Слави плаши депутатите с възмездие: На зла круша - зъл прът!

Шоуменът смята, че с решението си за мажоритарния вот НС е извършило преврат
341
Слави плаши депутатите с възмездие: На зла круша - зъл прът!
Слави Трифонов. Снимка: архив, БулФото

Шоуменът Слави Трифонов заяви в писмо до медиите, че "ще има възмездие" след решението на депутатите да няма промяна в изборните правила. Според него днес те са суспендирали Конституцията.

Още по темата

"В Конституцията пише, че цялата власт произтича от народа и народът упражнява властта си и пряко. На референдума народът пряко упражни властта си. Пряко изрази волята си. Днес депутатите не признаха тази воля и практически извършиха държавен преврат", смята Трифонов.

По-рано днес депутатите отхвърлиха на първо четене промените в Изборния кодекс, с които се въвеждаше мажоритарно гласуване в два тура.

Зад поправките застанаха само народните избраници от ГЕРБ и Воля, общо 98 на брой. Против тях очаквано гласуваха БСП, ДПС и партньорът на ГЕРБ във властта - Обединени патриоти, общо 122-ма.

Трифонов заявява още, че от днес ние не живеем в демократична държава, а в някаква "уродлива форма на партийна аристокрация".

"Аристокрация, която живее и управлява с една-единствена цел – собственото си благо. Това са фактите. И ние трябва да ги осъзнаем. В европейската история обаче аристокрацията винаги е била изхвърляна от властта. Дали по мирен път или с революция - няма значение. Ние също ще изминем този път. Ще има възмездие. По един или друг начин. Това ще реши българският народ. Аз също съм част от българския народ и ще бъда част от това решение", посочва шоуменът.

По думите му всичко зависи от българския народ, който е суверенът по Конституция.

"В крайна сметка такава е демокрацията. А историята е показала, че българският народ е мъдър. Затова ще завърша с две поговорки. "Каквото повикало - такова се обадило". И "На зла круша – зъл прът", пише Слави Трифонов в края на писмото си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в ромските райони ще си гласуват за ромските лидери. Щото там всички от тях зависят. А те няма да пропуснат да станат депутати.
55
8
 
5
 
! Отговори
Чалгароглу Слави преди 6 години
Вервайте ми, не са ме купили ДПС-то, аз сам се продадох!
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
патреотете вън от властта, като не продкрепят законопроект на управляващата коалиция да се коалират с БСП и ДПС да видим как ще стане тая работа! народът ката да има мажоритарна система, какви са тия и кой им е дал право да гласуват против желанието на народа?!? я у лево и вън от НС!
53
7
 
21
 
! Отговори
До 53 от Нормален преди 6 години
Вместо да те псувам и аз ще ти кажа само едно име, пък ти го разбирай както искаш - Ценко Чоков. С мажоритарен вот целият парламент ще е пълен с Ценковци
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Революция!!!то друго не остава...
51
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той дългиоят може пак да отиде пред парламента, ама като няма хора около него не е интересно.А в днешно време вече шарани трудно се намират.
50
5
 
7
 
! Отговори
Слаби преди 6 години
Да направи един чааааааааааааааааааааааааааааалга концерт пред парламента!!!И да върне умните и интелигенцията в него :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
49
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е поне лъснаха задните части на Волен, Далавери и КаракачанУглу, какво съвпадение с интересите на Великия хидроинженер, да не би да са от едно котило, или може би спонсора е общ
48
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера 20 души излязоха да отбележат "всенародните протести" преди 4 години.А един от тях се чудеше, що са толкова малко.Ами щото хората разбраха, че са ги употребили.
47
1
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 6 години
Трябва да си много *** да напишеш подобно нещо, колко пари трябва да дадеш за гласове и колко ще изкараш като депутат ако се направи съдебната реформа и НАП те следи. На фона на мизерията всеки ден се раждат 2-3 милионера aма ако иахме прокоратура Щяха да ги викат всеки ден да дават обяснения как аджеба за една нощ забогатяха.
46
1
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
"Шоуменът смята, че с решението си за мажоритарния вот НС е извършило преврат". А Тиквата смята, че като е подал оставка заради протестите на народа, всъщност е бил свален с метеж. Някой друг би нарекъл тези хора ***'оти.
45
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дълъг, що не си пред парламента? Нали ни обеща всеки ден да си там, докато не се съобразят с волята на 2 милиона и половина българи? Къде сиии, Дълъъъъг?
44
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДеПеСари и патриоти заедно срещу референума, заедно срещу волята на народа :) вечна дружба другари и ГОООРЧИВО !
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще спечели, ще спечели... Народът не търси личности, а 50 кинта да му даде някой, че да пусне за него бИлетина :)Я да го бяха приели, да видиш ГЕРБ и Корни могат ли да правят избори. Магаре да им беше дал, щяха да ти го изберат депутат.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами така се прави, скриват се едни гласове и се обявява, че е незадължителен поради несъбрани гласове, после си правят каквото си искат и старата песен на нов глас, керванът си върви, кучетата си лаят, политиците си крадат и лъжат. нищо ново под слънцето, пробват ако мине номера - мине, но забравиха белия автобус и нищо не са научили.
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кралят разбира се, да бъде Бойко Борисов. С тиквмена корона.
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако приемат мажоритарната система на гласуване нито една партия няма да спечели. При мажоритарният вот се гласува за личности. Какви личности ще извадят децата на комунистите? Ами ония дето се правят на патриоти те пък какви личности ще извадят? От партия Воля поне Марешки със сигурност ще спечели а от Греб тиквата е на първо място. Е в такъм случай в парламата колко народ ще влезне на държавна хранилка? Ами николко щото личности няма а народа търси такива които да му вдъхват доверие!
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче как се цунаха на гласуването ДПС и патриотите :))) голяма любов ще да е
38
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърдо против мажоритарни избори парламента да се закрие и да станем кралство.
37
8
 
12
 
! Отговори
Нормален преди 6 години
Не знам как човек с целия си ще иска мажоритарен вот. Всичките местни мафиоти и мутри ще си напазаруват гласове, да си осигурят мандата.