Теди Москов скандализира: А,Б,В-то ни – подъл гръцки план!

"Глупаво е да се чества културата - или я има, или не"
24 май 2017 16:10,
358
Теди Москов скандализира: А,Б,В-то ни – подъл гръцки план!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Това да се празнува култура е глупаво, както и да се дават награди за нея. Културата или я има, или я няма. По време на комунизма 24-и май беше единственият празник, който не беше свързан със Съветския съюз. Но азбуката ни е подъл гръцки план да ни отделят от католическа Европа.

Това заяви театралният и телевизионен режисьор Теди Москов пред Bulgaria ON AIR.

"Приписваме се заслугата, че ние сме дали тази азбука на руснаците, а всъщност сме я взели от гърците. Те са пуснали двама шпиони гърци, които да създадат азбука и тя да ни отдели от растящото влияние на Папата", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
5
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Прочел съм всичко възможно и даже секретно което няма да го прочетете никога през живота си. Има неща от които ще ви настръхнат косите------------Провокираш любопитството! Споделяй, па нека ни настръхнат косите! :))
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До QВярно ли е, че Иван Рилски не е овчарче от Скрино?
159
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и славяните са измишльотина
158
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кому пречи нашата азбука и по-конкретно ние?разбирате ли какво ГЛАГОЛЯ
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пратени са братята тайно шпионски да откраднат азбуката ни Това е имал пред вид Москов
156
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това теди било много тъпо, бе. Тъпо, смотано и поради това неграмотно.
155
3
 
4
 
! Отговори
Q преди 6 години
Които не са чели истинската история а не пренаписаната от такива като онова пия.нде Б.Димитров да не се изказват по тема която им е ясна като в мъгла! Прочел съм всичко възможно и даже секретно което няма да го прочетете никога през живота си. Има неща от които ще ви настръхнат косите. Но тези неща не са достъпни за простосмъртните. Има ръкописи които никога не са излизали на бял свят и никога няма да излязът. Нямам време да ви опиша само малка част от това което е скрито от вас
154
0
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Оплел си конците нещо, като пиле в кълчища направо си се оплел!А всъщност е точно обратното - коптската азбука произлиза от гръцката, а не обратното!
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПрофесорА ти защо цапаш? Марш при *** да те позамие, да не дойда да се оправяме! Веднаж, след като те разконспирирах, че си невръстен сополанко, те посъветвах да пораснеш и тогава да пишеш, където пишат възрастните. Ама ти не -дошло ти и троп!Научи се да си контролираш физиологията!
152
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Светите братя създават славянската азбука разликите между славянските говори в цяла Европа са били много по-малки отколкото сега, имало е и носовки(и падежи), които сега са отпаднали ( с изключение на полския език). Солунските говори пък са част от славянските говори на територията на България. А Светите братя безспорно имат славянски произход, щом си дадоха живота за своето дело и го защитиха по категоричен начин в Рим и принудиха папата да го признае.
151
1
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Ами какво да кажа, глупости на търкалета мога да кажа.Ама големи глупости на големи търкалета.Или с други думи казано - всеки луд с номера си.Кирил и Методий са въведени в календара на католическата църква от папа Лъв VIII.Папа Йоан Павел II ги е обявил за съ-светци покровители на Европа, заедно с Бенедикт Нурсийски, основател на Бенедиктинския орден.Същите тия - гръцките "шпиони".
150
1
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Бойкоо,Теди е...готов за министър на...културата или...просвещението в някое твое...следващо правителство.Готов та...дрънка,не го пропускай,даже ако паднеш...сега,веднага го вземи за...пиар и в Брюксел ще ти завидят,а Меркел може и да го...поиска,за да й...вдигне имиджа -дай й го;на българите не е нужен,по обясними причини.
149
0
 
13
 
! Отговори
Ай де бе преди 6 години
Азбуката ни си е много хубава, ама ние не ставаме ! А в това, че 24 май малко прилича на 8-ми март има нещо вярно.Културата, човещината и цивилизоваността се отстояват всекидневно.Но все един ден трябва да е начало и нека този ден да бъде 24 май!
148
1
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 208 преди 6 години
"Гръцката азбука произлиза от коптската..."То и кравата произлиза от телето, но нейсе - ти каза навреме за коптската. Има голяма аналогия между нея и кирилицата. Гръцки букви плюс такива, които да изразяват специфичните за дадения народ фонеми. Това, което убягва на нашите ура-патриоти и недочели медиевисти - политическото значение на свършеното от Светите седмочисланици - укрепването на българската държавност, бурният разцвет на културата по времето на Златния век, разпространението на българ
147
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайНали знаеш какъв е КРАЯ на националните предатели!
146
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро няма да има нужда от писменост.Няма да има и членорразделна речНе се пънете толкова.Няма да има и кой да говори български.
145
6
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
Путин е прав Кирил и Методии правят азбуката пригодена за езика на живеещите в МАКЕДОНИЯ около Солун славяни. А пък Климент най-вероятно създава кирилицата именно в Охрид.
144
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала Теди, евала, Педи, *** сладко, името ти е поамериканчено, че ти ще ми говориш за българската култура. Азбуките като системи за записване водят началото си от финикийците и етруските и в тях има отгласи от сричковите писма и руните. Светите братя Кирил и Методий създадоха две азбуки за "вси славяни книги да четат" и чрез ПРОСВЕТата да се опазят от асимилация и да се въздигнат до една култура, която е един от основните приноси и стожери на световната култура. Културата е сечиво на цивилизационния процес. Какво разбираш ти от тия работи, бе, буклуче!
143
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както глаголицата, така и кирилицата са български, не защото са правени за нас, или от нас, а защото ние сме единствените, които са ги приели. Всички останали са изгонили учениците на Светите братя, които са им предлагали същата тази азбука.
142
1
 
5
 
! Отговори
Абв преди 6 години
Сигурно има и други мнения.