За кого ще гласуваме? Време е за избори!

Платформа ни помага в избора на най-подходящата партия
14 мар 2017 18:52, Красимир Ангелов
147

По-малко от две седмици преди изборите задаваме въпроси: На база управленски намерения или на база симпатии гласуваме? И вярват ли самите кандидат-депутати в платформите на партиите си? А отговорите търси Мария Папазова от телевизия Bulgaria On Air.

Решили ли сте за кого да гласувате? Ако отговорът е не, то на помощ идва интернтет платформа –  Време за избори. Тя ни помага да разберем коя формация на база програмата си стои най-близо до нашите виждания.

"Ние имаме една представа за политическите партии, която е на база симпатии и антипатии. Когато се се говори за разочарование винаги питам какво ги е очаровало. В много случаи хората харесват даден политик, но зад това не стои непременно вижданията на партията", посочи политологът Антоний Гълъбов.

Екипът на Bulgaria On Air покани кандидатите за народни представители на водещите, според социолозите, четири политически формации. За да отговорят на въпросите на "Време за избори" и да видим в коя част на политическото пространство ще се позиционират. ДПС не се отзоваха.

Водачът на листа на "Обединени Патриоти" за Русе Искрен Веселинов се оказа идейно най-близък до АБВ-Движение 21 според платформата. Самият той си го обясни с това, че формацията взаимствала голяма част от тезите си от патриотите.

"Авторът на платформата не е обхванал всички виждания на обединени патриоти. Не можем да решим на база платформа, защото те са нещо, което се пише прекрасно, но много често не се изпълнява", допълни Веселинов.
 

При Данаил Кирилов от ГЕРБ и Георги Свелински от "БСП за България" изненади нямаше - и двамата се оказаха най-близо до собствените си партии. И двамата вярват, че най-важна е програмата, но хората гласуват по-скоро по симпатии.

"Избирателите би трябвало да анализират два компонента – какво е програмното заявление, какви хора стоят зад него", смята Данаил Кирилов.

Георги Свиленски пък обяви: "През годините са загубили доверието си в програмите и за това разчитат на симпатии, а по-важни са програмите".

Соня и Денис са млади хора, които гласуват и се интересуват от политика. И двама вече са взели решение за кого да пуснат бюлетина. Резултатите от платформата обаче показват нещо съвсем различно.

"Много ме изненадва резултата, не мислех, че ГЕРБ ще е на първо място, аз гласувах за Нова република", споделя Соня.

"Като цяло съм изненадан. Чудя се дали гласувам на база убеждения или пристрастия. Имах намерение да гласувам за друга формация, която в момента е последна в списъка“, заяви от своя страна Денис.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
8
 
16
 
! Отговори
Червенко преди 7 години
За комунистите дека утепаха на Бойчето дедо му!Ега утепат и Бойчето!
66
6
 
12
 
! Отговори
Aaaa преди 7 години
Само не и за Герб, Дост и Дпс. Аз лично няма да гласувам за никой.
65
4
 
6
 
! Отговори
ДРУГАРИИИИИИИИ.... преди 7 години
ИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ВЪРВИ ДОБРЕ........АМА , ПАРИТЕ ГИ НЕМАААААААААААААА.....ЗА КВО ДА ГЛАСУВАМ ,БЕЕЕЕЕЕЕ.....??!
64
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То за руснаците, най-добре е да спечели ГЕРБ, но за българите е най-зле .
63
2
 
18
 
! Отговори
10 преди 7 години
Гласувам за българско производство , повече държавни фирми и ред. Не гласувам за евродирективи , евроценности , евробюрокрация , толерастия , либерастия , обезлюдяване на цели региони и продажничество. Да живее България и националното самосъзнание. Вън на всички западни използвачи и икономически престъпници. Не на турското влияние и мустакатия анадолски ***...ф. Не на Сорос и неговите организации.
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На партиина платформа който се е качил винаги са го прекарали. На никаква платформа не се качвам. За децата на комунистите за тикви и за овчари не гласувам та ако ще не платформа а златна каляска да ми предложат. Но това много малко хора го разбират повечето са УО в превод умствено ограничени а те са много!
61
12
 
7
 
! Отговори
скънка преди 7 години
само не и за БСП
60
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е да има ДОСТлук, иначе идват ДОСТа лукавите ФАШИСТИ
59
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това кой ще спечели изборите в България, няма никакво значение или отношение към човешката цивилизация!Единственото ИСТИНСКИ ВАЖНО НЕЩО Е НА РУСНАЦИТЕ ДА ИМ Е ГАДНО!
58
3
 
4
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Няколко милиона мишлета,гласуват за бъдещето светло,и пак до гроб робуват на ДС-то,и се преселват на небето.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КРАЙ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТРУПОВЕ!
56
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ трябва да си заминат, това е метастаз, който ни обрича на безвремие...само една партия може да ги спре.
55
0
 
2
 
! Отговори
Eveng преди 7 години
Nedeliata e pochiven den. Ot Gospod e takav Red. Da si razvaliam nedelnia slanchev Rahat, da hodia do nekvi tamni marliavi staichki s nekvi ogromni Opashki ot bulgarski Hora i Rachenici?!Tazi traditionna bulgarska Rabota moje da stava v drugo, udobno za mene Vreme, Skorost - v delnichen den i po bulgarskata Posta. Za kakvo da otivam na kraka do nekva si kutiika i tamna staichka?! Nema nikakav Smisal. Samo Zaguba na Skapo Nedelno Vreme....i Zaguba na Mnogo Bg narodni Levove...kap...kap...kap..
54
1
 
1
 
! Отговори
izberi преди 7 години
ot 14 do 21!
53
2
 
3
 
! Отговори
Зъбльо преди 7 години
Ти не си никакъв Анонимен, а си най-обикновен Тъпоимен.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук нек'ъв зъбльо се зъби с ченето си, дето не му е по мярка.Е - за съжаление такива ни избират "управляващите"Писна ми от неграмотни некадърници!!!
51
5
 
7
 
! Отговори
Мирела преди 7 години
Като се замисли човек ГЕРБ партията на мафията, БСП комунистите дето окрадоха България, ДПС и ДОСТ обслужват интересите на Турция. Патриотите са лъжепатриоти. СДС, РБ, и другите техни туморни образувания са пребоядисани комунисти , а всичко останало е политическа плява. Просто НЯМЯ ЗА КОЙ ДА СЕ ГЛАСУВА! Това е ФАКТ! остава ми само НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО!
50
4
 
2
 
! Отговори
Палеонтолог преди 7 години
ДОСТатъчно мърляви кукли на конци. ДОСТатъчно чужди проекти като самоДОСТатъчните си северни части на торса.
49
1
 
5
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
За кого да гласуваме ли ,а как да забравим началото на червените другари които станаха господари като си раздадоха куфарчетата и парцелираха тлъстите хапки,как да забравим и гербавите *** които туриха пръста на червените си учители които преди това обслужваха . Така като гледам май ще ходя за гъби .
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само много прости,много неграмотни хора на които им липсва дори елементарна култура и възпитание ще гласуват за мафията ГЕРБ и простата Тиква .