С 650 лева не се пази обществото... Полицаите не са просяци, но?

Униформените готвят протест на 5 юли, заяви Илия Хрисимов
20 юни 2017 09:07, Петя Славова
230

Най-вероятно на 5 юли служителите на МВР излизат на протест.

Те не са просяци, но "не може с 650 лева заплата и без прилична униформа да пазят обществото", поясни Илия Хрисимов, зам.-председател на СФСМВР в студиото на "България сутрин".

Още по темата

По думите му, те не искат да протестират, защото жертват част от свободното си време така. Той припомни, че законът забранява на униформените да протестират, когато са на смяна.

Нястоя, че всички изказвания, че се увеличава престъпността, когато полицията протестира, са изключително грозни.

"В по-спокойните районни има битка за извънреден труд между служителите. Да, позволените часове подобна дейност се увеличиха, но полицаите не са просяци", настоя Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Припомняме ви, че вътрешният министър Валентин Радев отхвърли решенията на управителния съвет на синдикалната федерация за увеличение на заплатите в сектора с 15%, а след среща с премиера Борисов си промени мнението. Хрисимов смята, че голяма част от публичните изказвания на Радев са неиздържани.

"Нямаме логично обяснение, защо се е променила позицията на министър Радев. Ние поискахме нова среща. Думите му, че складовете в "Симеоново" са пълни с униформи са празни. Там склад няма. Униформи идват, но сега идват зимните, а есента ще дойдат летните. Така са се стекли поръчките", обясни още Хрисимов.

Според него не може основният източник на допълнителни средства за полицаите да бъде извънредният труд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
27
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Какви 650 лв бе, това е основната заплата. Към нея има една камара надбавки. Че и 20 заплати при пенсиониране. А за ежедневното рушветчийство да не говорим. И да питам сега, като ще протестират ще има ли кой да ги бие, защото когато обикновените хора протестират същите тези ходят да ги бият.
23
5
 
5
 
! Отговори
Образна диагностика преди 6 години
Когато НОЙ си е строял кораба, сигурно го е карал според бюджета са.А пък дупките в бюджета на НОИ са друга работа
22
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как с заплата от 650 лв. всичики ченгета карат скъпи коли, ловджии са и постоянно са по почивки и хижи?
21
2
 
23
 
! Отговори
O_O преди 6 години
Принципно човек, когато не е доволен от заплащането напуска и си търси по-платена работа. 650 лв е заплащането на обикновен патрулен полицай, завършил 6 месечна школа.Има хора изкарали две висши за години наред и пак се преквалифицират, като не са доволни от заплащането.Щом е толкова зле, защо ще се избият, когато обявят конкурс за полицаи? Че и чак с връзки се влиза..
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със всички надбавки един полицай в София взима 1700 лв чисти. Редови полицай. Знам го защото комшията ми е такъв.
19
1
 
16
 
! Отговори
спрете се преди 6 години
Горките те като е толкова зле в МВР защо роднините на синдикалистите всички работят там в нарушение на закона!?ало спрете да изпитвате търпението на народа и се захващайте за работа защото и гащите на жените ви са купени с наши пари,ясно ли е?
18
1
 
20
 
! Отговори
АБЕ преди 6 години
Тия дето почнаха да защитават полицейската беднотия що дремят във форума ,а не си гледат полицейската работа?Сега са в работно време!9,20 сутринта е Ако са били нощна смяна що не спят?Май са се наспали и те в служебно време?
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
обикновените граждани да вземат палки и пистолети и да им направим контра протест
16
3
 
29
 
! Отговори
2+2 преди 6 години
Много народ живее с 650 лв на месец .Вярно е че не са достатъчни за хубав живот. Да кажем ,че им вдигнат заплатите 10 пъти и получават 6500 на месец. Ще намалее ли престъпността , ще се разкрият ли престъпленията ,,по-спокоен ли ще стане животът ни ?
15
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до всички дето им завиждат на полицаите за заплатите:докато вие им завиждате на заплатите от 650 лв и ви се виждат много, вашите заплати няма да са повече от 500 лева.
14
4
 
23
 
! Отговори
ни я плащаме преди 6 години
Дупката в бюджета на НОЙ е огромна заради не пращането от полицай,военни и прочее търтей на данъци и осигуровки и другите им привилегии защо този проблем умишлено не се обсъжда и се мълчи гузно,такова чудо няма никъде в ЕС.
13
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Аз знаядокато има такива шушумиги като теб, дето 650 брутна заплата за полицай му се вижда много и им завижда на порциона, винаги ще сме най- бедната и мизерна държава.То и в Африка надали има полицаи с такива заплати.Как очаквате такъв човек да храни семейство, че то това са пари за джобни, и после що имало корупция.
12
3
 
18
 
! Отговори
АБЕ преди 6 години
А морските им почивни станции целогодишно лежи един куп народ на заплатка!Да ги назначават само за сезона ,а както правят частниците по хотелите.Да ама не!Техния рахатлък никой не може да наруши!
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достатъчно са за лежането и огромната защита която вършат към народа.Защитават само шв..ед..ите демек /си..га..ните/ и вносните такива.
10
4
 
12
 
! Отговори
Производител преди 6 години
Те не са полицаи туй е едно на ръка къде по света полицая получава 650 лв заплата и какво като им вдигнат заплатите ? Aми ние ще вдигнем също цените с 20 % тогава няма пък от нас само да вземат за заплати на полицаите.
9
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен тези 650 лв. имат още куп допълнителни плащания и придобивки, включително и отстъпки в почти всички големи вериги магазини, а за 20 - те заплати при пенсиониране, което е абсолютно безобразие, въобще да не говорим
8
4
 
28
 
! Отговори
Ранърса преди 6 години
И това им е много на тия торбалановци...
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този какво работи? Чантаджия или е на терен .. като го гледам физическата подоготовка и наднорментото тегло си личат от сто километра. Следователно е чантаджия... и за него ли трябва да има увеличение на заплатата?
6
5
 
23
 
! Отговори
до този писал преди преди 6 години
Забравил си почивните им станции с евтини нощувки и храна на магазинска цена!
5
6
 
24
 
! Отговори
Фатмакъ преди 6 години
Ушев не върши никаква работа! По цял ден са по кафенетата и мислят мочовете от тотото. Винаги търсят да откачат нещо на аванта. Нагли са и алчни.