На нов глас: Ваксините - задължителни или препоръчителни?

Майка иска да се бият след направени изследвания
Обновена: 25 мар 2017 14:04 | 25 мар 2017 14:02, Петя Славова
178
На нов глас: Ваксините - задължителни или препоръчителни?
Снимка: архив, Reuters

Все повече родители се притесняват от големия списък със задължителни ваксини и възможните странични ефекти от тях.

Ваня Ботева е майка на деветгодишно дете и домакиня. Според нея родителите трябва сами да избират, дали да ваксинират децата си. Възмутена е, че още с първите глътки въздух, бебетата се имунизират.

Самата тя забелязала промяна в здравето на детето си след една от ваксинациите. Твърди, че лекар я е посъветвал да отложи имунизациите. Не пожела да назове точно проблемите, защото вярва, че е по-важна каузата, съобщава Нова тв.

Още по темата

Ваня установила, че самата тя като дете е ваксинирана много по-малко. Прави сравнение с настоящето."До годинка съм получила 7 ваксини със 17 различни зарази, които фигурарт потях. А на моето дете са 17 ваксини до годинка с 66 различни вируса. На какво се дължи това увеличение на поставените брой ваксини?", попита тя.

Ваня следи и актуалните новини около откритите случаи на морбили в Пловдив. Знае и за епидемията, и смъртните случаи в съседна Румъния.

Не на последно място Ваня е възмутена, че няма компенсации, ако децата пострадат от ваксините. И все пак детето на Ваня е ваксинирано. Защото без имунизации не може да ходи на детска градина и училище.

В същото време зам. министърът на здравеопазването д-р Галин Каменов обясни, че ваксината за морбили няма никакви странични ефекти.

„В момента болните от морбили у нас са осем. Всичките са неимунизирани, от ромски произход. Правим всичко възможно да не се даде тласък на това разпространение в страната”, каза той.

По думите м, ваксините работят, просто обхватът в Румъния не е достатъчно висок. Статистиката показва, че в последните 15 години само от морбили са спасени 20 милиона детски живота", съобщи още д-р Каменов и допълни, че се базира на статистиката. Според него не може да се правят изводи от един случай.

Той коментира още, че броят на ваксините се увеличава, тъй като науката се развива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задължителни! Предпазете невинните деца от простите им майки
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАРТИЯ - ВСЕЛЕНСКО УПРАВЛЕНИЕ НА ХОРА.1. Затвор за хора с бити ваксини на брой по-малко от 100 бр.2. Публично стригане - нула номер на майки, които говорят и пишат срещу ваксините.3. Биене с камшик на гол з***дник за политиците гласували и приели законите за социалните помощи.4. Отнема лиценз на лекар, който изпише хапче или лечение на пациент без да бъдр направено лабораторно изследване.
23
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно тази майка домакиня къде се е образовала? В БГ Мама ли? Сега също може да откаже ваксинация, но трябва да понесе последиците от решенията си. Ама май не и стиска. И после що имало епидемия от морбили? Ми с такива майки и полиомиелита ще се върне.
22
8
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Значи, ако си хив позитивен, можеш да си в обществото и законът гарантира опазването на тайната на диагнозата ти, обаче, ако не си ваксиниран, виждате ли, си опасен и трябва да вървиш на необитаем остров. Вие, ваксинираните, що ревете?! Дори да се разболеете, ще изкарате болестта в лека форма, не го ли знаеш?!
21
9
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Ми не си ваксинирайте децата, щом не искате.. Кой ви пречи? Един ден като се тръшнат от някой банален вирус - ще ви питам тогава.. Тая майка да се чуди човек що за птичи мозък притежава, щом не схваща защо сега ваксините са повече от преди..
20
1
 
3
 
! Отговори
Don Claude преди 7 години
До АнонименАйде, аз ще те ваксинирам, тапир.
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До factotumДа, това никога не се споменава. Както и редовните епидемии от полиомиелит (детски паралич) и всякакви забравени в нормалните общества болести.Ама там като тръгнеш с ваксините и излизат бароните и обясняват как им биели инжекции да не раждат и се почва.....
18
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И моите 5 стотиники:1. Задължителни ваксини или подпис, че отказват да се ваксинират. Това да се вписва в картона или здравната карта.2. Платено лечение за отказалите се.Само да напомня за детето, което умря в Испания миналата година от дифтерит, защото родителите били антиваксинацита.
17
1
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
ако дете е болно не му слагат ваксинация, а се чака да оздравее. Ако е клинично болно и нещо специално не е наред се консултира не с един лекар.
16
0
 
9
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Обаче не се казва ,че всъщонос всичко идва от Столипеново къде хората живеята в мизерия, и причвички по сходни на животни!
15
9
 
8
 
! Отговори
Антихуманна доктрина преди 7 години
До 13--Ходи ти на пустинен остров. Но там няма да можеш да упражняваш нацисткия си нагон да ваксинираш другите против волята им. И това за ваксините го кажи в очите на хората, чиито деца са увредени до живот и никога няма да бъдат нормални хора на този свят. Кой носи отговорност за това? Никой разбира се - в името на общото благо е.
14
11
 
17
 
! Отговори
Всички са разбирачи преди 7 години
Неграмотници, които не разбират нищо от микробиология, дрънкат глупости за панацеята наречена ваксинация. Ваксината е атака към организма и организми, които не са оптимално здрави, могат да бъдат фатално увредени от една такава атака. Естествено, че ваксините се тестват в лаборатории по 1000... пъти, но не се анализира достатъчно ефекта им към нездрави и слаби организми, а ваксинацията е 100% задължителна. Схващаш ли елементарната математика и логика или е трудно, 11?
13
10
 
11
 
! Отговори
До Николова преди 7 години
Ходи ти си ваксинирай децата с тия ваксини. Ние не искаме. А ако цъфне отново тоя престъпник в НС толкова по-зле за България./Ако още я има, че заради такива като него май ще ставаме Турция/
12
3
 
11
 
! Отговори
1 процент преди 7 години
На принципа на по-малкото зло големи групи т.е мнозинството е защитено от болести чрез ваксините, с цената на нищожно малка група увредени от самата ваксина. Малката група деца са имали лошия късмет да са предразположени към срив на естествения имунитет и отключване на редица увреждания след дадена ваксина. Последствието си го тегли детето и семейството му. Уви, в моето семейство попаднахме в малката група.
11
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе тровете се бе,тровете си децата с "менделееви таблици" и химии,пълнете гушите на фармацефтични мафиоти и паникьори...
10
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Животът си е твой ако живееш на пустинен остров. Щом не се ваксунираш ставаш опсасен за околните които също не са ваксинирани. Такъв е случаят с мирбилили когато има 17 деца загинали.
9
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не говорят за ваксини срещу грип бе смотани... говорят за ваксини за болести които за хиляди години са убили милиарди хора преди да се появат ваксините последните 50-60 години
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Кои вируси мутират всяка година? Тези на Паротита и Коклюша ли?"На грипа.И едва ли само той.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои вируси мутират всяка година? Тези на Паротита и Коклюша ли?
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако са на Москов да ги изхвърлят. А той вместо да се кипри доволно по разни плакати - в затвора.