Човек избира как да приема света - чрез атеизъм или религия

Тивериополският епископ Тихон пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 апр 2017 12:32 | 14 апр 2017 11:56, Анисия Иванова
134

Каква ти е ползата във вярата, ако не искаш да си изясниш връзката с този, когото почиташ днес, попита в студиото на "България сутрин" Негово Високопреосвещенство Тивериополски епископ Тихон.

Пред Bulgaria ON AIR епископът коментира дали стремежът на съвременното общество към наука и образованост не става атеистичен?

"Атеизмът е отричане на Бога, а науката не може да го отрече. Причината за това е, че винаги идва един праг, който посочва едно "Да". Този праг води със себе си Бог, който е всичко онова, което е невидимо. А науката иска да покаже какво е около нас", разказва Тивериополски епископ Тихон.

Той заяви, че имаме два избора как да възприемем всичко, което е около нас:

"Единият е по атеистичния, а другият по религиозния начин. Вторият казва, че всичко е създадено от Бога и ние сме част от Него. Религията казва, че трябва да живеем в хармония както с тези около нас, така и с околния свят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
0
 
! Отговори
testte преди 7 години
test
82
2
 
0
 
! Отговори
от Марс преди 7 години
До РистуПо-малко чети,повече мисли!Задължително!А еволюцията изобщо не е това,което си мислиш!Успех!
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 93 от славянинсамо че ''вярващият'' капиталист не знам защо вярва повече в парите, отколкото в Бога!?..............защото бог не го храни,но парите - да !
80
0
 
0
 
! Отговори
Ристу преди 7 години
До някой:Представата ти за еволюцията е неточна. Много правилно си сложил "учен" в кавички, защото никой истински учен няма да го каже това. Сложните неща като цветето и човека не са се появили от раз, съвсем случайно, а чрез естествен подбор и процеси, добре описани и обяснени от еволюцията. Ти очакваш торнадо да се завърти в сметището и да направи самолет от материалите там. Еволюцията не работи така. Препоръчвам ти да почетеш малко истинска наука, за да видиш как стават нещата в действител
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се карайте. И едните и другите сте прави. Просто едните наричате твореца Господ Бог Исус Христос, а другите го наричат с някакви латински имена като pithecanthropus erectus.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Религията - човешки модефицирана "вяра" според интересите на някого! ВЯРАТА В БОГ - Истината! Църквата - Библията! Няма смисъл от повече приказки! "Не бъдете многословни за да не заприличате на фарисеите и съдукеите!"
77
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 7 години
До 106 АнонименСъгласен. Хората нямат проблеми с Бог, но определено имат проблеми с религията. Не можеш на никого да "натресеш" да вярва в каквото и да е било, в каквато и да е догма или правило. Човек сам изживява и разбира кое - да и кое - не и според това формира голяма част от мирогледа си. Не ти трябва проста вяра, а вяра с вкус - вяра с вкус към истината и любовта от висш порядък. Такива хора религията нарича светци. Това е дар, който не всеки има, но дар достоен за почит.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпотрябвала ни е скапаната им попска религия! Защо "Гълфон" не говори за вярата? Защото религията му носи туй-онуй! Защо не направи сравнение между ВЯРА и атеизъм? Религията е чудесна за такива пишман епископи и прочие! Но вярата в Христос е истинска! Религията - пълен ***!
75
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До SJWСпоред тебе децата не принадлежат на родителите си, така ли?Ти деца имаш ли?
74
2
 
8
 
! Отговори
SJW преди 7 години
Човек нищо не избира, защото на децата им я набиват скапаната религия още преди да са порастнали. Това тормоз упражняван върху деца и дезинформация.
73
6
 
7
 
! Отговори
някой преди 7 години
Погледни едно цвете и после ми кажи, че то се е създало случайно. Разучи как работи собственото ти тяло и ще разбереш, че няма как това да е случайност. В цялата вселена има хармония и нищо не става просто ей така. За създаването на една сграда си трябва разум. А всеки "учен" ще ти каже, че вселената се е създала случайно. Защо една сграда или мост не се създадоха случайно за толкова време? Защо само част от маймуните еволюираха, други си живеят и досега така? Много въпроси без ясен отговор.
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А чрез вяра в Бога явно не може ,според епископа!!!Слава на Бога!
71
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека е единственото животно което за да живее има нужда от причина за да си обясни защо съществува. Религията е просто нещо което те кара да се чувстваш повече от другите.Ако си християнин и правиш добро за да идеш в рая значи не си вярващ а просто опортюнист, сметкаджия. В изсляма е същата работа.Взривяваш ,колиш неверници за да получи 72 девственици и семейството да ти е добре заплатено уж от имамите! Смиреният човек каквато и вяра да има не ходи да се хвали .
70
11
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
СССР беше агресивно атеистична държава.Девизът на САЩ е "На Бога се уповаваме". Къде са едите, къде са другите?
69
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ли интересно съвпадението, че чудесата намаляха рязко с напредването на науката.
68
13
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Много пъти съм се сблъсквал с атеисти и прави впечатление, че това са изключително ограничени, себични психопати, приземени, без реална преценка за света и с изкривени виждания за бъдещето. Неслучайно социализъм, комунизъм, фашизъм и всякакви -изми, вървят ръка за ръка с атеизма. А пък да видиш социалист да дава милостиня е най-рядкото събитие във Вселената.
67
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 96 от славянинХоди се застреляй ти казах. Тъкмо да се видиш с глупавия си бог.
66
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бих имал нищо против вярващите да практикуват религията си, ако не искат с това си занимание да пречат на останалите. Но не е така - всяка религия иска да наложи догмите си на всички, включително насилствено. Всяка религия търси влияние върху най-податливите - децата, опитва се да участва във възпитанието и образованието им. Вярващите са готови да убиват, ако вярват че го вършат в името на своя Бог. Вижте тези, дето газят с камиони, или другите, горили вещици и съдили учени.
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 85 от славянинВярвай си там в смотаните богове и не ни занимвай с психичните ти проблеми.
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 85 от славянинМоля те млъкни защото простотията и липсата на логика в празната ти глава е болезнено за всички останали.