Асеновград: Хиляди протестираха, скандираха, играха хоро

Поредният протест в града премина без напрежение, вижте галерията
Обновена: 9 юли 2017 22:26 | 9 юли 2017 22:08, Анисия Иванова
227

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Поредният протест в Асеновград тази вечер премина без напрежение. С викове "Българи, юнаци“, "Сърце и душа за България" и развети български знамена премина шествието в града. Рокери на мотори също се присъединиха към протестиращите. Походът срещу ромските своеволия премина през центъра на града и се установи пред кръговото движение пред паметника на Александър Стамболийски.

В протеста участваха над 5000 души, а бройката продължаваше да расте. Полицейското присъствие беше засилено, на място имаше и жандармерия с водно оръдие, но то така и не беше използвано.

Протестиращите скандираха и играха хоро под звуците на гайда в непосредствена близост до кордона от жандармеристи. Протестът започна около 20.00 часа и премина без инциденти, съобщи "Фокус".

По думите на Йордан Тодоров, член на Инициативния комитет на протестиращите и баща на едно от пострадалите деца, всекидневните протести през делничните дни, както и мащабните протестни действия в неделя ще продължават, докато не се изпълнят исканията на жителите на Асеновград за строги наказания на участвалите в нападението над спортистите, за изселване на незаконно пребиваващите цигани, за събаряне на незаконните постройки и за създаване на Общинска полиция, която да гарантира сигурност.

На 26 юни група роми нападнаха деца и треньори от отбора по кану-каяк в Асеновград в района на язовир "40-те извора“. Последва поредица от протестни действия и опити на протестиращите да се стигне до ромската махала в града, като първият организиран протест се проведе на 28 юни. На 2 юли в Асеновград се проведе първия мащабен протест, в който се включиха повече от 5000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
5
 
! Отговори
Калакашката преди 6 години
Българите "протестират" срещу ромската агресия и беззаконието. Въпросът е, че хиляди кенчета с бира ще бъдат опропастени.. ако това са "съпротивителните сили" на българите, по-добре да пишат едно писмо на арменския поп, вместо да има такава излагация и портакламация като тия протести.
91
2
 
17
 
! Отговори
Калакашката преди 6 години
"Хиляди скандираха".. хиляди гърла и гласови струни ще бъдат "повредени".. нищо, ще скандират още няколко дни или недели: "сърце, душа, ЗА България" и "Българи юнаци".. и после всичко ще си продължи постарому. Не! Даже ромите ще стават все по-нагли. Дано евроатлантиците се изпържат в Ада, защото докараха България до това дередже! Има реална възможност БГ да стане първа индийска д-ва на Балканите!
90
1
 
8
 
! Отговори
Калакашката преди 6 години
А цветя и панделки на полЮцаите не подарихте ли?
89
3
 
20
 
! Отговори
Калакашката преди 6 години
До ХА-ХА-ХАЩях да напиша същото. Вземи думите :)Ромите се организират, въоръжават се, тръгват и... бият, мачкат всичко наред (вярно, тогава родната полЮция я няма никаква). А тихите и кротки българи "протестират" като на сватба - с бира и кебапчета в ръка, а за капак могат и едно Дунавско хоро да спретнат. Абе, голяма веселба. Тва ако бяха сърби или гърци, ромската маала вече нямаше да съществува..
88
2
 
2
 
! Отговори
Крум преди 6 години
Аман бе аман от протести каквито и където не трябва...тцтцтц
87
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора , не разбрахте ли, трябва пред парламента, трябва да се разбият главоте на всички депутати!!! От там идва целият проблем
86
2
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
nqma da spomenavam grada v koito jiveq no po vremeto na bai Tosho tva da vidi6 xora ot tozi etnos v centara absurd imat si kvartal i u4ili6ta do nego tam u4exa i ne smeexa da gaknat 6tom pomnq 4e si ostavqxme kliu4ovete na apartamentite pod iztrivalkite daje i kato izlizaxme nablizo i ne gi zakliu4axme kato kazvam sega na mladite ne vqrvat ama si be6e taka pristapnost nula
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А този платения с различните имена скоро ще му виси кожата осолена. Днесовците още го толерират и той си развява байряка, но и тука ще им врътнат кранчето с регистрация на имейл и тогава ще го видя колко е сербез.
84
1
 
2
 
! Отговори
майната си преди 6 години
До Руснак.Не става!Защото ако те поканя на гости,ще ми изпиеш препарата за баня,и тоалетна.
83
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С викове "Българи, юнаци, "Сърце и душа за България"..ако на тези много заблудени и очевадно слепи "юнаци", ня-кой им плаща - мога да си обясня до някъде проявите им.ако обаче никой не им плаща, а са ги вкарали "във филма" заради "надвиснала заплаха на българия" - то тогава наистина е вярна приказката, че "масата е много проста и елементарна"
82
2
 
6
 
! Отговори
майка ти преди 6 години
До КОМ,Руснак,Сюльо и не знам си кой анонимен,дето се правиш на ***,макар че си такъв.Преди пишеше още по *** коментари.Казвали ли са ти най близките ти хора,че си противен и гнусен,и че се срамуват и отвращават от теб.Такива,като теб,когато излязат на вън,са по ниски от тревата,ама пред компютъра са много силни.Ти си една миришеща ***,която никой нормален човек не иска да вижда пред себе си.Българите били такива и онакива,а ти какъв си -СМОТАН?
81
0
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ЧингенеАре чандал, качвай се на клона и почвай да викаш: Ууууууу, ууууууу, уууууу, ааааааааааа, аааааааа
80
14
 
4
 
! Отговори
Гастербейтер преди 6 години
Ало, форумците! Аз сьм тоя кьдето се пишеше Горд Бьлгарин! Прз цялото време се бьзиках щото ми беше много скучно, няма смисьл да се бием с ромите, има и от тях които са пекани има и от тях които са пьлни ***! За туй оставете органите на реда да си свьрши работата! Лека нощ на всички Форумци!
79
0
 
4
 
! Отговори
Pod Prekritie преди 6 години
A neshto po tozi vapros?????????https://plovdiv24.bg/***/Bylgaria/Romi-smazali-ot-boi-18-godishnoto-momche-ot-Byala-zaradi-cigara-734024
78
2
 
19
 
! Отговори
сиктира преди 6 години
"Гордите българи" пак протестират като овце в кошара, и със съпровода на куките. ОВЦЕЕ СТЕ!!!!
77
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кое им е лошото на пълнените чушки с боб? И ти щом не се къпеш - това си е твой проблем. Но никой няма право да обижда цяла нация от собствената си гледна точка. И аз не съм ходил в Китай, ама да обиждам няколко милиарда китайци на кучеядци няма да го направя. Освен, че си груб, си и неграмотен. И между другото - даже и във Виена им е през оная работа за виенската филхармония. Хората се събират пред кметството и пият греяно вино. Живях там 11 години.
76
3
 
10
 
! Отговори
Горд Бьлгарин преди 6 години
Е добре де, ще натупам двама трима лилавковци от среща на заведението с уиски в рька.
75
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Държавата не може да ангажира полицейски ресурс постоянно , изненада трябва и нападение.. Ние днес правим протес ела полиция да пазиш ромите , по точно българите от ромите защото ромите са по смели ..
74
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на всички участници в протеста! Това е само началото...
73
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Какво да чакме , ромите в Асеновград са наели Венко Марковски дебелия , откъде имат пари.. Някоя Американска фондация плаща на адвоката стотици хиляди .. Докато другия от Смолян намя пари за лечение..