Слави плаши депутатите с възмездие: На зла круша - зъл прът!

Шоуменът смята, че с решението си за мажоритарния вот НС е извършило преврат
341
Слави плаши депутатите с възмездие: На зла круша - зъл прът!
Слави Трифонов. Снимка: архив, БулФото

Шоуменът Слави Трифонов заяви в писмо до медиите, че "ще има възмездие" след решението на депутатите да няма промяна в изборните правила. Според него днес те са суспендирали Конституцията.

Още по темата

"В Конституцията пише, че цялата власт произтича от народа и народът упражнява властта си и пряко. На референдума народът пряко упражни властта си. Пряко изрази волята си. Днес депутатите не признаха тази воля и практически извършиха държавен преврат", смята Трифонов.

По-рано днес депутатите отхвърлиха на първо четене промените в Изборния кодекс, с които се въвеждаше мажоритарно гласуване в два тура.

Зад поправките застанаха само народните избраници от ГЕРБ и Воля, общо 98 на брой. Против тях очаквано гласуваха БСП, ДПС и партньорът на ГЕРБ във властта - Обединени патриоти, общо 122-ма.

Трифонов заявява още, че от днес ние не живеем в демократична държава, а в някаква "уродлива форма на партийна аристокрация".

"Аристокрация, която живее и управлява с една-единствена цел – собственото си благо. Това са фактите. И ние трябва да ги осъзнаем. В европейската история обаче аристокрацията винаги е била изхвърляна от властта. Дали по мирен път или с революция - няма значение. Ние също ще изминем този път. Ще има възмездие. По един или друг начин. Това ще реши българският народ. Аз също съм част от българския народ и ще бъда част от това решение", посочва шоуменът.

По думите му всичко зависи от българския народ, който е суверенът по Конституция.

"В крайна сметка такава е демокрацията. А историята е показала, че българският народ е мъдър. Затова ще завърша с две поговорки. "Каквото повикало - такова се обадило". И "На зла круша – зъл прът", пише Слави Трифонов в края на писмото си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бокич ви го каза - ако има мажоритарен вот, ГЕРБ ще има двойно повече депутати. Устройва ли ви това?
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквам Слави и екипа му да сналят гащите и да полеят парламента в знак на протест. Така ще спечелят народната любов.
34
1
 
5
 
! Отговори
Е па преди 6 години
накрая герп у бело , Кой ми каже , че не са комбина ,
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ТЕЛЕВИЗИЯ БТВ УЧАСТВА ПРЯКО В ПОЛИТИКАТА.НЕ СЛУЧАЙНО ПОЛУЧАВА ПО 2 МИЛИОНА ВСЯКА ГОДИНА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ УЖ ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ЕВРОПРОГРАМИТЕ.
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дълъг, нали сам каза, че ако не приемат точките от Референдума ти всеки ден ще си пред Народното Събрание? Нали така? Що те няма там, бе Дълъг? К'во стана? Направи 6 предавания на открито пред Парламента и ти омръзна? Що така, бе , Миме?
31
10
 
15
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Абе малoумнико, Слави! Нали още на следващите избори ще се кандидатират Глория, Преслава, Галена, Андреа, Мария, Емилия, Джена, Ивана, Деси Слава, Камелия, Емануела, Азис, Митьо Пищова, Кали, Малина......и всички тия селяци-чалгари и още стотина мутри ще влязат в парламента? Ако сега сме чалгарска държава тогава не знам какви ще сме...
30
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принципно съм за мажоритарен вот, но честно казано ме плашат много неща в него. Веднага казвам защо...защото ще се изтъпанят сума ти чичковци с парички ще си напазаруват гласоподаватели и накрая парламента ще е пълен с ***
29
3
 
25
 
! Отговори
ЛИЦЕМЕРИ преди 6 години
Май че най-доволни от провала на закона са от ГЕРБ.Хем показаха колко много се съобразяват с "волата на народа", хем нежеланият мажоритарен вот се провали.
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема не е във политическата системаПроблема е в това че корупцията е навсякъде
27
4
 
9
 
! Отговори
Zlatena преди 6 години
В български парламент са *** и дрисловчи
26
5
 
9
 
! Отговори
гп преди 6 години
наистина при мажоритарен има изкривяване на вота!!възможно е с 20%от гласувалите да имаш над 50% депутати! което е абсурд!къде отиват гласовете за загубилия вота кандидат??фира?
25
8
 
10
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Депутати гласували СРЕЩУ мажоритарния вот, да си спомнят за "белия бус",който ги извеждаше от парламента преди време!
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВО ЩЕ СТАНЕ ПО-НАТАТЪК ЗАВИСИ НЕ ОТ СЛАВИ, А ОТ ОЛИГАРСИТЕ, КОИТО МУ ПОРЪЧАХА РЕФЕРЕНДУМА.
23
2
 
18
 
! Отговори
sport преди 6 години
Слави не работи за ГЕРБ. Последните просто си организираха една ПР акцийка. Как си представяте коалиционният им партньор да не гласува с тях? Вероятно защото го няма в договора им. Идеята беше да не излязят ГЕРБ виновните и да кажат - "Ето ние искахме да удовлетворим волята на народа, но останалите бяха против". Магарешки си направи и той ПР-а покрай ГЕРБ и всички са щастливи. Народът за пореден път излъган защото повярва на един "символ" /нямам представа и аз какъв/, но известен.
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това което иска Слави няма да стане.Реабно Слави си прави реклама а в България колкото си по-скандален имаш по-голям успех
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е парламентарна диктатура. Всичко се съкрати. Армия, полиция, учители. Спряха предавателите на средни и къси вълни. Все икономии. Няма пари за линейки а населението се топи като лански сняг. Тези 240 хрантутници са прекалено много. Заедно по далаверите и заедно в безотговорността. 110 депутата, Президентска Република с два мандата по 5 години както е в другите държави. Тези 240 човека само получават заплати и се възползват от положението си.
20
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно е чалгарр, но е прав че се направиха на хитри и бичиха референдума в трета глуха все едно нищо не е станало. Аз съм гласувал, както и 2,5 милиона други на тоя референдум и това трябва да се приеме от Народното Събрание като воля на суверена или ще има нови избори и ново Народно Събрание, точка по въпроса. Да видим тия дето гласуваха против това решение на следващите избори дали ще прескочат бариерата, отрепкииии долнии
19
4
 
24
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Чудя се защо говори само за мажоритарния вот, а не споменава нищо за останалите въпроси от референдума...Много намирисват нещата и се чудя чий ли интереси защитава в момента...на народа или на олигархията
18
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да вярваш на :-чалгар-наркоман-татуиран гюбекаджия-к.урвар
17
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
диазепама не прощава.