Държавата от сърце за трето дете: Забавачка без пари, кредит без лихва

Властта ще насърчава раждаемостта с привличане на българи от чужбина
230
Държавата от сърце за трето дете: Забавачка без пари, кредит без лихва
Снимка: архив, БулФото

Държавата ще стимулира финансово раждането на трето дете в семействата в България.

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред журналисти, че ще се поемат такси за детска градина, ще се дават помощи за дрехи, учебни помагала, така че третото дете да не се превръща в тежест за българското семейство, а да бъде насърчавана раждаемостта, тъй като броят на семействата с три деца у нас е много малък.

По думите му държавата трябва да поеме своята отговорност, включително и финансова, ако иска да промени тенденциите в демографията, предаде БТА.

Мерките ще бъдат заложени в съвместната управленска програма с хоризонт 2020 г., която все още не е съгласувана.

Той посочи, че вече са взети решения в тази посока, като са премахнати ограниченията за броя за ин витро опити.

Като други мерки за преодоляване на демографския срив Симеонов очерта възможността младите семейства да получат жилища срещу нисколихвени или буквално безлихвени кредити, както и работа за привличането на българите от българските диаспори извън територията на България.

Според вицепремиера могат да бъдат привлечени хора с българско самосъзнание от Македония, от Западните покрайнини, Молдова, Украйна, където има немалък резерв за възстановяване на ръста на населението.

"Ще се стремим да ангажираме младите хора, които следват тук, да поемат ангажимент за работа в България", обясни още той.

Според Симеонов със стипендии, отпуснати от държавата, подобен ангажимент може да има и за българите, които следват в чужбина.

Вицепремиерът смята, че не трябва да се подценява и здравето на възрастните хора. По думите му те не трябва да се считат за елемент, изключен от демографската работа.

Според Симеонов са необходими мерки за профилактика на здравето, а не да се лекуват вече установени болести, което ще осигури удължаване на живота им.

Обмислят се и мерки, така че хората в пенсионна възраст да не се изолират от икономиката и от трудовия процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умен само този който направи най-много деца които могат оцелеят . по начин и те да направят много деца.. и така завладеят света.. Това е биологичен ум .. Всичко друго е лъжа да тръгваш срещу прородата да остананеш яловица като Меркел и Татяна Дондечева или с 1дете в името на кариерата - това е билогична глупост
134
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ромите ви си криви , няма нищо по-вредно от жената с висше образование.. На жената мозъка е по-малък , и бързо забравя , особенно като роди почва да мисли за децата и всичко забравя що е учила , после нищо не става освен магазинерка.. Те жените много добре го знаят това , и гонят кариера до 35години и след това остават ялови или най-много едно дете..
133
2
 
0
 
! Отговори
ааа преди 6 години
опс и цензура има
132
0
 
1
 
! Отговори
ааа преди 6 години
пак за ***..значи първите две деца гладни и боси,а за третото берекет..а ние ядем доматите с чепките.***.
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КривонделПрав си
130
2
 
16
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
А ако мен питате - трябва да има помощи за РАБОТЕЩИТЕ родители с ОБРАЗОВАЩИ СЕ деца. Другото е заливане на пожар с бензин.
129
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме 3 деца, българи, от родители инженери, ама отгледани при Тошо. Тогава можеше, сега - не.Демокрацията ни съсипа.
128
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се плаща само на семейства, които имат РЕЗУЛТАТИ в изучаването на първите 2 деца!Иначе си е спонсориране на вдлъбнати...
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които учат в УНСС, Свищака , Психология - лъженаука, икономика религия за грабеж.. Много държави Япония вече няма държавна поръчка за икономисти , Руското министерство на финансите предупреди , че след 5-10години няма да има професия счетовдител , маркетолог и др... Тези хора ще се окажат по-вредни и от ромите , вечно недоволни че на са станали шефове.. жените ще се окажат ялови - докато са млади ще са желани красят фронт офисите. - бомба готова за майдани и революции
126
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то и сега за трето дете не се плаща в забавачката.
125
0
 
4
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
До Анонимен...Осигурете им нормални условия на труд и доходи...---------на първо време трябва да се осигури нормален живот. Голяма част от хората, които са в чужбина са образовани и с добри професии и напускат страната точно поради липса на условия за нормален живот.
124
1
 
9
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Прекрасно! Но:При условие, че родителите са образовани. Най-малко средно образование да е минимума!
123
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно данъчните преференции са начина да се спре , ромската раждаемост , раждат само тези които работят имат професии и доходи.. В момента раждането е професия за ромите.
122
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Айде стига с тез образовани завършили Свищака и УНСС.. това не са образовани , а хора по-вредни и от ромите. Ако имал ъкъл и кураж да е станал инженер или лекар.. И арабите и индийците са умни от Вас - или учи за инженер или лекар или въобще не учи..
121
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-напред спрете изтичането на десетки хиляди образовани млади българи зад граница.Осигурете им нормални условия на труд и доходи.После се опитайте да върнете голяма част от вече напусналите страната/ако можете,де/с атрактивни предложения за работа и и тогава вземете сериозни мерки за стимулиране на раждаемостта,а не тези смешни предложения,само да си чешете езиците,защото това не е нищо друго,а единствено подигравка с младите хора.
120
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Системата в България е да преразпределят , да могат да хранят админситрацията , да висиш на опашки за детски ..Искаме данъчни преференции 3 деца и да не облагат с данъци до 20хил. примерно.. Това с кредите е като санирането .. саниране само полицейските блокове не е за всички
119
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но без **ганите !И без това са прекалено много
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз искам нещо съвсем човешко като в Гърция да не плащам данък за кола , и да имам 8000лв. необлагаеми - като инвалидите.. точно така в Гърция многодетните имат данъчни преференции като ивалидите в България..
117
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости.Няма кой да се навие за трето дете за безплатна забавачка.Най-много някоя ромка да се възползва от екстрите,те и без това не са много претенциозни-колкото-толкова.Има само един начин за повишаване на раждаемостта,а той е ПО-ВИСОКИ ДОХОДИ.Да се стимулират работодателите чрез данъчни облекчения и други отстъпки да дават по-високи заплати на служителите си.Обикновено недоимъка спира много млади хора да родят 2-ро и 3-то дете,а други направо емигрират.2 000 000 българи зад граница?!
116
3
 
2
 
! Отговори
случаен преди 6 години
хората с по три деца в София не са малко, познавам поне шест български семейства , за другите не знам :)