Борис IV – наследникът на българската корона

Князът свири на китара, обича изкуството и е фен на Реал Мадрид
16 юни 2017 14:07, Красимир Ангелов
165

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Почти цялото многобройно семейство на Симеон Сакскобургготски се събра в София за 80-годишнината на последния български цар. Заедно с тях има и представители на много кралски фамилии от цяла Европа.

Покрай многото гости със "синя кръв" едно момче остава малко в сянка, макар че вероятно трябва да е обратното.

Още по темата
19-годишният Борис, първороден син на починалия през април 2015 година княз Кардам, на практика е наследникът на Симеон II за царската корона, колкото и условно да е това понятие в момента.

Според редица монархисти Симеон Сакскобургготски все още може да се титулува цар на българите, а не цар на България. А според Търновската конституция царската корона се предава по низходяща мъжка линия – от баща при най-големия му син. Toчнo това се случва и през 1943 година, когато умира цap Бopиc III. Тогава короната наследява непълнолетният му син Симеон, а не брат му Кирил, който става регент на малкия цар и бъдещ български премиер.

Наследникът на короната княз Кардам почина през април 2015 година след няколко години в будна кома след катастрофа. Неговият първороден син Борис, който през есента трябва да навърши 20 години, вече се води Княз Търновски т.е. той е престолонаследник. Принцът приема титлата на баща си Княз Кардам след злощастната му кончина и е носител на династичните права. И тъй като до момента в българската история е имало трима монарси с името Борис, един ден внукът на Симеон II би трябвало да приеме името Борис IV. Макар и без царство.

Борис Принц Търновски се ражда на 12 октомври 1997 г. в испанската столица Мадрид. Покръстен е по традиция в източното православие. Негов баща е Кардам Сакскобургготски, а майка - Мириам де Унгрия и Лопес. Има и по-малък брат – Белтран.

Борис е учил в "Европейския лицей" в родния си град, както и в Австрия. Говори испански, английски, френски и малко български език. Обича спорта и е голям фен на Реал Мадрид. Близки до семейството споделят, че той е наследил чувствителността към изкуството на майка си и интереса към музиката от баща си, като дори свири на китара.

Княз Борис Търновски, заедно със своя дядо Симеон II, посрещаха всички кралски особи, включително и испанския крал Фелипе, по време на погребението на Княз Кардам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
7
 
17
 
! Отговори
Владо преди 6 години
килко взе драскача на статията за тея гупости цар на българия и престолонаследник Кобурга е обикновен политик и гражданин цар е бил баща му той е лишен от царско достойнство и нама право да ности тази ттла освен на някой маскин бал
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калина The alien :D
71
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Многознайковци!По линия на майка си княгиня Клементина, цар Фердинанд е прапрапраправнук на едната от двете дъщери на цар Иван Асен Втори.Така че, династична кръвна линия свързва днешните Кобурги с Асеневци.
70
5
 
18
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Наистина, отразихте РД на Симеон Сакскобург Гота, но тези просветителни статии за наследниците му са леко в излишък! Поне да бяхте изчакали на младежа РД-то, та да пишете за него... Както и да е.
69
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престанете с тия тенденциозни статии и заглавия. България не е монархия и няма наследници на "короната". Този човек може да е много добър, но не е българин и още по-малко престолонаследник. Колко може да е унижена една държава за да се държи така лакейски?
68
4
 
4
 
! Отговори
Горан преди 6 години
До Snorky: Абе, то има доста от тях, те благородните фамилии с това се занимават първостепенно - да си продължават рода, понеже и титлите, и богатствата, та и властта са наследствени. А Симеон Сакскобургготски има 3-*** сина, този е син на неговия най-голям, починал син Кардам. И, те така! Скоро няма начин да се свършат
67
10
 
9
 
! Отговори
Viva преди 6 години
Изглежда интелигентно момче, носи очила.
66
6
 
14
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Ама и друг гнусар ли имало? Тцтцтцтц какво ли не изстрада тоя народ.
65
6
 
19
 
! Отговори
Гошо Принц на Спирта преди 6 години
*** дедо Симо Ментата Мадридски тъй на Упрай за 800 дни,че дорде има геогрофско понятие България,ще се помни тоя Кобургски шмекер!
64
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже,колко ли подигравки може да изтърпи този народ ??? тези никакъвци принцове и князе ,абе умитайте се бе *** долна - Никакви не сте - Не дразнете хората .
63
5
 
28
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Последната престолнина на българите действително е била Търново, но да наричаш чужденци с титлата княз търновски, е направо нелепо! Навремето си България от зор да е все пак царство е приела първо Батенберг, а сетне и Фердинанд, но нито единият, нито другият имат изобщо нещо общо с България и българите! Единственото изключение е цар Борис III, но той е само изключение, за съжаление.
62
11
 
4
 
! Отговори
stoian79 преди 6 години
CHRD VASHE VELICHESTVO.CAR SIMEON 2 E CAR NA BULGARITE PO TARNOVSKATA KONSTITUCIA NO NE I NA BULGARIA ZASHTOTO E REPUBLIKA.
61
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След турското робство България не е имала истински цар. Причината е, че този, който сме имали, е бил назначен отвън. Цар не се назначава. Цар се завоюва или наследява. Тоя същия първи "цар" на България след турското робство поставя едни антибългарски традиции всред българските управляващи и политици, коиито разбиват и до ден днешен България. Същото, които направи и Костов след 10 Ноември.
60
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волен Сидеров - президент!България - чбенка на РФ!официален език (в Света) - руския!
59
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Живков царете, князете и семействата им копаеха нивите заедно със селяните.
58
13
 
24
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
Ако БПЦ посмее да короняса този *** дето цялата му род няма грам Българска кръв ще стане бунт. Леко предупреждение за ония агент на ДС дядо Николай с колите за по 200 000 лева.
57
3
 
10
 
! Отговори
Чичо Чарли преди 6 години
Тези принцчета много сладки бе .. тююююю
56
4
 
33
 
! Отговори
Теди преди 6 години
То хубаво ,но сме република а не монархия.
55
9
 
9
 
! Отговори
Ал. преди 6 години
До Анонимен Ами, погледнахме! Просперират монархиите - какво друго да се види!
54
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е република от близо 80 години. Какви корони, какви глупости гонят тези хора? Необразован и за толкова години дори български не научи. Забра едни имоти и зачезна.

Спонсорирани публикации