Тръмп не ни пропусна, поздрави България за 3-ти март

САЩ се гордеят с трайното сътрудничество между двете страни
Обновена: 2 мар 2017 18:49 | 2 мар 2017 18:15,
122
Тръмп не ни пропусна, поздрави България за 3-ти март
Снимка: Reuters, архив

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън се обърна към всички българи в изявление, публикувано на сайта на Държавния департамент на САЩ, по случай предстоящия ни национален празник, предава "Труд".

"България е наш съюзник в НАТО и близък партньор, и САЩ се гордеят с трайното сътрудничество на нашите страни", пише Тилърсън.

"От името на президента на САЩ Доналд Тръмп и американския народ поздравявам всички българи по повод националния празник – 3-ти март.

Нашите взаимоотношения са здрави и ние ще продължим да работим заедно за икономически растеж чрез увеличаване на търговията и инвестициите, за подобряване на безопасността и сигурността на всички наши граждани, както и за връзките между българския и американския народ чрез образователни и културни обменни програми.

Съединените щати очакват с надежда дълги години на дълбоко приятелство и партньорство с България", допълва още държавният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
1111 преди 7 години
uli mesec pak
49
4
 
26
 
! Отговори
тт преди 7 години
До до 34Аха, тази същата "братска" Русия, която предава заговорниците с българско гражанство от нейната армия на турците, след като Велчовата завера бива разкрита? Тази ли Русия? Просто е така братски ни освобождава от добра воля нали... Абе момчета и момчета, вие в кой свят живеете? Всичко се прави с дадени интереси и цели... За това нито Русия ни е освободила "братски", нито Европа не ни е прегърнала " сестримски" в момента както си мислите... Нито "САЩ са ни "най-добрите" приятели на света..
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kato padnat vizite i poznaite koi shte raboti v BG ?
47
8
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен63 Аз пък те съветвам, да напишеш в търсачката:България, която изгубихмеИ да четеш, но знай, това, което прочетеш, НЕ Е комунистическа пропаганда, а е било действителност.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ди Един от СеверозападаПросто такива като теб, които са чели кратките учебници си личат и разпознават от далеч. Прочети Строителите и може да си промениш мнението.
45
6
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен Не мога да споря с теб, предавам се. Още повече, че от личен опит знаеш май, какви курсове по история четат в милиционерското училище, или пък баща ти е разказвал, а може би е и преподавал там.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един от СеверозападаНе си чел достатъчно, в милиционерското училище сте чели кратките курсове. Прочети поне Строителите на Симвон Радев,ако не друго.
43
5
 
11
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Каква обща култура имаме с руските азиати, бе русофилче?
42
5
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен54 Умен, колкото е трябвало-чел съм я историята. Плез първата световна война, сме се били срещу Руснаците, и сме ги били някъде, а някъде са се побратимявали войници по фронтовете, на Добруджа, или са гърмяли във въздуха.След 1917-та, до към 1922-ра, къщите тези, "белогвардейци" , заедно със семействата си, се емигрирали у нас, държавата им е дала документи, работа, като на окупатори, същите тези, от 5-тата колона...Цар Борис по-късно познавайки народопсихологията, не прати войска
41
13
 
7
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Самоварите като чуят Русия и освобождение, започват да пускат пара, фучат, пръскат и накрая прегарят.
40
1
 
24
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Да живей България, да живей Америка, да живей Русия !!! Чакаме пари и инвестиции.
39
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Благодаря Рекс ти си пич !!!Дайте някой друг милиард инвестиции.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един от Северозапада, уменАми чети история бе. Ако не беше Стамболов Русия щеле да окупира България след Съединението с помощта на русофилската си пета колона.
37
8
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен 50 За Путин ние вече сме потенциални врагове, от другата страна на фронтовата линия сме, приели сме чужди войски, база, а и танков корпус приемаме, за който услужливо на американците НЕ говорим, за да не се дразни излишно населението.Суверенни и независими сме от всякъде!!! Тоест, даже в собствената ни държава, нищо вече не зависи от нас.Ти, уважаеми колега, 50, би ли подарявал оръжие, или каквото и да било, на враговете си, които един ден могат да го насочат буквално срещу теб?
36
8
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Прод. на 49.Така ли постъпва окупатор с населението? Подарява му оръжия, въоръжава и обучава армията му? До степен, капитани да победят генералите на друга армия, при Сливница? Днес ни подаряват не нови оръжия, а бракувани "Жипки", фрегати, или се канят да ни продадат 3-та употреба изтребители ,на цената на нови. Индустрията, доколкото я има, и в чужди ръце, а ние все повече ставаме емигранти, или роби на чужди чорбаджий в собствената си страна, водени от уж наши политици и-зм-ек-яри.
35
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Русия е искала да прави България не свободна държава, руска губерния.''Не знам кой какво е искал да прави,но ние бяхме 34 та икономика в света.Сега сме наистина колония :без промишленост,без земеделие без суверенитет.А ако смяташ ,че *** на американски,германски,френски *** е признак на патриотизъм ,значи си за лудницата.
34
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Путин какво чака че не ни поздравява?
33
4
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен47Русия искала да прави България губерния?Не позна, колега по форум. И Русия, и Англия,а и Австро-Унгария се бият от векове за едно-излаз на топло море, с незамръзващи пристанища. За контрол на проливите.За територия. А е по-добре населението да ти е съюзник, не да го окупираш. За това, АКО, някога идеш на Шипка, Плевет, или другаде, виж датата, на която са произведени воювалите 1877-78ма оръжия. Нови, и дарени после на България.Участвали и в 1885-та, при Сливница.Ще продължа.
32
4
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
В центъра на Враца хубав паметник, на Българо-Американската дружба, датираща от втората световна война още, когато Летящите крепости сипеха бомбени килими над София и Враца.Но, нищо не бива да ни учудва. Бинев-от Атакист-пръв ДПС-ар,Михайлов-*** на Местан, какво ли ще видим още...Лично мен би ме учудило само, ако пред НДК, телевизията дава директно как каца летяща чиния с извънземни.Всичко друго вече сме виждали или чували!
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 48Мисля, че са му обяснили на Тръмп, къде е България. Все пак Мелани е от съседна, славянска държава. Виж, на Обамата сигурно е трябвало да обясняват - все пак, "нерде Кения, нерде България".