за Тиквуний... Вие нещо не сте добре!!!