Аларма: Служителите на МВР работят при ужасяващи условия

11% от криминалистите са със злокачествени заболявания, твърди синдикалист
16 май 2017 10:52, Анисия Иванова
55

Проблемите в системата на МВР се задълбочават все повече. До мен не е стигнала информация относно напуснали криминалисти, но е много вероятно това скоро да се случи. Условията, в които се работи в Института по криминалистика, са ужасяващи. Това заяви в студиото на "България сутрин" зам.-председателят на управителния съвет на Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) Борис Прешелков.

Той допълни още, че през изминалата зима инсталацията в института е замръзнала, след което се е наложило цялата сграда да бъде разбита за поправката ѝ.

Вследствие от това сградата сега е потънала в азбестов прах, който служителите дишат. А според статистика на МВР около 11% от служителите в този институт са получили злокачествени заболявания.

"Който и да беше поел управлението на МВР, щеше да се сблъска със същите проблеми. Това е наследство, предавано с години. Проблемите обаче вече са твърде големи и не търпят отлагане. Не е нормално административните служители да получават всяка година допълнителни доходи за дрехи, а униформите да не са сменяни от 2012 година насам", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Заплатите, които служителите получават, уронват достойнството им. Бюджетът на Министерството на вътрешните работи всяка година се дофинансира, но средствата отново не стигат. Трябва да бъдат направени реформи в системата, защото голяма част от хората там не са нужни, обясни криминалният психолог Росен Йорданов.

"Не очаквам нищо конкретно от управлението на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Няма как да очаквате каквото и да било от човек, който е напълно чужд на системата. Когато някой бива назначен на такъв висок пост, то той трябва да си го е заслужил с предишни действия и опит, коментира още Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Служителите на МВР са болни за пари.
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"11% от криминалистите са със злокачествени заболявания, твърди синдикалист"Mи другите хора с кви заболявания са уеее?!
25
0
 
5
 
! Отговори
tavan преди 6 години
dai da vidim video ot dolu do gore i horizontalno....kak, kade, kakvo, kolko, koga, koi..nali imat hiliadi kameri...
24
0
 
2
 
! Отговори
ed преди 6 години
meshereto trebe da im pravi redovno visitacii i epikrisi...
23
0
 
3
 
! Отговори
4 et. преди 6 години
stiga laji...samo pushat, piat kafe i sediat s telefona i tableta do klimatika ...nai-umnite reshavat krastoslovici do portala i pokazvat s nejelanie kade e klozeta i mivkata...
22
2
 
18
 
! Отговори
кой преди 6 години
Ей синдикалисти и пр.търтей, одитите в Грузия да ви кажат как се прави реформа в полицията която е добра и за служителите и за хората,преди години там имаше тотална реформа всичко гнило и излишно беше изритано и сега всички са доволни,но явно у нас някой не искат промени и добър живот.
21
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 6 години
Синдикатите в МВР пречат на реформите с техните действия се съсипва всяка идея за реформи,а сега говорят глупости и пак се оплакват....
20
0
 
2
 
! Отговори
maka za police преди 6 години
da stane bg darjaven standart bg policai da rabotiat v konteineri kato za migrantite v harmanli. tam ima vsichko nujno za normalna bg rabota i bg jivot.i bez drugo policaite v bg sa si non stop migranti...pri raznoobrazni bg proizvodstva...
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До да...Как и по какъв начин полицаите имат връзка с това, че си тормозен от политиците???????????? Като си ги избрал такива -оплачи се на арменския поп.
18
3
 
19
 
! Отговори
да... преди 6 години
Горките полицаи....а че народът умира без пари, лекарство, изнасилван и ,убиван, тормозен безмилостно от всеки бандит и самозабравил се политик...това не е важно.....Когато направят така, че народът да живее добре и спокойно, да можеш да ходиш по улицата без да се озърташ, да знаеш, че КАТ те спира с усмивка и без въпрос..сега, ко ше праим....тогава да плачат....
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-малко всеки втори полицай бичи частпром! Кой каквото може,от каквото разбира и не разбира!Като се почне от охрана на заведения и клубове,та се мине през вкарване на автомобили,всякакви строителни и електричарски услуги и всичко друго,което ви дойде на ума! Скоро поръчах в специализиран сервиз,техник за пералнятя,изпратиха ми един който като ме видя,му стана леко неудобно на човека,защото се познаваме добре,а той все още е действаш полицай-районен инспектор!Изводите са ясни.......
16
7
 
12
 
! Отговори
факт преди 6 години
Между полицията и народа зее огромна пропаст,няма доверие няма благодарност и респект но за това са виновни полицаите който вилняха по улиците на градовете при техния протест миналата година,нарушаваха законите и обиждаха народа който ги храни,и хората все още очакват извинение.
15
0
 
17
 
! Отговори
странно преди 6 години
Нали същите тези синдикалисти участваха в написването на промените в ЗМВР,къде са гледали какво са правили?защо при такъв огромен бюджет няма подобрение на работата на МВР?
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите да благодарят на Бай *** и Социоложката за условията. Не разбрахте ли, Бай *** не иска силна полиция защото далаверите и разрухата му са огромни. Той не иска и силна армия защото ако скочат младите офицери и никой не може да го спаси. Само един танк да изкарат пред МС и Байчоти е напълнил гащунките. Неговото отстраняване и съдене за жизнено важни за бъдещето на България. Иначе потъваме в мизерията и отчаянието.
13
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво работят - висока престъпност, ниска разкриваемост, честа злоупотреба със служебното положение. Дебели и неопрятни, арогантни и безполезни често. Единствено се справят с опазването на политиците от народната любов. Жалка работа.
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО СТЕ УВАРДИЛИ ВИЕ!ИЗЛЪСКАНИ ЛАКИРАНИ ГЕ ОВЕ!ЦЯЛ НАРОД Е ПРОТИВ ВАС ДА ВИ ХРАНИ И ИЗДЪРЖА!100 000 ТЪРТЕЯ БАРАБАР СЪС СЪБРАТЯТА ВИ МНГУЛИ!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕ хайде да си мълчим тогава всички щото имало и хоро които не вземали и такива заплати. Ей в това е разковничето. Точно това искат да се случва, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ!!! Едни като се си потърсят правата, другите да скачат срещу тях. Имаш време да влезеш и да коментираш, а нямаш да си търсиш своето... *** народ. Нито политиците-политици, нито синдикатите-синдикати, нито бизнеса-бизнес, даже и мутрите ни такива. И всичко това от родния манталитет "абе кви са тия", "абе кви са ония", плюем..
10
1
 
8
 
! Отговори
Ханко преди 6 години
Никой в тая Държава да не се оплаква , всички мълчат , като ... явно са доволни . Казах!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички мизерстват и се разпада, ама няма как с ТУКВУН 3
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сградата не знам, но те са загладили косъма.