Жените и насилието – лесните жертви на силовите мераци

Динко от Ямбол разпали стария дебат за насилието над слабия пол
17 апр 2017 15:00,
90
Жените и насилието – лесните жертви на силовите мераци

По празниците "ловецът на мигранти" Динко от Ямбол се прочу поради още една причина - приятелката му оповести, че любимият ѝ е посегнал. Той веднага отрече казаното от нея, като отправи контраобвинения към възлюбената си.

Така или иначе случаят отново разпали дебата за насилието над жени. По темата в "България сутрин" говориха журналистът Патриция Кирилова, младата актриса Анна-Мария Николаева и адвокат Елена Кръстева от Сдружение "Алианс за защита от насилие, основано на пола".

"Първото нещо, което трябва да се направи е обаждане в полицията на 112, изваждане на медицинско и оттам нататък жената по най-бързия начин трябва да получи психологическа подкрепа и да заведе дело", коментира адвокат Кръстева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ много жени не се осмеляват да потърсят помощ от страх и срам. Това обаче не трябва да е така, продължи тя, а вече има и центрове, които са фокусирани в това да помогнат на дамите, които са станали жертва на насилие.

Журналистът Патриция Кирилова пък сподели, че самата тя има преки наблюдения върху проблема, тъй като са ѝ били отправяни заплахи онлайн, заради материали, които публикува.

"За съжаление нашите мъже бъркат посоките на своите силови мераци, за да ги реализират. С жени е много лесно и показва едно ниско ниво на еволюция, което е доста притеснително", посочи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 45Глупости...в Анадола само мъжът бие, а жената кротува, докато в нашите взаимоотношения сме като Ал Пачино и Мишел Пфайфър във филма Белязания..и двамата се обиждат и нападат навсякъде докато се обичат.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хм, тя и мойта без да е пияна ми е налитала да ме удря и като й извия ръцете и се осмирява. Удрял съм я само веднъж, понеже прекали и си помисли че ще ме пребива на 3 водки. Като й извъртях един шамар и си седна на заддника. Оттогава не ми е скачала- минаха 8 години вече.
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 51 Човече, тази за да посегне на Динко значи е била пияна като талпа. Аз друго обяснение нямам. Самият Динко е казвал в интервю , че я обича много... преди 2 години мисля. Няма друга причина Динко колкото и да е пиян да й посегне, ако не го е провокирала. А Тази го е провокирала понеже е била пияна здраво. К'во има да се умува?
39
6
 
12
 
! Отговори
Бай преди 7 години
Не одобрявам насилието над жени. Само ми е интересно как така пи.ча си е седял мирно и тихо/такъв предполагам тя го харесва/ и изведнъж скача да я бие. Без причина?! Ами ако е проблемен, какво дреме там още? Пппарички! Тия скандали няма само един виновен, ако нашия се е сетил да я запише на нещо, журналистите друго щяха да напишат
38
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не одобрявам насилието и побоя над жена,това е глупост.Но в този случай нещо има недоизказано,нещо съмнително,страната ѝ е охлузена,не е ударена,не мога да заема ничия страна,защото нещата са неясни и съмнителни.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Надя НиколоваМи хубаво. Значи аз съм с дълбоко вкоренени комплекси и чувство за малоценност, каквото и да означзва това. Да знам какво да казвам ако евентуално ме попитат.
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То остави дамите, ами и медиите ги харесват, политиците също... После се чудим що всички ни се смеят. Нормално, идолите на нацията имат по две клетки мозък.
35
4
 
35
 
! Отговори
натюр преди 7 години
Е нали такива си ги харесвате бе мили дами... нацепени батки, с татуировки, гръмки прякори и репутация на лошо момче... Мъж мечта ;)
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Женското насилие не е по-малко, дори да е само психическо.А клипчетата с момичешки физически бой са по-жесоки от тези с момчешкия.
33
2
 
26
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Леле леле, при вас въобще си е забавно :)))). Само че това дали са отношения между мъж и жена или по - скоро спаринг партньорство?! То май в повечето български семейства е така и не виждат никакъв проблем! Считат тези отношения за нормални и шамарите за част от семейния колорит..... Прекалено сме близо до Анадола и географски и като манталитетът.
32
4
 
18
 
! Отговори
до 32 Прасето преди 7 години
Те украинките са умрели за вас. Много буйна фантазия имате. Вие жени не може да издържате. За семейство да не говорим.
31
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Курчев"Значи това което е нужно за жената е много бой и много любофф! Редовно!",от такива Ориенталци като теб,жените предпочитат мъжете на Запад.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тоя е патриот, по-добре да сменяме държавата. Та той едва пише и чете.
29
21
 
5
 
! Отговори
Киро преди 7 години
Азе като я подбера мойта брамтия на плесник и тя знае вече сама си носи колана ,*** понякога свалям моя ,че е от дебела кожа да плющи по-арабията ,но нема никво намерение да се оплаква и реве некъде щот знае кво ще стане после.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** тои верно има 67хил харесвания на страницата му във фейс. Иначе ясно от каквопроизтича насилието над жени, над деца, и т.н Ястое и че българинът харесва ***, утре динко ще е дупетат, те всички са такива само те печелят подкрепа дори и без пари.Не е виновен който яде баницата...........
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Експерно становищеЗащо ли? как така защо, ами че то ясно - за да не обидят алаха!
26
13
 
6
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 7 години
Намери се начин да се блокира дейността на един патриот... и разбира се намери се затова жена ... кой я знай коя е, каква е и прочее... но е изгодна на властимащите нацинални предатели (прости им Боже, те не го разбират, те просто си заработват грошовете...)Не преставам да си мисля, че има световен евр(оп)ейски заговор... във всеоръжие братя...
25
19
 
6
 
! Отговори
Разбирачев преди 7 години
Жените са мазохистка ,колкото повече "удриш" толкова повече те обичат и уважават!
24
12
 
5
 
! Отговори
Костотрошачев преди 7 години
Трябва прешлени да пръщят!
23
0
 
8
 
! Отговори
Гочо от Стара Загора преди 7 години
Дражето още ли не е измислил песен за Динко? Земляци са все пак