Асеновград: Хиляди протестираха, скандираха, играха хоро

Поредният протест в града премина без напрежение, вижте галерията
Обновена: 9 юли 2017 22:26 | 9 юли 2017 22:08, Анисия Иванова
227

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Поредният протест в Асеновград тази вечер премина без напрежение. С викове "Българи, юнаци“, "Сърце и душа за България" и развети български знамена премина шествието в града. Рокери на мотори също се присъединиха към протестиращите. Походът срещу ромските своеволия премина през центъра на града и се установи пред кръговото движение пред паметника на Александър Стамболийски.

В протеста участваха над 5000 души, а бройката продължаваше да расте. Полицейското присъствие беше засилено, на място имаше и жандармерия с водно оръдие, но то така и не беше използвано.

Протестиращите скандираха и играха хоро под звуците на гайда в непосредствена близост до кордона от жандармеристи. Протестът започна около 20.00 часа и премина без инциденти, съобщи "Фокус".

По думите на Йордан Тодоров, член на Инициативния комитет на протестиращите и баща на едно от пострадалите деца, всекидневните протести през делничните дни, както и мащабните протестни действия в неделя ще продължават, докато не се изпълнят исканията на жителите на Асеновград за строги наказания на участвалите в нападението над спортистите, за изселване на незаконно пребиваващите цигани, за събаряне на незаконните постройки и за създаване на Общинска полиция, която да гарантира сигурност.

На 26 юни група роми нападнаха деца и треньори от отбора по кану-каяк в Асеновград в района на язовир "40-те извора“. Последва поредица от протестни действия и опити на протестиращите да се стигне до ромската махала в града, като първият организиран протест се проведе на 28 юни. На 2 юли в Асеновград се проведе първия мащабен протест, в който се включиха повече от 5000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Нищо от това, което пишеш, не е вярно.Онова, което си написал, показва само липса на елементарни знания.Никой не ти пречи да се откажеш от българското си гражданство, да приемеш някое друго и да изградиш у себе си друго етническо самосъзнание. Нали знаеш, че на първото преброяване след 1989 г., някои се бяха самоопределили като ескимоси?Хайде, тичай да си оправиш биографията. Пиши се севернокореец.
11
3
 
18
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
Е и?? Ква е файдата и 100 хил. да се съберат, като няма промяна. Поредния кьорфишек, този протест кой поред е че вече не помня??? През 2 години има масови протести, от престъпленията на ромите и какво се промени? Всяко чудо за 3 дни, след като протестиращите не могат да повлияят на политиците за да извършат нужните промени и 5 млн. да се съберат все тая!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
13 ти си улеж
9
1
 
17
 
! Отговори
или те , или ние преди 6 години
Право на самозащита, непрекосновенност на частната собственост,право на свободно оръжие при завършено средно образование, премахване на организации разделящи населението по етническа принадлежност (ДПС,БХК и т.н), финансов и религиозен контрол в махалите, събаряне на незаконните постройки. При данъчни, финансови злоупотреби или криминални прояви, строги присъди и отпадане на соцалните помощи за цялото семейство
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"<html><body><!--StartFragment--><div style="position: absolute; top: -1000px; height: 1px; overflow: hidden;">Защо не се съобщава, че днес, до късно следобед в Асеновград са прииждали полицаи и жандармеристи от цялата страна, за да пазят онези от махалата.<br>Пак са довлекли водно оръдие, за да го използват срещу българите, ако преценят, че е необходимо!" Затова другия път се събираме и без да даваме гласност го правим изненаващо - влизаме в махалата с коктейли *** и ги помитаме !
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Застани срещу огледалото и смело плюй по него.После си изпий хапчетата и лягай да спиш.
6
2
 
30
 
! Отговори
?!?!?!?!?!?!?!?! преди 6 години
Защо не се съобщава, че днес, до късно следобед в Асеновград са прииждали полицаи и жандармеристи от цялата страна, за да пазят онези от махалата.Пак са довлекли водно оръдие, за да го използват срещу българите, ако преценят, че е необходимо!
5
2
 
29
 
! Отговори
Гнусна мишка преди 6 години
Къде се крие онова подобие????Къде е Асфалтпаша?????Къде е държавата???Защо ни е такова недо.разумение,щом при първият проблем гнусният се заравя????
4
13
 
15
 
! Отговори
Край преди 6 години
Хоро, байраци, другата неделя ще има и скари и бира от найлонови шишета. Като пинете и земете да метате гюбеци - интеграцията ше се състои. Само требва да си върнем името - Ромелия - да не заблуждаваме хората.
3
18
 
6
 
! Отговори
fesa преди 6 години
Ганьовски народ,срещу *** много силни,ама като е срещу депутатите (Българи)х друго нещо.ич ги няма.После защо сме в това положение.Ами защото българина има нужда от кръв и побоища за да разказва на две ракии на масата.Не му трябва
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стани, стани, юнак балкански,от сън дълбок се събуди.Срещу изедници душмански,ти българите поведи.Докле е мъничка змията,елате да се съберем,с карка да й строши главата,свободни да се назовем.Да стане левът наш балкански,от него вятър да повей,та полумесец отоманскипод черен облак да тъмней.Да си развеем знамената,да светне нашата земя,да си прославим имената,да гинат вражи племена.
1
1
 
56
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Протеста трябва да е пред НС и МС, именно там са виновниците за това, че държавата не си върши работата и си затваря очите за престъпленията на мypгавите!